Inotul slabeste

Photobucket


Există două tipuri de sport: aerobe (jogging, baschet, înot, gimnastică, în general, cele care stimulează inima si circulatia sangelui) si anaerobe ( toate sporturile practicate in interior (sala), cum ar fi de greutati sau de fitness).

Un sport care oferă o dezvoltare foarte armonioasa pentru trup si minte este înotul.

Înotul, practicat în mod regulat, oferă o rezistenţă cardio, stimulează circulaţia sanguină, ajuta la dezvoltarea musculaturii, mentine o presiune arterială normală şi diminuează riscul de a suferi boli de inima.

Mişcările care implică înotul ajuta o dezvoltare armonioasă a abdomenului, coapselor si gambelor, dezvolta flexibilitatea, consolideaza articulaţiile şi pentru termen lung, acestea ajuta la eliminarea unor tulburari ca depresia sau anxietata.

În plus, acest sport dezvolta imunitatea , intareste aparatul cardiovascular şi respirator, previne astmul si oferă un somn liniştit şi odihnitor. De asemenea, înotul dezvoltă încrederea în sine, spiritul de independenţă, inteligenta emotionala si concentrarea.

O alta alegere ar putea fi aqua-gym, care desfăşoară o serie de exerciţii de gimnastică în piscina. Se poate arde mai multe calorii prin intermediul acestor sporturi acvatice, dar totul depinde de intensitatea exerciţiului cu care sunt făcute.
LaFemme