Alimente acide si alcaline

-carnea de porc, vita, pui, oaie, curcan, crustacee;
-lapte, iaurt, branza, frisca, inghetata, oua;
-fructe: toate cu exceptia celor alcaline;
-bauturile carbogazoase, cafea, ceai (cu exceptia ceaiului din plante medicinale), alcool, indulcitori sintetici, zahar, prajiturile si tot ce contine zahar (zaharul este puternic acid), sucurile asa-zis naturale din magazine;
-otet, uleiul rafinat, orezul alb, painea, biscuitii, alunele, sosurile de soia, maioneza, pastele, mancarea preparata la microunde, mancarea tip fast food, ciocolata, supele instant, margarina de orice fel, untul, fisticul, porumbul (contine multi fungi), cerealele integrale, mamaliga, muraturile (extrem de acide), faina procesata (faina alba, folositi pe cat posibil faina integrala).

ALIMENTE ALCALINE:
-castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, spanac, fasole verde, mazare verde, telina, varza, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, patrunjel, marar, ardei, rosii, si tot ce este verde (bogat in clorofila);
-lamai, lime, avocado, grapefruit, rubarba, pepene verde, nuca de cocos (atentie, nuca de cocos intreaga, nu macinata), soia, fasolea, hrisca, quinoa, kamut, mei;
-apa pura, apa cu lamaie, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete stoarse din legume, lapte de soia sau migdale, supa de legume;
-ulei de masline presat la rece, uleiul de rapita, in general orice ulei care este presat la rece, ulei de catina, ulei de seminte de struguri.
LaFemme