Dieta cu salata verde

Photobucket


Toată lumea ştie ca salata este o mancare de dieta. Cu toate acestea,  un sos va creşte caloriile chiar şi pentru cele mai sanatoase salate. Cu toate acestea, mâncata înainte de masă, o salata verde poate lua senzatia de foame.

Orientările dietetice din 2005 pentru americani recomanda manancarea a aproximativ 2 cesti de legume în fiecare zi. Este nevoie de doua cesti de salata verde pe saptamana, în conformitate cu liniile directoare.

Beneficii de sănătate

Cu cat mai întunecata este culoarea verde, cu atat este mai hranitoare . Beta-carotenul este găsit în verdeţurile mai închise la culoare. Ca un antioxidant, el lupta cu anumite tipuri de cancer, boli de inima si cataracte. O culoare verde, de asemenea, indică prezenţa de acid folic, care ajută la prevenirea defectelor de tub neural în etapele de sarcina. Cercetatorii au descoperit contribuţii importante ale acidului folic, cum ar fi rolul său în prevenirea bolilor de inimă şi inflamaţii. Cele mai multe verdeturi, printre care si salata , sunt, de asemenea, surse de vitamina C, potasiu si fibre.

Cicoarea este o alta sursă de vitamina C, un alt nutrient antioxidant legate de prevenire a bolilor de inima, cancer si cataractă. Unele verdeţuri ca salată, anghinarea şi năsturelul, sunt membri ai familiei cruciferous, adăugând muniţie pentru a lupta împotriva cancerului.

Salata verde, in curele de slabire, trebuie consumata si ca masa principala si oridecate ori vi se face foame. Dressingul la salata nu poate fi mai mult de o lingurita de ulei de masline.

Ca masa principala, ea poate fi consumata cu ton in suc propriu si branza feta. Intre mese ea poate fi combinata cu alte legume ca si rosii, catraveti, morcovi rasi, telina, ceapa rosie etc.

Dieta cu salata, este preferabil de urmat la inceputul primaverii, cand este sezonul ei, pentru slabire si pentru detoxifierea organismului. Incercati sa reduceti consumul de carne si fainoase si consumati cat mai multa salata timp de 5-7 zile in care puteti slabi 3 kilograme.


Valorile nutritive

Salată verde

Dimensiune: 1 / 2 ceaşcă, tocata
Calorii: 5
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 1 g
Proteine: <1 g de
Fibre dietetice: <1 g
sodiu: 2 mg
Calciu: 8 mg
De potasiu: 58 mg
Vitamina A: 1365 UI
Acid folic: 32 mcg
Vitamina C: 6 mg,
Carotenoide: 1362 mcg
LaFemme