Scapa de grasimea de pe burta

Photobucket

Fie că este din cauza eredităţii, modificărilor hormonale sau de imbatranire, multe femei observa o crestere de grăsime pe burta - şi mai ales după menopauză. Acumularea de grăsime la nivelul abdomenului este deosebit de nesănătoasa în comparaţie cu alte locaţii din corpul dumneavoastră. Excesul de grasime pe abdomen creste riscul de boli cardiovasculare, diabet şi anumite tipuri de cancer. Vestea bună este că câteva modificări in stilul de viaţă şi unele exerciţii fizice abdominale vă pot ajuta să eliminati colaceii de grasime.

Pe măsură ce vârsta şi metabolismul încetineşte, cantitatea de grasime din organism creşte lent. Femei experimenteaza o creştere şi mai mare ca procent de grăsime decât bărbaţii . Apoi, dupa menopauza, corpul tinde să transfere grasimea pe braţe, picioare şi şolduri, şi mai mult pe abdomen.

Ţesutul adipos visceral se află mai adânc în interiorul abdomenului, care înconjoară organele abdominale. Atragerea acestui tip de grăsimi a fost legată de boli cardiovasculare, diabet şi alte probleme de sănătate. Ţesutului adipos subcutanat, situat între piele şi peretele abdominal, este mult mai vizibil, dar, de asemenea, mai puţin probabil să fie un risc pentru sănătate.

În timp ce un metabolism lent şi scăderea activităţii fizice contribuie la creşterea în greutate , aceste elemente nu influenţează acumularea de grăsime viscerală direct. Ereditatea poate fi inculpata - este posibil să aveţi pur şi simplu o tendinţă de creştere în greutate . Hormonii, de asemenea,pot să joace un rol. Schimbarile hormonale dupa menopauza pot schimba modul în care corpul tău inmagazineaza grăsimea, ceea ce conduce la acumularea de grăsime mai mult de burtă.

Unele femei chiar experimenteaza cu ingrosarea taliei fără a obţine nici o greutate in plus.

Prea multă grăsime abdomen creste riscul de:

■Boli de inimă
■Cancer de sân
■Diabetul zaharat
■Sindromul metabolic
■Probleme de vezică biliară
■tensiune arterială mare
■Cancer colorectal

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, faptul că energia abdominală a celulelor adipoase nu sunt doar latente ci aşteaptă să fie arse. Celulele sunt active, producătoare de hormoni şi de alte substanţe care pot afecta sănătatea dumneavoastră. De exemplu, unele grăsimi produse pot promova rezistenţa la insulină, un precursor al diabetului de tip 2, altele pot produce estrogeni dupa menopauza, ceea ce poate creşte riscul de cancer mamar.

Din moment ce grăsime viscerală este îngropat adânc în abdomen, poate părea un obiectiv dificil pentru reducerea ei. Aşa cum se dovedeşte, grăsimea viscerală raspunde bine la exerciţii fizice regulate şi un regim alimentar sănătos.

Exerciţiu.

Zi cu zi, exercitii de intensitate moderată sunt cea mai bună modalitate de a pierde ţesutul adipos de pe burtă . De fapt, este posibil să observaţi ca burt este prima zonă care se micsoreaza atunci când începeţi dieta si exercitiile. Cantitatea şi tipul de exerciţiu ar trebui sa variaeze în funcţie de nivelul de activitate curentă şi de obiectivele stării dumneavoastră de sănătate.

Unele cercetări au arătat că exercitiile cu greutăţi este eficace în indepartarea grăsimii de pe burtă.

Regim alimentar sănătos.

Schimbarea obiceiurilor alimentare nesănătoase vă poate ajuta cu lupta cu grăsimea de pe burtă. Citeste etichetele de nutriţie şi înlocuiţi grasimile saturate cu grăsimi polinesaturate. Creşterea porţilor de glucide complexe, cum ar fi fructele şi legumele şi reducerea glucidelor simple, precum şi de pâine albă, paste făinoase rafinate. Dacă aveţi nevoie de a pierde in greutate, să se reducă mărimea porţiilor dvs. şi aportul zilnic de calorii.

Terapia hormonala.

Există motive întemeiate pentru ca unele femei să încerce terapia de substituţie hormonală (HRT) după menopauză. Este adevărat că unele studii au demonstrat că femeile aflate la menopauza care iau HRT sunt mai puţin susceptibile de a acumula grasime abdominala decât cele care renunţă HRT. Alte studii nu au găsit nici o diferenţă. Discutaţi cu medicul dumneavoastră în detaliu cu privire la riscurile şi beneficiile potenţiale ale tratamentului cu hormoni înainte de a o încerca.
LaFemme