Inotul slabeste

Photobucket


Există două tipuri de sport: aerobe (jogging, baschet, înot, gimnastică, în general, cele care stimulează inima si circulatia sangelui) si anaerobe ( toate sporturile practicate in interior (sala), cum ar fi de greutati sau de fitness).

Un sport care oferă o dezvoltare foarte armonioasa pentru trup si minte este înotul.

Înotul, practicat în mod regulat, oferă o rezistenţă cardio, stimulează circulaţia sanguină, ajuta la dezvoltarea musculaturii, mentine o presiune arterială normală şi diminuează riscul de a suferi boli de inima.

Mişcările care implică înotul ajuta o dezvoltare armonioasă a abdomenului, coapselor si gambelor, dezvolta flexibilitatea, consolideaza articulaţiile şi pentru termen lung, acestea ajuta la eliminarea unor tulburari ca depresia sau anxietata.

În plus, acest sport dezvolta imunitatea , intareste aparatul cardiovascular şi respirator, previne astmul si oferă un somn liniştit şi odihnitor. De asemenea, înotul dezvoltă încrederea în sine, spiritul de independenţă, inteligenta emotionala si concentrarea.

O alta alegere ar putea fi aqua-gym, care desfăşoară o serie de exerciţii de gimnastică în piscina. Se poate arde mai multe calorii prin intermediul acestor sporturi acvatice, dar totul depinde de intensitatea exerciţiului cu care sunt făcute.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails