Dieta hipolipidica

Image hosting by IMGBoot.com

Principiul este reducerea conţinutului alimentaţiei în grăsimi. Acest principiu este utilizat în intervenţiile nutriţionale medicale, făcând referire şi la tipul de grăsimi ce trebuie reduse (saturate, trans şi colesterol alimentar), dar se regăseşte şi în multe diete comerciale, fără ca el să fie menţionat în principiile dietei. . Dietele care au la bază aceste principii sunt: dieta Scarsdale Swank, Ornish, Pritikin.

Produsele bogate in lipide, cum ar fi uleiurile, maioneza, untul, sosurile, imbunatatesc gustul mancarii, insa nu trebuie sa ne cramponam pe aceste gusturi, cu care am fost obisnuiti, ci sa descoperim gusturi naturale, nealterate, care aduc si un plus de sanatate organismului.

Iata cateva variante de alimente bogate in grasimi benefice sanatatii, care pot da gust retetelor clasice:

Uleiul de masline - contine mari cantitati de vitamina A si E, are stabilitate termica mai mare decat altele, se oxideaza mai greu si rancezeste mai greu.

Semintele de dovleac - sunt o excelenta sursa de aminoacizi esentiali si proteine primare, sunt bogate in vitamine si minerale, in special zinc si fier.
LaFemme