Dieta alcalina

Photobucket


Un regim care produce efecte pozitive pe toate planurile. Rezultatele sunt rapide si in doar cateva saptamani apar efecte semnificative. Dieta este usor de abordat pentru ca exprima o tendinta naturala a organismului nostru practic, ea este in cel mai adevarat sens al cuvantrului, un mod de viata. Greutatea revine la normal, mintea devine clara si focalizata, organismul isi recapata gradat sanatatea dar cel mai important este ca amplifica placerea de a trai. Urmarind ghidul oferit de aceasta carte va puteti evalua propria relatie alcalin-acid, va puteti crea propriul traseu si va puteti corecta pe parcurs pentru a putea atinge un nivel foarte inalt de vitalitate si forta.

Regula este simpla: trebuie sa avem grija sa includem în hrana noastra zilnica 75-80% produse alcaline si restul alimente acide.

Alimentele alcaline sunt: castravetele, napul, patrunjelul, fructele de mare, avocado, sfecla, ardeiul gras, broccoli, varza, telina, andivele, usturoiul, ghimbirul, fasolea verde, laptuca, boabele de mustar, ceapa, spanacul, rosiile, soia, anghinarea, asparagusul, varza de Brussels, morcovul, conopida, gulia, prazul, fasolea boabe, rubarba, rapita, dovlecelul, macrisul, lintea, ananasul, bananele, ciresele, nectarinele, merele, perele, portocalele, semintele de dovleac, migdalele, uleiul de cocos, uleiul de peste, uleiul de trandafir, de susan, de masline, hrisca, secara, grâul, orzul, lucerna, condimentele, laptele de capra.

Alimentele acide sunt: lapte de vaca, lapte de soia, brânza, înghetata, peste, pui, carne de vita, de porc, de curcan, calmar, homar, fazan, vânat, oua, gelatina, orez, ovaz, secara, porumb, ciuperci, cartofi, curmale, capsuni, fragi, zmeura, struguri, smochine, mango, pepene, mandarine, fructe uscate, nuci, alune, seminte de floarea soarelui, otet, unt de arahide, margarina, unt, castane, ketchup, maioneza, mustar, zahar, îndulcitori, miere, malt, drojdie.

Poti bea ceaiuri neindulcite, recomandat fiind ceaiul verde, recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante.
LaFemme