Beneficiile cafelei

Photobucket



Cei care beau in fiecare zi 1 - 3 cesti de cafea au un risc semnificativ mai mic de a face diabet in comparatie cu cei care nu sunt consumatori de cafea.

Statistica indica faptul ca doua cesti de cafea pe zi reduc riscul de cancer de colon cu 25%. Cifrele sunt imbucuratoare si in ceea ce priveste ciroza hepatica si litiaza biliara. In plus cafeaua creste secretia biliara si stimuleaza motilitatea intestinala.

Cafeaua ajuta si la absorbtia de calciu sau fier. Cafeaua are in compozitie tanine, substante care favorizeaza absorbtia nutrientilor, insa acestea nu trebuie sa intre in organism in acelasi timp cu elementele nutritive. Cafeaua mai contine si antioxidanti care, impreuna cu taninele, au o actiune pozitiva asupra vaselor de sange. Cofeina imbunatateste circulatia sangelui.

Cafeaua se manifesta ca un psiho-stimulant si ajuta acea stare de "trezie a mintii", tine mintea activa. Efectul se vede, asadar, mai ales la femeile mai in varsta de peste 65 de ani, care consuma in jur de 3 cesti de cafea cu ceai pe zi.

Poti slabi si scapa de celulita cu ajutorul cafelei. Un consum moderat - una, doua cesti pe zi - duce la arderea a 300-400 de calorii pe zi. Se poate prepara o crema anticelulitica pe baza de cafea. Se amesteca zatul de cafea cu ulei de masline, iar cu pasta obtinuta se maseaza zonele corpului afectate de celulita.
LaFemme