Dieta lui Carmen Bruma

Photobucket


Carmen Bruma a reusit sa slabeasca intr-un an de zile 30 de kilograme. Ea are acum 54 de kilograme.

Ea marturiseste despre cura ei de slabire: ”Am trecut prin momente foarte dificile din punct de vedere psihic. E cumplit sa te lupti cu propriul organism pe termen lung si sa-ti invingi foamea, poftele, in fiecare minut al vietii tale. Am povestit cateva dintre momentele grele pe care le-am traversat in cartea lansata anul trecut Slim – Cum am slabit 30 de kilograme si nu le-am mai pus inapoi. M-am confruntat cu anemie severa, gastrita, spasmofilie.

Unul dintre motivele esecului atunci cand ne dorim foarte tare sa slabim poate fi nerabdarea. Multe femei isi doresc sa scape de kilogramele in plus intr-o perioada foarte scurta de timp si se vad obligate si tina un regim drastic. Am trecut si eu prin asta. Nu func­tio­neaza pe termen lung. Daca vrei si intri in nu stiu ce rochie peste o saptamana, o dieta ca aceea cu supa de varza poate avea rezultate, dar si efecte secundare. Alternarea perioadelor de restrictie maxima cu cele fara restrictii favorizeaza aparitia obezitatii si iti da metabolismul peste cap. Nu ne trezim peste noapte cu kilogramele in plus, deci este nerealist si ne gandim ca ele vor disparea batand din palme. Titluri precum "Slabesti intr-o saptamani 7 kilograme" sau "Mananci cat poti si scapi de kilogramele in plus" apartin mai degraba literaturii SF si nu ar trebui sa te entuziasmeze. Nu te juca "de-a dieta", pentru ca, repetate, acestea duc in final la o crestere in greutate. Curele de slabire drastice, sub 1.000 de calorii pe zi, sunt des­prinse mai degraba din lagarele de concentrare si au ca rezultat diminuarea semnificativi a cheltuielilor energe­ti­ce din organism, adica un metabolism prabusit. Se poate ajunge la situatii extreme, in care sa fie suficiente 500 de calorii pe zi (adica aproximativ 1 litru de lapte) si orice depasire a acestui prag sa duca la acumulare de kilograme. Orice dieta func­tioneaza doar atunci cand se bazeaza pe schimbarea unor obiceiuri alimentare.


O forma fizica de invi­diat nu vine peste noapte, ci necesita multa vointa, trans­pi­ratie, renuntari, perseve­renta si, nu in ultimul rand, timp. Dar nu timp petrecut in fata televizorului infasurata in "centuri minune" care "lu­crea­za pentru tine" si topesc grasimea fara ca tu sa misti un deget, ci timp pe care trebuie sa-l gasesti in fiecare zi, cateodata renuntand la alte placeri. Asta pentru ca o alimentatie sanatoasa nu se face intre doua telefoane, infulecand la nimereala ce ga­sesti prin frigider, iar un corp armonios, tonic si fara celulita nu este obtinut in 5 minute, dupa ce ai folosit un tub cu crema, fie ea si foarte scumpa.
LaFemme