Alimente bogate in fibre

Photobucket
Alimentele bogate in fibre s-au dovedit de a reduce riscul de boli cardiovasculare şi pentru a ajuta de a menţine sistemul digestiv sanatos.

Fibre dietetice

Fibre alimentare sunt găsite doar în plante si ajuta la menţinerea formei oaselor şi structura acestora. Oamenii mananca planta, dar nu putem digera fibra astfel încât aceasta trece din intestinul subţire în colon. Fibra ajută la menţinerea colonului sanatos. Unele tulburări ca si constipaţia şi neregularitatea pot fi conectate cu o achizitie insuficiente de fibre in dieta.

Tipuri de fibre dietetice

Fibre insolubile sunt tipul de fibre alimentare găsite în alimentele bogate in fibre cum ar fi cereale integrale, nuci, tarate de grâu şi legume. Fibre insolubile, nu se dizolvă în apă astfel încât acesta ajută toxinele sa se deplaseze, prin materiale din colon mai rapid in scaun. Acest lucru poate fi foarte util pentru persoanele care suferă de constipaţie . Dietele bogate in fibre insolubile pot să scadă, de asemenea, riscul de diabet zaharat.

Fibrele solubile sunt, de asemenea, găsite în multe alimentele bogate in fibre ca ovăz, citrice, mere, orz, seminte de in şi fasole. Fibrele solubile absoarb apa, care ajută să se înmoaie scaunul, ceea ce il face mai uşor de eliminat din organism. Unele fibre solubile, cum ar fi beta glucanul găsit în ovăz, se leagă de acizii biliari la nivelul tractului intestinal. Acizii biliari conţin colesterol şi în mod normal, organismul dumneavoastră reabsoarbe unii dintre aceste acizii biliari, dar atunci apare beta-glucanul, ei sunt eliminati prin materiile fecale. Acest lucru ajută la scăderea nivelului de colesterol. Cercetările arată dietele bogate in fibre , s-au dovedit de a reduce colesterol mai aproape de nivelurile normale.

Iată câteva exemple de produse alimentare delicioase şi sănătoase bogate fibre  :

o jumatate de cana fasole - 9.5 g
o jumatate de cana linte - 7.8 g
o jumatate de cana fasole neagra - 7.5 g
o ceaşcă de stafide - 7 g
o jumatate de cana pastă de roşii - 5,9 g
o jumatate de cana zmeură - 5.5 g
o jumătate de cana de pere- 5 g
o jumatate de cana anghinare - 4,5 g
o jumatate de cana mazare- 4,4 g
o ceaşcă de ovaz - 4 g
o jumătate de mure - 3,8 g
24 migdale - 3.3 g
un măr - 3.3 g
o jumatate de cana orz -3 g
o portocala - 3 g
broccoli - 2,4 g
un ardei rosu dulce - 2,4 g
o nectarina - 2,3 g
28 arahide - 2,3 g
o felie de pâine integrală de cereale - 2 g
15 jumătăţi de nuca - 2 g
LaFemme