Moarea de varza in alimentatie

Moarea de varza este zeama rezultata din scurgerea verzei murate. Pe langa ca este un extract 100% natural din varza, cu fermenti si enzime adaugite, moarea ne mai ofera si principii active de la plantele aromatice folosite de obicei la punerea muraturilor.

3-4 pahare de moare pe zi va vor stimula digestia. Dezintoxicarea tractului digestiv este un alt efect benefic.

Nu intamplator, la mesele imbelsugate de Craciun si de Pasti, in satele romanesti traditionale se serveste moare din plin, mai ales in compania mancarurilor mai grele.

Alte intrebuintari:

Hemoroizi. Se beau cate 100 ml de moare incalzita, de 3 ori pe zi, inainte de masa. Atunci cand hemoroizii se asociaza cu hemoragie, se bea cate un pahar de 2-3 ori pe zi si se mananca zilnic salata de varza proaspata sau murata.

Avitaminoza si astenie. Se amesteca cate un pahar de moare si suc de rosii, se adauga 150 ml de apa plata, o lingura de miere de albine si o lingura de suc de lamaie. Se bea cate un pahar de 1-2 ori pe zi, intre mese, pana la imbunatatirea situatiei.

Raguseala, dureri uscate in piept. Se amesteca parti egale de moare si apa plata. Se bea lichidul cald, de 2-3 ori pe zi.

Diabet. De 3-4 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa, se bea cate 1/3 pahar de moare, diluata cu apa, in proportie de 1:1, timp de 21 de zile. Dupa 7 zile de pauza, cura se repeta, pana la imbunatatirea situatiei.

Mahmureala. Se rade pe o razatoare cu orificii foarte mici sau se toaca cu un robot de bucatarie 3-4 cepe mari. Un pahar cu terci de ceapa se amesteca cu 3 pahare de moare, o lingura cu pasta de rosii, piper negru, sare si zahar dupa gust. Prima data se bea jumatate de pahar, apoi in timpul zilei se bea restul. Daca va pare foarte concentrat, se dilueaza cu putina apa.
LaFemme