Stresul ingrasa

Image and video hosting by TinyPic


Persoanele supuse unui grad ridicat de stres si nesigure in legatura cu stabilitatea locului de munca sunt mai grase. La fel si cele care se uita mai mult de doua ore pe zi la televizor.

Stresul le face pe cele mai multe dintre persoane sa se ingrase. Dar exista si persoane (putine) al caror apetit e taiat de cea mai mica grija, ele fiind incapabile sa manance ceva atata vreme cat au probleme, „hranindu-se”, in schimb, cu tigari si cafea. In principiu, alimentatia in exces din timpul perioadelor de stres ar trebui sa fie un proces normal daca ne gandim ca organismul consuma din plin energie pentru a face fata agresiunilor. Din pacate, printre alimentele preferate in astfel de situatii se numara si ciocolata – cel mai dulce drog – pentru ca ea contine cafeina, teobromina si anadamida, care provoaca o stare usor euforica.

Oferiti-va momente de relaxare, ca de exemplu: o conversatie cu o prietena, rasfoirea unei reviste, ascultarea unei piese muzicale frumoase etc. Faceti exercitii fizice - reprezinta cel mai bun antidot pentru stres, pentru ca inlatura tensiunile.
LaFemme