Cura pentru diabet

PhotobucketGabriel Cousens, MD, susţine că diabetul este o boală vindecabila, care poate fi inversata prin dietă şi modificări ale stilului de viaţă. În aceasta carte ”Există o cura pentru diabet”, Cousens subliniază cauzele de diabet zaharat, precum şi un program de eliminare a acestuia.

Cartea a fost inspirata de un film care s-a bazat pe documentarea efectelor asupra diabetului de a manca o dietă cu alimente prime timp de treizeci de zile. Cinci diabetici au fost implicati în film şi din a patra zi, patru dintre ei au fost indepartati de insulină . Până la sfârşitul lunii toţi participanţii au avut atins normalizarea de zaharuri din sângele lor, fără medicamente.

După realizarea efectului puternic al acestei abordări, Cousens a creat un program care ar putea fi aplicat cu succes la toti diabetici.

Elementele de bază in cura pentru diabet

La începutul programului diabeticii sunt sfătuiţi să întreprindă un program de sapte zile supravegheat cu sucuri verzi. Acest lucru accelerează foarte mult îmbunătăţirea dezechilibrelor fiziologice care apar cu diabetul zaharat.

Cei care tin aceasta cura se supun la o dietă săracă în indexul glicemic, care include un procent foarte mare de produse alimentare prime şi un aport de grăsime de 15-20%. Multe dintre produsele alimentare trebuie să fie evitate, inclusiv cele mai multe fructe, produse lactate, oua, peste, carne, cereale rafinate, zaharuri şi îndulcitorii naturali, alcool si cofeina.

Dieta de bază este trebuie să fie urmata timp de trei până la şase luni. Când fiziologia dumneavoastră s-a stabilizat puteţi regla dieta pentru a include un aport uşor mai mare de fructe şi seminţe, toate acestea vă puteţi sta cu dieta de bază, dacă preferaţi.

Legumele cu frunze verzi sunt o componentă importantă si trebuie consumate in cantitati mari. Aceste legume pot fi consumate în salate, supe , piureuri sau sub forma de sucuri.

Alte alimente care sunt incluse în dieta include toate legumele, cu excepţia nucilor şi seminţelor, avocado, cerealelor integrale .


Alimente recomandate

Legumele cu frunze verzi, rosii, avocado, castraveti, ardei roşu, fructe de mare, varza, pepene galben amar, cactus nopal, usturoi, ceapa, afine, fructe de padure , mei, orez brun, ovaz, fasole Garbanzo, fasole boabe Pinto, fasole verde, ulei de măsline, migdale, nuci, avocado, in, seminte Chia, ulei de nucă de cocos, polen de albine, spirulina, stevie, roşcovă.

Exemplu de Dieta

Mic dejun

legume cu frunzele verzi, seminte Chia, roşcovă şi stevie

Gustare

suc de legume verzi

Prânz

Broccoli cu ardei şi seminţe de floarea-soarelui
Salata cu spanac, salata verde, ardei roşu, avocado, ulei de măsline şi suc de lămâie
Ceai Herb

Gustare

suc de legume verzi

Cină

supă de roşii si linte
Salata de varza cu rosii si castraveti
Ceai Herb

Desert (o dată pe săptămână)

batoane cu scortisoara


Recomandari

Exercitiul fizic poate fi o componentă vitală a acestui program pentru a aborda diabetul zaharat, deoarece îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină şi ajută la gestionarea de greutate. Cousens spune că cel mai bun exerciţiu este mersul pe jos, joggingul si inotul.
LaFemme