Cele mai sanatoase alimente

Somon

Photobucket

Somonul este mancarea preferata pentru a înlocui carnea grasa. Acesta este o sursă bună de proteine şi acizi graşi Omega 3 - care scad colesterolul LDL şi cresc colesterolul HDL . În 2002, American Heart Association a recomandat a mananca cel puţin 2 porţii de peşte pe săptămână, în special de peşte gras, cum ar fi somonul.



Soia

Photobucket
Produsele din soia sunt substituturi pentru produsele de origine animală. Boabele de soia conţin cantităţi mari de proteine, care cuprind toti aminoacizi esenţiali (singura sursă astfel de legume, să facă acest lucru). Boabele de soia sunt, de asemenea, o sursă bogată de calciu, zinc, fosfor, magneziu, vitamine B, acizi graşi omega 3 şi fibre. Numeroase studii ştiinţifice au demonstrat că o dietă care conţine proteine de soia semnificative pot beneficia de sănătate de inima. În plus, mai multe studii sugerează alte beneficii de sănătate, cum ar fi prevenirea cancerului de prostată şi de sân, precum şi osteoporoza.




Legumele verzi

Photobucket
Legumele verzi, cum ar fi verdeturi , broccoli, sparanghel, fasole verde, etc , sunt ambalate cu vitamine A şi C, fier, calciu si fitonutrienti. Ele sunt foarte satioase, bogate in fibre şi scăzute în calorii.




Fructele de padure

Photobucket
Fructele de padure sunt încărcate cu vitamina C, acid folic, fibre si fitonutrienti. Într-adevăr, fructele de padure proaspete sunt unele dintre cele mai puternice alimente de combatere a bolilor. Fructele de padure sunt usor de pregătit - doar se spală şi se clătesc.


Cereale integrale

Photobucket
Acestea contin antioxidanti de valoare care nu au fost găsite în fructe şi in legume. Acestea conţin, de asemenea vitaminele B, vitamina E, magneziu, fier si fibre. Orientările dietetice din 2005 pentru americani recomanda ca toţi adulţii sa mănânce cereale integrale , 3 - 5 porţii pe zi.
LaFemme