3 alimente pentru detoxifierea organismului

Photobucket


3 alimente comune, la indemana tuturor pentru curatarea si detoxifierea organismului pentru o sanatate de fier.

Salata verde

Salata verde este una dintre primele legume ce apar primavara si care, prin continutul sau, poate suplini cu succes mancarurile “grele” datorita continutului sau bogat in minerale si vitamine.

Prin continutul de vitamina C salata verde contribuie la stimularea sistemului imunitar, lupta contra anemiei si totodata favorizeaza refacerea plagilor accidentale sau postoperatorii (vitamina C stimuleaza secretia de colagen a tesutului conjunctiv).

Continutul abundent de mucilagii are un rol deosebit in reglarea digestiei si a tranzitului intestinal (efect laxativ), fapt care intereseaza pe cei ce sufera de constipatie.

Alte efecte benefice ale salatei sunt cel hipoglicemiant (indicata in diabetul zaharat), de drenare a ficatului (drenarea sucului biliar si favorizarea digestiei), diuretic, cu indicatie in litiaze si edem .

Patrunjelul

Este gustos, bogat in vitamine, de la care se utilizeaza toate partile componente, atat frunzele cat si radacina, benefica in bolile renale.
Patrunjelul este bogat in vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, dar minerale, precum mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. Patrunjelul contine si amonoacizi (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase.

Extractele uleioase sau tincturile de patrunjel se mai folosesc in combaterea durerilor de dinti, cand smaltul este sensibil, in cazul colicilor si calculilor renali, in afectiuni ale urechilor sau in hipertensiunea arteriala. Patrunjelul are efect si in curele de slabire.


Suc de lamaie

Pentru a pregăti băutura este nevoie de două linguri de suc de lămâie, din lămâi proaspăt stoarse, două linguri de sirop de arţar şi o jumătate de vârf de cuţit de boia sau de o jumătate linguriţă rasă de rădăcină de ghimbir sau pulbere de ghimbir. Se amestecă bine ingredientele în 250 ml de apă calduţă.

Această dietă curăţă colonul şi tractul digestiv. Fiecare dintre componentele din această dietă de detoxifiere are o funcţie specială. Sucul de lămâie este cel mai important ingredient din acest regim alimentar datorită elementelor nutritive precum vitamina C. Boiaua este al doilea element important al acestei diete, deoarece accelerează procesul de metabolizare a corpului. Siropul de arţar face ca gustul oferit de boia să nu mai fie aşa de puternic şi oferă organismului carbohidraţi, calciu, potasiu şi energie.
LaFemme