Alimentatia in timpul sarcinii

Photobucket
În timpul sarcinii, elemente nutritive suplimentare (şi a produselor alimentare suplimentare) este necesară pentru a asigura starea de sănătate a viitoarei mame, precum şi copilul nenăscut. Gravida ar tebui sa aiba urmatoarea alimentatie:

Ce e obligatoriu

■Extra proteine
Din carne de pui, legume, peşte, lactate scăzut in grăsime.
■Extra vitamina B1
Arahide, cereale integrale, extract de drojdie, seminte de floarea-soarelui.
■Extra vitamina B2
Extract de drojdie, unele produse lactate.
■acid folic
Porumb zaharat, broccoli, sparanghel, extract de drojdie, legume.
■Extra vitamina C
Fructe proaspete - în special de citrice, kiwi, fructe de padure
■calciu Extra
Lactate, peşte, frunze verzi, produse din soia.
■Extra fier (în ultimele 6 luni de sarcină)
legumele verzi, roşii şi alte tipuri de carne, legume, cereale integrale.

Alimente de evitat

■Ouă crude sau fierte usor
Pot conţine Salmonella
■Pre ambalate
Pot conţine bacterii, cum ar fi Listeria.
■Brânzeturi moi
Mai conţin, de asemenea Listeria
■ cafea
Nu mai mult de 300mg pe zi
■ficat
Sume mari de vitamina A, care pot fi toxice
■alcool
Evitaţi complet.
■Cod
Sumele mari de vitamina A.

Creşterea în greutate

Creşterea în greutate în timpul sarcinii ar trebui să fie de aproximativ de 2 kg pe lună. Creşterea extra calorica ar trebui să fie în regiunea de 160-170 calorii in plus pe zi.

Fibrele de admisie ar trebui să fie, de asemenea, monitorizate. În etapele ulterioare de sarcină, constipaţia poate deveni o problemă. Beţi multă apă şi consumati fibre pe bază de fructe şi legume proaspete, cereale integrale, nuci şi seminţe.
LaFemme