Slabeste cu spanac

Photobucket


Spanacul oferă de două ori mai multe fibre ca alte verdeturi. Aşa că atunci când doriţi o salată care sa te sature, alege pentru una cu spanac.

Spanacul este un superstar in nutriţie, chiar şi o sursă destul de buna de fier. Este încărcat cu vitamine şi minerale, dintre care unele sunt greu de găsit în alte produse alimentare.

Ca şi alte verdeturi , spanacul este o sursa excelenta de beta-caroten, un puternic antioxidant care luptă , printre altele, pentru a reduce riscul de apariţie a cataractei. El lupta cu bolile cardiace şi cancerul, de asemenea.

Spanacul dispune de fitochimicale importante si de luteină, care ajută la prevenirea degenerescenţei maculare senile. Spanacul, de asemenea, conţine acid lipoic, care ajută vitamine antioxidante C si E sa se regenereze. Datorită rolului său în producţia de energie, acid lipoic este investigat pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Spanacul este o sursă bună de vitamina C, un alt antioxidant puternic. Daca il veti fierbe prea mult , veţi pierde cea mai mare parte din aceste vitamine importante. Deşi spanacul este bogat în calciu, cea mai mare parte nu este disponibil, deoarece acidul oxalic din spanac se leagă cu calciu, prevenind absorbţia.

Salatele cu spanac, spanacul fiert sunt doar cateva dintre multele retete cu spanac care va vor ajuta in pierderea kilogramelor. Fiind slab caloric, dar bogat in fibre, senzatia de foame nu va reaparea curand asa ca este un aliment ideal in curele de slabire rapide.


Calorii: 7
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 1 g
Proteine: 1 g
Fibre alimentare: 1 g
De sodiu: 24 mg
Vitamina A: 2.813 UI
Acidul folic: 58 mcg
Vitamina C: 16 mg
Fier: 1 mg de
Mangan: <1 mg
De potasiu: 167 mg
Carotenoizi: 5347 mcg
LaFemme