Nucile si semintele in diete

Photobucket

Cele mai multe nuci şi seminţe sunt bogate în grăsimi, dar nu este neapărat rău, atâta timp cât sunt consumate cu control. Posibilitatile de alimentatie controlate cu tipul bun de grăsime poate împăca poftele dvs. şi sa va pastreze de a consuma ceva mult mai nesănătos.

Această categorie cuprinde unele alimente care nu sunt fructe cu coajă lemnoasă cu adevărat, dar au o nutriţie similare. Aceasta grupa de alimente include alune , nuci de Brazilia şi anacarde, care sunt seminţe. Aproape toate nucile şi seminţele sunt ridicate in grasimi. Dar sunt grăsimi nesaturate şi pot fi de ajutor de fapt, in pierderea în greutate şi de lupta impotriva unor boli . Atâta timp cât aveţi posibilitatea să le limitati, nucile şi seminţele pot fi într-adevăr de ajutor in curele de slabire. Nucile şi seminţele pot reduce de fapt, grăsimile saturate şi numarul de calorii din dieta ta generală.


Beneficii de sănătate ale nucilor, arahidelor, alunelor si semintelor de foarea soarelor

Fructele cu coajă lemnoasa şi seminţele sunt bogate in proteine si substante nutritive, in ciuda conţinutului lor de grăsime (75 - 95 la sută din totalul caloriilor), asta înseamnă că nu ar trebui să mâncaţi prea multe la un moment dat. Nucile de Macadamia sunt cele mai bogate în grăsimi. Nucile şi nucile de Brazilia sunt cele mai bune, deoarece acestea sunt bogate in acizi graşi omega-3 .

Dintre toate fructele cu coaja lemnoasa, arahidele oferă cea mai completă gama de proteine. Fructelor cu coajă lemnoasa le lipsesc lizina de aminoacizi. Ca o sursă alternativă de proteine, ele oferă, de asemenea o bună doză de grăsimi sănătoase, inclusiv acid oleic, grăsimi sănătoase găsite în uleiul de măsline. Arahidele sunt bogate in polifenoli antioxidanti cum ar fi cei găsiti în fructele de padure. Studiile indică faptul că prăjirea , creşte cantitatea de polifenoli , făcând arahidele prăjite un protector adevărat de celule.

Studiile efectuate la Universitatea Loma Linda din California a constatat că cei care mănâncă nuci de cinci ori pe săptămână (în jur de două - trei pe zi) au redus nivelurile colesterolului din sânge cu 12 la sută. Nucile comune au fost folosite, dar rezultate similare au fost raportate si cu migdale şi alune. Se pare că înlocuirea grasimilor saturate în dieta, cu grăsimi monosaturate, poate fi cheia.

Unele fructe cu coajă lemnoasă, în special nucile comune şi nucile de Brazilia, sunt bogate in acizi graşi omega-3 , care ar putea contribui la lupta împotriva bolilor de inimă şi impotriva artritei. Aceste fructe cu coajă lemnoasă sănătoasă, de asemenea, pot juca un rol în pierdere în greutate şi vă ajută să gestionaţi greutatea mai bine. De asemenea, seminţele şi unele fructe cu coajă lemnoasă conţin cantităţi semnificative de vitamina E. În calitate de antioxidant, vitamina E poate ajuta la prevenirea oxidarii de colesterol LDL , care pot deteriora arterele. Mai multe stiri încurajatoare: seminte sunt o sursă bună de acid folic. Cercetatorii au descoperit ca acidul folic ajută la prevenirea acumularii de homocisteină. Nivelurile ridicate de acest acid amino, au fost legate de boli de inima, demenţă şi oase rupte la persoanele cu osteoporoză. Mănâncă o multime de acid folic pentru a menţine nivelurile de homocisteina sub control.

Seminţele, arahide, untul de arahide sunt surse de niacină. Nucile sunt pline de minerale, cum ar fi cupru, fier si zinc. Seminţele se numără printre sursele de plante cu cel mai ridicat nivel de fier şi zinc. Fierul vă ajută sângele sa livreza oxigen creierului, in timp ce zincul ajută la stimularea sistemului imunitar. Şi fructele cu coajă lemnoasa au partea lor de a păstra oasele puternice prin furnizarea de magneziu, mangan şi bor.

Nucile de Brazilia conţin o cantitate uimitoare de seleniu: în jur de 70 la 90 micrograme pe bucata.

Valori nutritive:

Arahide :1 ceasca
Calorii: 188
Grasimi: 16 g
Grasimi saturate: 3 g
Grăsimi mononesaturate: 8 g
Grăsimi polinesaturate: 5 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 7 g
Proteine: 8 g
Fibre alimentare: 2 g
Sodiu: 147 mg
Niacina: 4 mg
Vitamina E: 3 mg
Cupru: 1 mg
Magneziu: 50 mg
Mangan: 1 mg
Fosfor: 115 mg
De potasiu: 208

Nucile

Dimensiune: 1 ceasca
Calorii: 185
Grasimi: 18 g
Grasimi saturate: 2 g
Grăsimi mononesaturate: 3 g
Grăsimi polinesaturate: 13 g (omega-3 grăsimi 2,5 g)
Colesterol: 0 mg
Glucide: 4 g
Proteine: 4 g
Fibre alimentare: 2 g
Sodiu: 1 mg
Cupru: 1 mg
Fier: 1 mg
Magneziu: 45 mg
Fosfor: 98 mg
Zinc: 1 mg
Acid folic: 28 mcg

Seminte de floarea soarelui

Dimensiune: 1 ceasca prăjită cu sare
Calorii: 165
Grasimi: 14 g
Grasimi saturate: 2 g
Grăsimi mononesaturate: 3 g
Grăsimi polinesaturate: 9 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 7 g
Proteine: 5 g
Fibre alimentare: 2 g
Sodiu: 116 mg
Acidul folic: 67 mcg
Niacina: 1 mg
Vitamina E: 14 mg
Cupru: 1 mg
Fier: 1 mg
Magneziu: 36 mg
Mangan: 1 mg
Fosfor: 323 mg
Zinc: 2
LaFemme