Diete recomandate de nutritionisti

Image and video hosting by TinyPic

Prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, este unul dintre cei mai reputati nutriţionisti din România. El este omul care scoate E-urile din tine şi dă cu ele în marii producători de alimente.

Cunoscuta drept "nutritionista vedetelor", Dr. Mihaela Bilic se numara printre cei mai renumiti nutritionisti din Romania. Succesul pacientilor sai vedeta, precum Mihaela Radulescu sau Teo Trandafir, care au scapat de kilogramele in plus vazand cu ochii, a atras atentia si a reusit sa ambitioneze numeroase persoane care se lupta cu kilogramele nedorite.

Lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie care este de parere ca cel mai bine pentru organism este sa ii fie oferita o nutritie echilibrata care implica 5 mese pe zi - sunt indicate mesele mai mici, dar mai dese - in care intra o varietate de alimente din care nu trebuie sa lipseasca cerealele integrale, fructele si legumele. Dupa o dieta drastica, pe care oricum nu o putem tine mult timp din cauza restrictiilor, kilogramele pe care le-am dat jos se depun la loc, in timp ce, daca abordam o dieta echilibrata, care devine in timp si un mod de viata, ne simtim confortabil si ramanem si in forma.

Simona Tivadar, medic primar nutritionist, seful Compartimentului diabet zaharat, nutritie si boli metabolice din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti,ne sfatuieste sa fim atenti cum repartizam grasimile animale si sa includem in regimul nostru alimente bogate in fibre, cum sunt fructele si legumele.

Dr. Serban Damian nutritionist sportiv acreditat de catre Comitetul Olimpic Internationalcare ne recomanda ca scaderea in greutate trebuie sa fie intr-un ritm fiziologic moderat, dupa principii medicale, pentru a proteja masa musculara si pentru a scadea din tesutul adipos, dar mai ales printr-o metoda care sa permita mentinerea noii greutati pe termen lung.El recomanda ca suplimentele nutritive, gen capsula de slabit, pilula de slabit, nu ar trebui sa fie folosite pentru ca de cele mai multe ori contin substante care pun in pericol sanatatea, atunci cand sunt folosite pe termen lung sau in doze prea mari.

Nutritionistul Catalin Moraru care pretinde ca exista un produs bun pentru slabit, natural care inca nu il gasim pe piata din Romania,se gaseste numai in unele cabinete ale nutritionistilor, printre care si a dansului.

Doctorul Alin Popescu, medicul nutriţionist de la "Cearta-n bucate", care afirma: alimentaţia greşită e o problemă de tradiţie, care intră - finalmente - şi în mentalitate. Este extrem de importantă conştientizarea unor adevăruri: dieta, pentru a fi eficientă şi sănătoasă, este un proces de durată. Nu se poate slăbi într-o perioadă scurtă, fără a risca grave dezechilibre ale organismului.
LaFemme