Ratatouille- reteta pentru dieta Montignac
Reteta de mancare pentru faza 1
Ingrediente:
•30 ml ulei de măsline
•3 căţei de usturoi, tocati
• patrunjel
•1 vânătă, tăiata în cuburi
•Sare
•brânză rasă parmesan
•2 dovlecei, feliati
•1 ceapa mare, feliata în inele
•150 g ciuperci proaspete feliate
•1 ardei gras rosu, feliat
•2 roşii mari, tocate
1.Preincalzeste cuptorul la 175 grade C. Unge o caserola cu 1 lingura de ulei de măsline.
2.Se încălzeşte o lingura de ulei de măsline într-o tigaie pe foc mediu. Se caeste usuroiul. Se adauga pătrunjelul şi vânăta. Se calesc vinetele, până când sunt moi, aproximativ 10 minute. Se condimentează cu sare după gust.
3.Se imprastie amestecul in mod egal în caserola. Se presară cateva linguri de parmezan. Se pun dovleceii într-un strat, se pune sare şi se stropesc cu de brânză . Continuaţi stratificarea în acest mod, cu ceapa, ciupercile, ardeii, si rosiile, acoperind fiecare strat, cu sare şi brânzeturi.
4.Se coc in cuptor pentru aproximativ 45 de minute