Zilnic suntem expuşi la mii de substanţe toxice şi chimice atât la locul de muncă, cât şi acasă, prin aerul respirat, alimente şi apă potabilă, precum şi prin medicamentele luate. Şi mai mult, folosim mai multe dulciuri şi alimente artificiale decât în tot cuprinsul istoriei omenirii şi ne distrugem organismul regulat cu diferite substanţe energizante şi calmante.
Detoxifierea colonului deficitara inseamna in primul rand tulburari digestive cronice, care se asociaza cu oboseala, insomnii, probleme nervoase si mentale, dureri menstruale si artrite. Pe termen lung, detoxifierea precara a colonului si problemele de tranzit intestinal pot duce chiar la boli cardiace, cancer, reumatism, probleme ale sistemului nervos.
Detoxifierea colonului se realizeaza prin eliminarea scaunului. Scaunul este format din celule care se descuameaza de pe epiteliul intestinal, din bacterii, din substante pe care organismul le elimina prin bila, prin sucul pancreatic. Scaunul mai contine fibre vegetale (celuloza, lignina), care asigura detoxifierea colonului, fiind foarte rezistente la actiunea bacteriilor.
CONDITIE OBLIGATORIE
Sa consumi 2-3 l de apa plata pe zi (cu inghitituri mici la interval
de 10-15 minute)
ALIMENTE RECOMANDATE
Consuma fructe crude sub forma de salate sau shakuri
Consuma fructe uscate: stafide, smochine, curmale, caise
Consuma cereale integrale, nuci, seminte(neprajite), alune (neprajite)
Consuma legume crude (in special legume verzi) sub forma de salate sau oparite
Consuma miere 1-2 lingurite pe zi (in loc de zahar)
Consuma ceai verde in loc de cafea pentru energizare
Consuma sucuri naturale (preparate in casa) si infuzii de plante
Consuma ulei de masline presat la rece adaugat la salata de cruditati
Consuma ocazional sana sau chefir (atentie la etichete, sa nu contine
E-uri)