Ingrediente:
1/3 kg carne vita degresata,dezosata
1 ceapa mijlocie
2 morcovi taiati rondele subtiri
1 telina,taiata marunt
1 pahar de vin rosu sec(sau suc derosii)
1 lingura pasta de tomate
1 catel usturoi pisat
1 lingurita cimbru
3 fire patrunjel
1 frunza dafin
2 cuisoare
Mod de preparare:
Lasati carnea sa se fragezeasca mai julte ore in marinata aleasa din cele prezentate,intorcand-o din cand in cand.Puneti carnea marinata pe o folie de aluminiu cu care acoperiti fundul unei tavi pt friptura.Bagati-o sub grill pana se rumeneste bine pe toate partile.Stingeti grilul.Puneti in jurul carnii rondelele de morcov,ceapa si telina.Amestecati vinul (sau sosul de rosii),pasta de tomate,patrunjelul,usturoiul,cimbrul,dafinul, si cuisoarele si turnati totul peste carne.
Lasati la cuptor intre 2-3 ore.,pana cand furculita intra usor in carne.Scoateti carnea si legumele sin folia de aluminiu,aruncati foaia de dafin si cuisoarele,strecurati sosul intr-o craticioara,luati grasimea.Pentru servit,taiati carnea felii subtiri,puneti de jur imprejur legumele,turnati deasupra sosul.