Alimente permise in faza de inductie in dieta Atkins

Photobucket
Următoarele alimentele sunt admisibile in faza de inducţie (prima faza) in dieta Atkins. Pentru produsele alimentare cu hidraţi de carbon, limiteaza consumul total de până la 20 de grame de carbohidrati net.

Produsele alimentare cu proteine:

-carne de vita, pasare, porc, peste
-oua

Cele mai multe alimente cu proteine, cum ar fi carnea, ouăle şi fructele de mare, au carbohidraţi puţini sau deloc. Fii atent pentru a evita carnea de tip fleică, precum şi carnea servita cu sosuri care contin carbohidrati.
Midiile şi stridiile au carbohidrati, astfel încât asiguraţi-vă că mancati cu reticenta.

Unele tipuri de organe conţin carbohidraţi. Atkins recomandă limitarea tipuri de organe la 100 g pe zi. 100 g de ficat de vita crud are aproximativ 1 gram de glucide .

Fiţi conştient de faptul că jamboanele şi alte mezeluri contin zaharuri - verifica etichetele .

Legumele

Cea mai mare parte de hidraţi de carbon din dietă vin de la legume. Este important să se cunoască carbohidraţii din legume . 12-15 grame pe zi ar trebui să provină din legume. Cele mai slabe legume in carbohidrati sunt: varza, laptuci, spanac, patrunjel, ciuperci, broccoli, telina.

Brânzeturile

Cele mai multe brânzeturi au mai puţin de un gram de carbohidrati pe 100 de grame, dar verificaţi etichetele cu atenţie, deoarece unele au mai mult. Atkins permite 100 g pe zi în timpul de inducţie.

Grăsimi şi uleiuri

Conţinutul de grăsime adecvate este vital pentru succesul dietei. Atkins sfătuieşte de a manca un sold de grăsimi naturale şi nu acizi graşi trans . Iată câteva din lucrurile pe care le Atkins spune despre grăsimi şi uleiuri:

Mănâncă o mulţime de peşti de apă rece şi alte produse alimentare care conţin acizi graşi Omega-3 .
Uleiul de masline, în special a celor etichetat virgin sau extra-virgin, ar trebui să fie subliniat.
Uleiul de rapita, de arahide este recomandat, mai ales dacă "este presat la rece" .

Evitaţi porumbul, soia, şofranul, uleiul de floarea-soarelui.

Untul şi alte surse de de grasimi saturate (de exemplu,uleiul de nucă de cocos) sunt acceptabile, dar din nou, ar trebui să fie consumate în echilibru cu alte grăsimi.
A nu se utiliza margarină.

Bauturi:

Apa este bautura preferata. Atkins sfătuieşte 8 pahare pe zi. Dacă vă este foame şi nu este ora mesei, încercaţi apă potabilă- s-ar putea sa va fie sete. Apa gazoase sau apă carbogazoasă, fara zahar sunt OK.
Nu bea băutură cu zahăr în ea, inclusiv suc şi cidru. Ceaiurile de plante, sau cafea decofeinizată sau ceaiul negru, verde, rosu, sunt alegeri bune.
Bauturile îndulcite cu sucraloză (Splenda ) sunt acceptabile.


Suplimente:

Mici cantităţi de zi cu zi din următoarele produse alimentare pot fi adăugate :
-2-3 linguri de suc de lămâie
-2-3 linguri de smântână
-10-20 masline
- o jumătate de avocado mic


Substitutie la zahar

Atkins preferă sucraloză (Splenda). Cantităţi mici de zaharina (cum este în Sweet N Low) sunt acceptabile. Reţineţi că in formele sub formă de praf din acesti îndulcitori s-au adăugat carbohidrati, de obicei 1 gram.
LaFemme