Dieta cu ceai verde

Photobucket

Pilule de slabit sunt deseori periculoase şi ambalate cu alte ingrediente nesănătoase, dar nu există un motiv pe care sa folositi ceai verde. Ceaiul verde vă ajută să pierdeti în greutate. Desigur, acesta nu va fi "de 10 kilograme într-o săptămână" sau alte prostii pe care companiile de marketing le pretind, dar ceaiul verde a fost dovedit ştiinţific pentru ca arde calorii şi blochează absorbţia de grăsimi.

Ceaiul verde arde grasimile
Produse alimentare (inclusiv zahărul şi grăsimea) sunt sintetizate in substanţe numite "trigliceride", în ficat şi intestinul subţire. Acestea sunt apoi transportate in sange si  la alte ţesuturi din organism.

Trigliceridele sunt folosite ca sursă de energie pentru susţinerea vieţii şi a activităţilor fizice şi sunt foarte necesare. Problema apare atunci când există exces de trigliceride, pentru că atunci sunt transformate în grăsimi care, ulterior, cauzeaza obezitate.

Asta în cazul în care ceaiul verde vine in ajutor. Acesta conţine cantităţi mari de polifenoli, care mobilizează enzimele care sunt responsabile pentru dizolvarea trigliceridelor in exces. Pe termen lung, acest lucru înseamnă că ceaiul verde este eficient în arderea grasimilor.

Ceaiul verde stimulează metabolismul si accelereaza pierdere în greutate.
Ceaiul verde contine antioxidanti puternici, denumiti polifenoli catechin care sunt responsabili pentru multe din beneficiile pentru sănătate. Unul dintre ele, în special, galat epigallocatechin (sau EGCG pe scurt), a fost găsit pentru a stimula metabolismul şi accelera pierderea in greutate.

EGCG, împreună cu cofeina din ceaiul verde, stimulează sistemul nervos central şi stimuleaza grăsimea pentru a fi eliberata în fluxul de sânge pentru ca organismul să o folosească drept combustibil. Acest proces de numeşte "termogeneza". Aceasta prevede plus de energie, te scapa de excesul de apă, precum şi, de asemenea, ajută la arderea ţesutului adipos din organism.


Ceai verde ajută la un efort fizic mai lung

Toată lumea ştie cât de important este exerciţiu fizic in a pierde in greutate. Se ard calorii , creşte energia dumneavoastră si stimulează metabolismul . Catechin polifenoli din ceaiul verde par să stimuleze utilizarea de acizi graşi de către ficat şi a celulelor musculare. Acest lucru, ulterior, reduce rata de hidraţi de carbon care sunt utilizati şi pentru a permite rezistenta exerciţiilor fizice. De fapt, un studiu cu extract de ceai verde pe soareci de laborator a crescut cantitatea de timp în care animalele ar putea înota înainte de a deveni epuizate la fel de mult ca inainte.
LaFemme