Dieta cu grasimi maro

Photobucket
”Brown Fat Revolution”, este scrisa de James Lyon, MD., un chirurg plastic şi fost instructor de clinică la Universitatea Yale.

În această carte el arată că nu toate de grăsimile din corpul nostru au un efect negativ şi de fapt, un anumit tip de grăsimi, numite grăsimi maro sunt, de fapt sănătoase pentru noi. Grăsimile maro cresc rata la care ne arde grăsimea şi se găsesc în cantităţi foarte mari la nou-nascuti, care le folosesc pentru a regla temperatura corpului şi de a se incalzi.

Treptat, o proporţie mai mare de grăsimi galbene inlocuiesc grăsimea maro cum inaintam in varsta. Grăsimea galbenă este grăsimea din ţesutul adipos din organism. Ea acţionează ca un depozit pentru excesul de calorii şi are o consistenţă mai moale decât grăsimea bruna, care este destul de ferma şi rezistenta.

Autorul spune că grăsime maro este cheia pentru un chip frumos şi că abundenţa de grăsime galbenă şi o lipsă de grăsime maro este motivul pentru care femeile isi schimba forma odata cu varsta.

Studiile sugerează de asemenea că activarea grăsimiilor noastre maro poate fi un element important de a ne ajuta să piardem în greutate .

Elementele de bază

Prima parte a cărţii se concentrează pe ştiinţa de grasime maro şi se explică modul în înlocuirea de grasime maro cu grăsime galbenă poate duce la schimbări în aparenţă, cum ar fi coapse cu grasime si aparitia de riduri.

În secţiunea de dieta a cartii, Lyon recomandă un plan de alimentaţie care sa alterneze între carbohidrati si proteine. El spune că acest lucru ajută la reducerea poftei de mâncare, reglementeaza zahărul din sânge şi împiedică producerea de grasime.

Se mânanca şase mese mici în fiecare zi şi ar trebui să consume întotdeauna o masă atât înainte cât şi după exerciţii. Se pare că aceasta va contribui la a păstra metabolismul in conditii optime şi va asista la înlocuirea de grăsime galbenă cu grăsime maro.

Dieta include un plan de masa pe o perioadă de patru săptămâni, care oferă opţiuni si pentru vegetarieni.

Alimente recomandate

Fructe, legume, cereale integrale, legume, nuci, seminte, piept de pui, peşte, iaurt faragrăsime, ulei de măsline.

Exemplu de Dieta

Mic dejun

Fulgi de ovăz cu mere şi scorţişoară
lapte degresat
paine prajita cu unt de arahide şi fructe de padure

Gustare

iaurt fara grăsime


Prânz

Salata de spanac cu ton sau somon
Ulei de măsline
2 mere mici
Biscuiti din grâu

Cină

Piept de pui la gratar
Orez brun
Broccoli
supă de rosii

Gustare

Popcorn


Recomandari

Exercitiul este un element important al dietei si are programe separate si sunt prevăzute pe grupe de varsta. Se recomanda aerobicul, alergatul si plimbarile vioaie.
LaFemme