Cura pentru curatirea ficatului

Alimentatia si modul de viata sunt cei mai importanti factori care influenteaza functionalitatea ficatului. Iata cateva criterii dupa care trebuie alcatuita dieta pentru a mentine ficatul functional si deci organismul sanatos.

Broccoli si varza - isotiocianatii din aceste legume crucifere stimuleaza functiile ficatului si-l ajuta sa descompuna pesticidele si alte substante carcinogene.

Morcovi, sfecla rosie si mango - Alfa si beta carotenii continuti de aceste legume si fructe portocalii joaca un rol foarte important in prevenirea cancerului, mai ales al celui de ficat, esofag si stomac.

Citrice, mere, rosii - diversii compusi flavonoizi, care se gasesc in aceste fructe si legume, joaca de asemenea un rol important de antioxidanti necesari ficatului.

Usturoiul si ceapa - aceasta categorie de legume este bogata in alilsulfide, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale ridicate, au actiune antibiotica si previn unele forme de cancer ale stomacului si tractului digestiv.

Grapefruitul roz, ardeii rosii si tomatele, strugurii rosii si afinele - antocianinele din pigmentul natural, care dau culoarea acestor fructe, pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin prevenirea formarii trombilor vasculari.

Pe cat posibil, alimentele trebuie consumate in starea lor naturala (fructele, legumele), iar cele care trebuie pregatite, se gatesc acasa, fara chimicale.

Este recomandata carnea slaba de pui si vita, dar cel putin o zi pe saptamana este bine sa ai un regim vegetarian. Carnea se poate inlocui foarte bine cu fasole, mazare, ciuperci.

Este interzis alcoolul, dar si cofeina, oricare ar fi sursa ei. Trebuie limitat si consumul de medicamente, daca nu sunt absolut necesare.
LaFemme