Alimente care scad nivelul colesterolului
Omega 3 si uleiul de peste
Se afla in peşte gras, cum ar fi macrou, hering, sardine si somon,dar numai la gratar si nu prajit in ulei.
Cereale şi ovăz
Fulgi de ovăz, ovăz laminat sau tărâţe de ovăz. Aveţi nevoie de cel puţin 3 grame de fibre solubile pe zi pentru a reduce riscul de boală de inimă iar 1 1 / 2 cani de fulgi de ovăz fierte iti va oferi pana la 6 grame.
Fasole şi Linte
Un studiu a aratat că o jumătate de ceaşcă de fasole fiarta , uscată pe zi, timp de 12 săptămâni a redus nivelul colesterolului total cu aproximativ 8 la sută.
Alcoolul
Un pahar de bere sau vin la cina, poate îmbunătăţi nivelul colesterolului, precum şi ajuta la protejarea inimii în alte moduri.
Fitosteroli
Produsele alimentare, cum ar fi margarina, sucul de portocale şi iaurtul sunt adesea fortificate cu steroli şi stanoli. Ei scad colesterolul cu aproximativ 5 - 15 la sută, deşi, trebuie să se mănânce cel puţin 2 grame de aceste substanţe pe zi. Puteţi obţine această sumă de steroli şi stanoli din două pahare de suc de portocale pe zi.
Fructele
Fructe, cum ar fi merele, perele, portocalele şi grepfruitul conţin fibre solubile, care scad nivelul de colesterol. Alte fructe, cum ar fi afinele, struguri, pot reduce, de asemenea, colesterolul.