Dieta cu otet de mere



Otetul de mere fiind bogat in substante minerale si in enzime, modifica metabolismul si determina arderea grasimilor intr-un ritm rapid. In fiecare zi ai parte de trei mese si doua bauturi care sa determine arderea grasimilor.

Prima zi

Pranz

Se fierbe un ou tare, se lasa sa se raceasca si se curata. Se face un sos din doua linguri de otet d emere, o lingurita de miere, sare, piper, jumatate d elingurita de mustar si o ceapa mica taiata marunt. Se face o salata din 300g de salata verde, 3 rosii, 4 ciuperci taiate marunt si un ardei gras taiat in fasii, peste care se toarna sosul . Se consuma impreuna cu oul fiert, o felie de sunca fiarta (30 g) si o felie de paine neagra (60g).

Cina

Se curata 300 g de morcovi si se taie in felii de un cm. Se fierb apoi 15 minute, impreuna cu 50g prune uscate in 400 ml apa cu vegeta. Apoi morcovii si prunele se piseaza si se condimenteaza cu sare, piper si boia. se adauga doua linguri de otet de mere, o lingurita de branza de vaci si 30 g sunca, taiata felii si se amesteca toate. Se consuma impreuna cu o felie de paine neagra prajita.

A doua zi

Pranz

un piept de pui de 125 g se inabusa 10 minute cu o lingura de otet de mere, 125 g apap si o lingurita beteta intr-un vas acoperit. se curata doi morcovi, se taie felii si se fierb 8 minute alaturi de carne. Se adauga 50 g mazare si se mai lasa 5 minute. SE ia de pe focsi se lasa sa se raceasca. Se face un sos din 2 linguri otet de mere, 100 g iaurt, sare, piper si boia. Pieptul se taie felii, dupa care se amesteca cu legumele, cu sosul si cu o salta verde. SE poate consuma impreuna cu o felie de paine neagra.

Cina

Se ia o ceapa de marime medie, se curata si se taie marunt, dupa care se prajeste in o lingurita de ulei cu putin cimbru. Peste ele se pun 2 linguri de otet de mere si o lingurita de miere. Separat se amesteca doua linguri de bulion, o lingurita de veta, 100 ml de apa si se toarna peeste ceapa. Se lasa la foc mic timp de 4 minute, dupa care se condimenteaza. Se fierb 50 g paste in apa sarata, se clatesc si se strecoara. Se iau 2 linguri de ton din conserva (40g), se adauga la ceapa si se pun e din nou pe foc, pana se incalzeste. Sosul se toarna peste paste si pe deasupra se presara putin chimen.

A treia zi

Pranz

se amesteca cu un ou, 3 linguri de lapte, 3 linguri de cereale de ovaz, 2 linguri de otet de mere si o lingurita de miere. se curata doua mere mici de coaja si samburi si se taie felii. Jumatate din aluatul facut se toarna intr-o tigaie unsa cu margarina se aseaza deasupra, uniform, jumatate din cantiatea de mere. Se lasa sa se prajeasca pe o parte, se intoarce si se prajeste si pe partea cealalta. Cu aluatul si merele ramase se procedeaza la fel. Fiecare se umple cu cate 100 g branza de vaci amestecata cu doua lingurite de zahar. Se poate consuma atat rece cat si cald.

Cina

125 g peste se taie cubulete si se stropeste cu 2 linguri otet de mere. 50g de mazare si 30 g de orez se fierb intr-un vas cu 125 g de apa si o lingurita de vegeta. Cand este gata, se presara cu doua linguri de parmezan. pestele se prajeste in o lingurita de ulei si se consuma impreuna cu orezul si o rosie taita felii.

A patra zi

Pranz

Se curata 4 morcovi, 2 cepe medii, 75 g ciuperci, un ardei gras si doi dovlecei si se taie marunt. Morcovii si ceapa se calesc in o lingurita de ulei, apoi se adauga 4 linguri de otet de mere si 4 linguri de apa si se mai lasa 5 minute pe foc. separat se prajesc dovleceii si ardeiul gras. Se amesteca cu 2 linguri de otet d e mere si putin cimbru. Se adauga ciupercile si o lingura de otet de mere. Se amesteca toate si se consuma cu o felie de paine neagra.

Cina

Se caleste o ceapa mica cu trei frunzulite de salvie. Se adauga 3 linguri de otet de mere si 300 g de morcovi taiati felii. Se lasa la foc mic cateva minute dupa care se amesteca cu 150 ml apap, o lingurita de vegeta si 50 ml de lapte. Se lasa 5 minute pe foc. Separat se prajesc 125 g muschi d e porc timp de 5 minute intr-o tigaie unsa cu margarina si se condimenteaza. Peste morcovi se adauga 3 linguri de de fulgi de cartofi si se amesteca. se consuma impreuna cu carnea.

A cincea zi

Pranz

se fierb 40 g paste. se adauga 50 g de mazare si un morcov taiat marunt si se lasa toate la fiert. Apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se face un sos din 3 linguri de otet de mere, sare, piper, jumatate de lingurita de mustar si o ceapa mica taiata marunt. Pastele se amesteca cu legumele si cu sosul. Separat se face o salata din 4 rosii, 4 ciuperci si o salata verde.

Cina

Se fierb 40 g de orez. Se curata si se taie marunt 2 morcovi, 5 ciuperci, un ardei gras si doua cepe mici. toate legumele se prajesc in o lingura de ulei timp de 5 minute. Se adauga 3 linguri otet de mere, o linguita de miere, putin chili si trei linguri de ananas (din conserva) si se mai lasa pe foc inca 5 minute. 150 g muschi de vita se taie marunt, se prajeste separat si , la sfarsit se amesteca cu legumele si cu orezul.
LaFemme