Dieta cu apa

Photobucket

Apa este vitala pentru organismul nostru, ea reprezinta baza tuturor lichidelor corpului, inclusiv a sangelui si a sucurilor digestive, ajuta in procesul de transpiratie si absorbtie a alimentelor, precum si la eliminarea substantelor nefolositoare.

In cazul adultilor, in fiecare zi se pierd minim 10 pahare de lichide (aproximativ 2,5 litri) prin respiratie, transpiratie si eliminarea substantelor nefolositoare. Zilnic, se pierd si electroliti, minerale cumeste calciul, sarea, potasiul, responsabili de mentinerea echilibrata a lichidelor in corp.

Solutii de prevenire a deshidratarii pot fi: consumul potrivit de apa in perioada de imbolnavire, in cazul activitatatilor fizice.Ai grja sa bei suficienta apa, indiferent de anotimp, desi se recomanda ca vara sa se bea putin mai multa.

Pe langa functiile vitale pe care le asigura organismului, apa ajuta si la procesul de slabit, iar acesta este un fapt dovedit. Totdata, consumand suficienta apa vei fi mai hidratat si astfel vei elimina mai bine toxinele din corp. Un pahar de apa cu un cub de gheata poate ajuta chiar mai mult la slabire.

Apa chiar ne ajuta sa slabim. In cantitate mare, taie instant pofta de mancare. Nu lasa grasimea sa se depoziteze si chiar poate reduce saculetii de tesut adipos. Paradoxal, cu cat beti mai muta apa , cu atat veti elimina mai mult din apa depozita in tesuturi. Beti cel putin 2 l de apa pe zi!
LaFemme