Cura de slabire cu mere

Photobucket


Dieta cu mere este simpla si usor de urmat. Practic se consuma un mar inainte de fiecare masa principala. Un mar de marime medie contine aproximativ 5 g de fibre, adica 20% din cantitatea de fibre zilnica recomandata. Vestea buna este ca fibrele continute in mar au o structura variata si toate sunt benefice, fie ele solubile sau insolubile.

Pectina sau partea solubila a marului, aduce un alt mare beneficiu prin prevenirea depunerii colesterolului pe artere. Fibrele insolubile sunt practic cele care creeaza cresterea volumului bolului alimentar la nivelul colonului si ajuta la eliminarea resturilor digestive usor si repede.

Principalul motiv pentru care se apeleaza la diverse diete, este slabirea fara riscul afectarii sanatatii. Prin consumul a minim 3 mere pe zi, se obtine mai usor senzatia de satietate si astfel se faciliteaza si procesul de slabire ponderala.

Tot marul contine 80 kcal, nu contine grasimi, deci nici colesterol. In plus, glucidele din mere ajuta la ameliorarea poftei de dulce si deci scad incidenta "pacatuirii" cu ciocolata sau inghetata. Ce sa mai vorbim, ca sunt si usor de transportat, nu se zdrobesc in poseta sau ruxac si nu au nevoie de frigider.

Beneficiile dietei cu mere, in afara de cel al pierderii kilogramelor nedorite mai includ si prevenirea anumitor tipuri de cancere, a bolilor cardiovasculare, etc. Asadar dieta cu mere este o dieta recomandata deoarece impreuna cu celelalte alimente care o compun, consumate cu moderatie poate aduce organismului un plus de echilibru.

Exemplu de meniu pentru dieta cu mere:
Mic dejun

1 măr
omletă cu brânză

Gustare

1/2 cană de brânză dulce
½ cană iaurt degresat

Prânz

1 măr
piept de pui la grătar, două căni de broccoli la cuptor şi jumătate de orez brun

Cina

1 măr
somon la grătar
salată verde
LaFemme