Varza ,de nelipsit in curele de slabire

Photobucket

Varza este o legumă, pe care puţini oameni o apreciaza cu adevărat si este cu adevărat prieten al dietelor. Este puternic aromata, dar această facilitate o face plăcută în anumite feluri de mâncare.

Alaturi de broccoli, conopida şi varza de Bruxelles are o reputaţie de combatere a cancerului. Este, de asemenea, o bună sursă de vitamina C, fibre, potasiu, precum şi alte elemente nutritive. Varza, de asemenea, oferă şi un bonus major - cele mai putine calorii şi cele mai putine grăsimi din orice leguma. Aceasta leguma este o necesitate pentru cei care ţin dietă sau incearca de a pierde in greutate.

Beneficii de sănătate

De la varza vă veţi bucura de un impuls de fibre şi o cantitate respectabilă de vitamina C. Cele două tipuri de varză, oferă beta-caroten , un antioxidant impotriva combaterii cancerului şi a bolilor de inima. Pentru cei care nu mănâncă produse lactate, varza este o sursă importantă de calciu, care poate ajuta la prevenirea osteoporozei şi la controlul tensiunii arteriale.

Substanţele fotochimice din varza, sunt, de asemenea, demne a fi studiate pentru capacitatea lor de a se converti intr-un hormon estrogen care poate juca un rol în combaterea cancerului mamar.

Calorii: 16
Grăsime: 1 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 4 g
Proteine: 1 g
Fibre alimentare: 1,4 g
De sodiu: 6 mg
Vitamina C: 15 mg
LaFemme