Dieta Pierre Dukan

Photobucket

Doctorul Pierre Dukan este un nutritionist si specialist in comportamentul alimentar si acorda o mare importanta proteinelor.

Cura de slabire Dukan propune un program in 4 faze bogate in proteine, putin hipo-calorice si care au avantajul de a reduce apetitul.

Faza de atac : proteine pure:

-nu se manaca decat proteine, adica carne, pasare, peste, fructe de mare, lactate 0% grasimi,oua , tofu. Aceasta dureaza de la 3 la 10 zile, in functie de obiectivul urmarit.O conditie imperativa este aceea de a bea 1.5 l de lichide pe zi (apa, ceai, cafea), pentru a evita aparitia unor probleme la nivel renal.

Faza alternativa:

-la fel ca si in faza de atac, la care adaugam legume. O singura interdictie cele ce contin amidon (cartofii, porumbul, mazarea, lintea, fasolea).

Faza de mentinere:

-proteinelor adaugam progresiv legume. Vom alterna in sfarsit aceste 2 faze pana vom obtine greutatea dorita (1kg maxim pe saptamana de pierdut).

Faza de consolidare :

-pentru a reveni la normal, pentru a evita asa-numitul ‘efect yo-yo’ alimentele interzise sunt reintroduse treptat. Socotim 10 zile de consolidare pentru 1 kg pierdut. Consuma 3 lingurite de miere pe zi (din magazinele naturiste).

Faza de stabilizare :

-se mananca normal respectand 2 principii : o zi pe saptamana proteica pe durata intregii vieti si sa mancam 3 linguri de tarate si de ovaz pe zi.
LaFemme