Cura de slabire mediteraneana - dieta

Photobucket


Stilul mediteranean de dieta, bogat in grasimi provenind din ulei de masline sau nuci, ar putea sa fie mai benefic pentru sanatate decat regimurile sarace in grasimi. Cercetatorii spanioli au descoperit ca mancarea traditionala din zona Mediteranei reduce nivelul colesterolului, tensiunea arteriala si nivelul de zahar din sange.

Reprezinta regimul alimentar specific populatiilor din regiunea mediteraneana. Si-a castigat reputatia unei diete sanatoase prin prisma efectelor benefice asupra organismului.

O prima schimbare ar consta in inlocuirea margarinei, a untului, a maionezei si a sosurilor comerciale cu ulei de masline. Adaugat la rosii, ceapa verde, usturoi si peste, uleiul de masline da un gust aparte. De asemenea, se poate folosi nu numai in salate, ci si la gatit.

Beneficiile uleiului de masline se refera in primul rand la cantitatea suficienta de grasimi mononesaturate, atat de necesare sistemului cardiovascular, dar si antioxidanti, incluzand si vitamina E. Tot studiile clinice arata ca, prin folosirea zilnica a 20 ml de ulei de masline, se poate reduce riscul de boala coronariana, tocmai datorita prezentei grasimilor mononesaturate. Asadar, dieta mediteraneana ajuta la cresterea logevitatii adeptilor ei.

Dieta are 3 etape, care trebuie respectate cu strictete.

Etapa 1: intre 10 si 20 de zile (eliminarea kilogramelor)
Aceasta etapa presupune o interdictie totala la consumul de zahar, fructe, cartofi, orez, supe sau ciorbe, sucuri carbogazoase, prajeli, carne rosie, condimente. In aceasta perioada se pot consuma: legume (crude sau preparate prin fierbere), verdeturi, cereale, carne de pui sau peste, oua, nuci sau migdale (adaugate in diferite salate de cruditati). Salatele trebuie sa fie preparate numai cu ulei de masline!

Etapa 2: 30 de zile

Aceasta etapa este necesara pentru a prevenii efectul yo-yo. Se manaca cat mai sanatos.

Etapa 3: de mentinere

Iti sunt permise toate alimentele, insa moderatia trebuie sa caracterizeze toate mesele tale.

Daca va doriti sa mancati si sa slabiti dupa specificul mediteranean, nu uitati de sucul de lamaie! Este obligatoriu in orice salata si va ajuta sa va mentineti silueta.
LaFemme