Dieta pentru grupa de sange A 2

Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie sa elimine alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii moderne si sa consume alimente cit mai naturale (proaspete, ecologice) .

Veti fi in mod natural mai zvelti cu dieta grupei sanguinei A.

Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia.

In ceea ce priveste consumul de carne – indicata este cea alba de pui, gaina si curcan, preferabil de la micii producatori agricoli. Ca frecventa maxim de trei ori pe saptamana, portii intre 70 – 150g, functie de sex, varsta si adaptat cuantumului de miscare al fiecaruia. Desigur ca mod de preparare preferabil: coapta, gratar (cu indepartarea portiunilor arse), fierbere in sistem cu abur.

Pestele este indicat de 4 – 5 ori pe saptamana, cu portii mai generoase: 120 – 180g, cel mai indicat este grupul pestilor cu continut mare in acizi grasi Omega3 – adica cei oceanici de mare adancime, pe cat posibil de talie mai mica.

Alimente care trebuie folosite in cuerele de slabire:

Uleiuri vegetale - ajuta digestia eficienta, previn retentia hidrica
Alimente pe baza de soia - ajuta digestia eficienta, se metabolizeaza rapid, optimizeaza functia imunologica
Legume - ajuta metabolismul eficient, cresc mobilitatea intestinala
Ananas - creste utilizarea caloriilor, creste motilitatea intestinala

Alimente care ingrasa:

Carne( costita, vita, carne tocata de vita, bivol, rata, gasca, sunca, inima, miel, ficat, oaie, potarniche, fazan, carne de porc, iepure, carne de vitel, vanat, prepelita).
LaFemme