Cura de detoxifiere a organismului

Dieta de detoxifiere ar trebui urmată în urma unor excese alimentare, după Sărbători, perioade în care s-a consumat multă băutură sau după petreceri care ale căror efecte se simt în organism.

Consumă alimente bogate în fibre. Alimentele bogate în fibre sunt: fructele şi legumele proaspete, crude şi necuratate de coajă, fructele uscate, pâinea din făină integrală, cerealele, ovăzul, orezul brun şi biscuiţii din făină integrală.

Dieta cu alimente crude este compusă în general din fructe, legume, seminţe, cereale, fructe uscate şi sucuri, condimente şi ierburi. Este o dietă care susţine consumul exclusiv de alimente crude, neprocesate şi nesupuse la tratamente termice.

Este recomandat ca in timpul perioadei de cura sa va odihniti corect, sa dormiti minim 8 ore pe noapte.

Cea mai indicata cura de detoxifiere este cea in care aveti voie sa consumati doar fructe si legume in stare cruda, sa beti apa plata, sucuri naturale facute in casa si ceaiuri precum: ceai de aloe, ceai verde, de soc etc.

Nutritionistii sugereaza evitarea curelor de detoxifiere bazate pe un singur aliment, mai ales daca este acid, spre exemplu lamaia sau alte citrice.

Dupa finalizarea curei va trebui ca timp de o saptamana sa luati suplimente alimentare cu vitamine si minerale.
LaFemme