Dieta pentru grupa de sange 0 1

Photobucket



Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s – au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent.

Reprezentantii grupei O digera carnea cu usurinta deoarece au o aciditate gastrica crescuta.

Exercitiul fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei.

Alimente recomandate celeor care au grupa de sange 0:

-carne de pui, de vita, pestele (proteinele, in general, le sint recomandate). Mezelurile este bine sa fie eviatate, la fel ca si carnea conservata.

- cei cu grupa sanguina 0 au mare nevoie de iod, pentru o buna functionare a tiroidei. Fructele de mare, pestele, sarea de mare reprezinta o sursa sigura si naturala de iod. Specialistii le recomanda acestor persoane sa consume alimente sarate.

- fructele le sint recomandate in cantitati mari. La fel si legumele, toate consumate proaspete, in salate de legume sau de fructe, sucuri ori pur si simplu consumate ca atare.

- uleiul de masline si semintele de dovleac sau nucile, care sunt bogate in proteine si grasimi vegetale.

-alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi.

- se recomanda însotirea dietei cu aerobic si alergari.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul. Nu se recomanda paine, paste fainoase si dulciuri realizate pe baza de faina de grau deoarece glutenul din cereale incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de grasimi.

Totusi, s-a observat ca multe din persoanele cu aceasta grupa se sange prefera si lactatele si se recomanda sa se consume cat mai multe dar cu grasimi putine.
LaFemme