Alimente pentru o inima sanatoasa

Photobucket
Bolile de inimă sunt lider in cauza morţii în Statele Unite. De asemenea, este una dintre principalele cauze de deces în Canada şi ucide tot mai mulţi oameni in întreaga lume.

Consilierea dietetica pentru reducerea riscului de boală de inimă include o alimentaţie echilibrată, cu mai puţine grasimi saturate din carne rosie si mai multe fructe si legume proaspete, peşte , mai puţin zahăr, mai multe fibre şi mai puţine calorii totale. Apoi, puteţi face inima şi restul sistemului cardiovascular, chiar mai sănătoasa prin adăugarea acestor alimente:

Somon

Acest peşte este o sursă excelentă de acizi graşi Omega-3 care protejează inima , atât prin reducerea inflamaţiei cat şi a riscului de formare a cheagurilor de sânge. Aceste grasimi, de asemenea, menţin nivelul de colesterol sănătos. Mănâncă somon sau alt peste ocean ca ton, sardine sau hering de cel puţin două ori pe săptămână. Pentru o inima sanatoasa, încercaţi friptura de somon la grătar cu legume verzi si o salata cu suc de lămâie în loc de sos.

Uleiul de masline

Uleiul de masline reduce riscul de boli de inima prin scăderea colesteroluui LDL . Alege ulei de măsline pentru gătit
.
Ovazul

Ovăzul conţin o fibră solubilă numit betaglucan care ajută la reducerea colesterolului LDL . Fibrele solubile , de asemenea, ajuta la mentinerea sistemului digestiv sanatos. Bucuraţi-vă de ovăz cu doar o cantitate mică de zahar brun si o multime de căpşuni şi de nuci pentru micul dejun. Cereale cu ovăz sunt, de asemenea, bune cu lapte degresat sau lapte de soia, plus felii de fructe proaspete.

Merele

Merele conţin un fitochimic care acţionează ca un antiinflamator şi va ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Merele contin vitamine si fibre. Mănâncă un măr, cu un pumn de nuci sau migdale ca o gustare sănătoasă sau să adăugaţi felii de mere la salate.

Migdalele

Migdalele şi fructele cu coajă lemnoasă conţin uleiuri sănătoase, vitamina E şi alte substanţe, care ajuta la menţinerea nivelului de colesterol in limite normale. Migdalele sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine şi fibre.

Vin roşu

Vinul roşu conţine un antioxidant puternic, denumit resveratrol. Resveratrolul s-a dovedit a fi bun pentru inima ta. Asiguraţi-vă că să se bea vin roşu cu moderaţie. Studiile arată că numai 1 -2 pahare de vin roşu, sunt necesare.


Legumele cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi contin acid folic, care ajută la păstrarea nivelurile homocisteinei în jos şi vitamina E. Legumele cu frunze verzi au fost de asemenea asociate cu retenţia mai binu de memorie. Încercaţi să folosiţi frunze de spanac proaspete sau alte verdeturi pentru salata .

Rosii

Tomatele contin cu vitamine şi licopeni, care reduc riscului de boală de inimă. Se adaugă felii groase de tomate pentru sandwich-uri si salate .Sosul de conserve de roşii din magazin conţin licopen mai mult de tomata prima.

Soia

Proteinele din soia preven atacurile de cord şi soia face un substitut excelent de proteine pentru carnea rosie, care va reduce aportul de grasimi saturate.
LaFemme