Dieta impotriva celulitei

Photobucket

Celulita reprezinta o modificare a pielii (in special pe fese, coapse, abdomen), cauzata de depunerea de grasime subcutanata. Cauzele celulitei sunt numeroase: retentia de apa, aportul prea mare de calorii, dereglari hormonale (in adolescenta, in perioada sarcinii sau la menopauza), chiar purtatul unor haine prea stramte.

Orice regim anticelulitic necesita respectarea anumitor reguli si anume:

•consuma 2-3 litri de apa pe zi, ceaiuri, sucuri naturale:

•redu cantitatea de sare;

•elimina bauturile racoritoare acidulate;

•elimina dulciurile concentrate si inlocuieste-le cu fructe;

•consuma peste si pui la gratar (in loc de carne de porc);

•nu combina niciodata carnea cu cartofi sau paste, ci garnituri pe baza de legume, ciuperci, salate si cateodata orez;

•redu alimentele bogate in grasimi inclusiv mezelurile, cascavalul, branza topita, alunele;

•consuma lactate la micul dejun si seara: branza dulce dietetica, iaurt dietetic, lapte batut;

•renunta la mezelurile cu continut ridicat de E-uri: carnati, parizer, salam.

Evita consumul de alimente excesiv procesate, ce contin multi aditivi. Printre cele mai "periculoase" sunt mezelurile, supele instant sau dulciurile din comert.


Pentru a lupta eficient impotriva celulitei, incearca sa consumi zilnic oricare din alimentele din lista de mai jos:

-proteine din peste, pui, fasole boabe si leguminoase -contin amino-acizi care reduc retentia de apa
.
- peste gras -o sursa ideala de proteine, dar si de grasimi esentiale care hidrateaza pielea, facand celulita mai putin evidenta.

-consuma fructe bogate in vitamina C, precum citrice, kiwi, mere, fructe de padure etc. De asemenea, s-a demonstrat ca iodul este un ajutor de baza pentru eliminarea toxinelor. Alimente cu un continut ridicat de iod sunt perele si algele.
LaFemme