Cresterea in greutate dupa menopauza

Photobucket


Dupa 40 sau 50 de ani - de obicei, care coincide cu trecerea la menopauză - este posibil să observaţi că menţinerea greutatii dumneavoastră devine mai dificila. Kilogramele acumulate în greutate dupa menopauza par a fi mai greu să se piardă, şi tind să se acumuleze în jurul abdomenului, mai degrabă decât solduri si coapse.

Pentru majoritatea femeilor, creşterile în greutate încep în timpul perimenopauzei - anii anteriori până la menopauza. În medie, femeile câştiga aproximativ o jumătate de kilogram pe an în acest timp.

Cauzele de creştere în greutate dupa menopauza

Schimbarea nivelurilor hormonale asociate menopauzei nu sunt neapărat cauza creşterii în greutate. Imbatranirea si factori de stil de viaţă joacă un rol important in schimbare, inclusiv:

■Miscare mai puţina. La menopauza, femeile tind să faca mai puţina miscare ca alte femei, ceea ce poate duce la creştere în greutate.
■Mănâncă mai mult. Mancatul mai mult înseamnă că veţi lua mai multe calorii, care sunt convertite în grăsime.
■Ard mai putine calorii. Numărul de calorii de care aveţi nevoie pentru energie scade pe măsură ce creste vârsta , deoarece promovează înlocuirea musculara cu grăsime. Muşchii arde mai multe calorii decat grăsime .

Factorii genetici pot juca un rol important în creşterea în greutate, de asemenea. Dacă părinţii tăi şi alte rude apropiate au exces de greutate in plus în jurul abdomenului, puteţi fi predispuşi la acest lucru, de asemenea.

Creşterea în greutate, de asemenea, poate avea implicaţii serioase pentru sănătatea ta. Excesului de greutate creşte riscul de nivel ridicat de colesterol, tensiune arterială ridicată şi rezistenţa la insulină, ceea ce poate duce la diabet de tip 2. Aceşti factori, de asemenea, te pun la risc crescut de boli de inima si accident vascular cerebral.

Exista, de asemenea, dovezi că o creştere în greutate dupa menopauza creste riscul de cancer mamar. Femeile care câştig mai mare de 5 kilograme după menopauză, le creşte riscul de cancer mamar cu aproape 20 la sută. Pe de altă parte, a pierde din greutate dupa menopauza poate reduce riscul de cancer mamar.

Nu există nici o formulă magică pentru a evita creşterea în greutate după menopauza. Strategiile pentru menţinerea unei greutati sănătoase la orice vârstă rămân aceleaşi: uita-te la ceea ce mâncaţi şi faceti mişcare.


Deoarece metabolismul încetineşte pe măsură ce îmbătrânesti, aveţi nevoie de aproximativ cu 200 mai putine calorii pe zi pentru a menţine greutatea dumneavoastră la limite normale. Acest lucru nu ar trebui să fie o problemă în cazul în care vei mânca doar atunci când iti este foame şi numai suficient pentru a satisface foamea.
LaFemme