Slabeste mancand conopida

Photobucket

Conopida este o excelenta sursa de Vitamina C, folati si fibre. Contine, de asemenea si importante cantitati de Vitamina B5, Vitamina B6, magneziu si acizi grasi de omega-3. 100 g de conopida are 30 de calorii cea ce o face un aliment ideal de slabit.

Mai jos aveti doua retete de slabit cu conopida:

1. Conopida la cuptor

Ingrediente:
1 conopida, 100 g cascaval ras, pesmet, 1 ou, smantana, sare, piper

Se fierbe in apa cu sare , conopida desfacuta. Se unge cu ulei un vas si apoi se tapeteaza cu pesmet. Se pune un strat de conopida peste care se pune pesmet, cascaval si apoi cite doua linguri de smintina. Se condimenteaza stratul cu sare si piper dupa gust si se continua sa se puna straturile pina se termina conopida. Se pune la cuptor si se lasa 10 minute. In acest timp se bat ouale cu putina sare si cu 2 linguri de smintina. Se scoate vasul si se toarna deasupra acest amestec si apoi se mai lasa la cuptor pina compozitia formeaza deasupra o coaja aurie.

2. Conopida cu cartofi si ardei

Ingrediente: o conopidă , 2 ardei graşi, 2 cepe, 3-4 roşii, 2 cartofi, o legătură de tarhon, sare, ulei.

Conopida se desface bucheţele, ardeii se taie feliuţe subţiri, roşiile si ceapa se taie mărunt . Într-o tigaie se căleste ceapa şi ardeii cu ulei şi puţină apă.

Se adaugă cartofii şi se mai lasă un minut, amestecându- se, apoi se pun bucheţelele de conopidă şi roşiile. Se toarnă puţină apă şi se lasă pe foc mic, aproximativ 25 de minute. La final se pune tarhonul tocat mărunt.
LaFemme