Pentru anemie, un deficit de fier la femei, o dieta cu alimente bogate în fier, împreună cu suplimente de fier este adesea recomandat. Absorbţia fierului din alimente este influenţată de factori multipli. Un factor important fiind forma de fier. Fierul găsit în surse de animale, este extrem de folositor pentru absorbţie. Pe de altă parte, fierul găsit în sursele de legume, este mai puţin disponibil. Alimentele bogate în fier sunt enumerate mai jos:
Surse excelente
Ficat de porc
Stridii
Ficat de pui
Scoici
Ficat de vita
Cereale
Fasole si linte
Seminte de bostan
Surse bune
Carnea de vită
Creveţi
Sardine
Carne de curcan
Cartofi
Sparanghel
Femeile gravide nu ar trebuie să mănânce ficat din cauza continutilui ridicat de vitamina A . Cantităţile mari de vitamina A pot fi dăunătoare pentru copil.
Potenţatorii de absorbţie de fier
Carne de peşte ,păsări de curte
Fructe: suc de portocale, pepene galben, capsuni, grapefruit
Legume: Broccoli, varza de Bruxelles, rosii, suc de roşii, cartofi, ardei verde si rosu
vin alb
Inhibitorii de absorbţie a fierului
Vin rosu, cafea, ceai
Legume: Spanac, , sfeclă dulce
Cereale integrale
Produsele din soia