Carnea de pui slabeste

Photobucket



100 g de piept de pui are 110 de calorii si este o mancare delicioasa si satioasa iar asociat cu legume, este o mancare ideala in curele de slabire.

Iata un exemplu de reteta de slabit cu piept de pui:

Ingrediente:
o salata
150 g piept de pui
ulei de masline
otet
sare si piper

Pentru sos:
50 g iaurt
frunze de menta
sare si piper

Se taie pieptul de pui, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar timp de cateva minute.
Se pregateste sosul amestecand iaurtul cu menta tocata marunt. Intr-un bol, se pune salata , pieptulde pui si se amesteca cu sosul.

Retete de slabit cu apa

Dieta cu apa calda presupune sa bem zilnic un pahar cu apa calda (la temperatura corpului), cu inghitituri mici zilnic, timp de o saptamana dimineata la trezire. Apoi mai trece un timp si inainte de micul dejun sa mai bem un pahar cu apa calda. In restul zilei, inainte si dupa orice masa (chiar daca este doar o gustare), sa bem cate un pahar cu apa calda.

“Este greu sa facem distinctia între a ne fi foame sau sete, asa ca putem incerca sa bem un pahar cu apa si sa asteptam circa 20 – 30 de minute pentru a vedea daca si dupa aceea ne mai este foame.”

Exista totusi restrictii. Nu sunt permise grasimile si dulciurile, decat in cantitate foarte mica.

Cura de slabire cu apa

Merele slabesc



Se consuma zilnic 1 kg mere fara a mai manca si altceva. Se permite cafea fara zahar si cat mai multa apa. Marul este recomandat pentru ca are un efect calmant, racoritor, nutritiv, laxativ si slab caloric.

Dieta dureaza 3 zile in care puteti slabi 2 kg dar ideal ar fi sa o tineti doar o data pe luna.

Dieta cu mere

Slabire abdomen

Photobucket


Un abdomen plat este necesar pentru frumusetea fizica a corpului.

Exista alimente care contribuie la acest vis si trebuie consumate pentru a evita si balonarea. aceste alimente sunt: migdale ,alune , fasole, spanac , lapte, iaurt, branza, branza dulce, toate degresate, ovaz, oua,
ulei de masline, afine.

Evitati:
-carnurile grase – miel, oaie, parti grase din porc, vanat, mezeluri, pateuri, carnati,
-branzeturile grase si cele cu mucegai – fiind bogate in corpi cetonici care ingreuneaza digestia. Din cauza acizilor grasi saturati, aceste branzeturi se depun usor in zone strategice, in special pe abdomen.


Iata cateva exercitii simple pentru abdomen:

1. Incepe cu intinderi simple, care tonifica muschii: cu picioarele departate, ridica bratele deasupra capului si impreuneaza mainile, meninand umerii in pozitie normala. Se coboara partea de sus a corpului spre stanga, in asa fel incat bratele sa fie paralele cu podeaua. Se revine apoi in pozitia initiala, se repeta exercitiul de mai multe ori.

2. Cele mai eficiente exercitii pentru abdomen, realizate fara ajutorul aparatelor, sunt cele in care muschii sunt folositi pentru sustinerea greutatii corpului.

3.Din pozitia culcata dorsal, cu picioarele usor departate si indoite, bratele intinse peste cap, ridica trunchiul odata cu ridicarea bratelor intinse, in pozitia sezand. Urmeaza revenirea la pozitia initiala. Se executa 2 serii a cate 10 repetari.

Inotul slabeste

Photobucket


Există două tipuri de sport: aerobe (jogging, baschet, înot, gimnastică, în general, cele care stimulează inima si circulatia sangelui) si anaerobe ( toate sporturile practicate in interior (sala), cum ar fi de greutati sau de fitness).

Un sport care oferă o dezvoltare foarte armonioasa pentru trup si minte este înotul.

Înotul, practicat în mod regulat, oferă o rezistenţă cardio, stimulează circulaţia sanguină, ajuta la dezvoltarea musculaturii, mentine o presiune arterială normală şi diminuează riscul de a suferi boli de inima.

Mişcările care implică înotul ajuta o dezvoltare armonioasă a abdomenului, coapselor si gambelor, dezvolta flexibilitatea, consolideaza articulaţiile şi pentru termen lung, acestea ajuta la eliminarea unor tulburari ca depresia sau anxietata.

În plus, acest sport dezvolta imunitatea , intareste aparatul cardiovascular şi respirator, previne astmul si oferă un somn liniştit şi odihnitor. De asemenea, înotul dezvoltă încrederea în sine, spiritul de independenţă, inteligenta emotionala si concentrarea.

O alta alegere ar putea fi aqua-gym, care desfăşoară o serie de exerciţii de gimnastică în piscina. Se poate arde mai multe calorii prin intermediul acestor sporturi acvatice, dar totul depinde de intensitatea exerciţiului cu care sunt făcute.

Dieta cu supa de varza

Photobucket
Dieta cu supa de varza este un plan de 7 zile de masă, în vederea realizării pierderii rapide în greutate. Acesta nu este soluţie de pierdere în greutate pe termen lung , dar este cunoscuta a fi foarte eficienta, pe termen scurt. Se pare că care , iniţial , dieta a venit de la un spital (Spitalul Sacred Hearts) pentru a stimula pierderea în greutate pentru pacienţi .

Exemplu de meniu cusupa de varza

Ziua 1

Supa de varza, plus orice fructe, în afară de banane.

Ziua 2

supa de varza, plus alte legume, inclusiv un cartof copt cu unt pentru cina (cartofi sunt interzisi în celelalte zile)

Ziua 3

supa de varza, plus alte fructe şi legume.

Ziua 4

supa de varza, plus banane şi lapte cu grasimi putine.

Ziua 5

Supa de varza, plus 6 roşii şi până la 450 g de carne de peşte.

Ziua 6

supa de varza, plus carne (carne de vită) şi legume.

Ziua 7

supa de varza, plus orez brun, suc pur de fructe şi legume.

Sunt interzise pâinea, băuturile carbogazoase si alcoolul.
Supa de varza se mananca in cantitati nelimitate.
Cu aceasta dieta se slabeste 5 kilograme in 7 zile.

Cura de slabire cu supa de varza

Dieta cu fasole

Photobucket

Dacă ar fi să alegeţi o mâncare daca urmeazi să fi blocat pe o insulă pustie , aceasta ar trebui să fie fasole. Ea ar oferi hrana aproape completa.

În cazul în dieta dumneavoastră este pe bază de proteine - fibre şi alti hidrati de carbon - fasolea este o alegere buna. În plus, o dieta bogata in fibre poate reduce riscul de apariţie a diabetului zaharat şi de a ajuta nivelul colesterolului , care poate reduce riscul de aparitie a bolilor de inima.

Fasolea este satioasa, suficienta pentru a înlătura foamea şi setea. Conţinutul scăzut de grăsime, fibra satioase sunt mijloace bune si veţi pierde în greutate cu acest aliment. Orientările dietetice din 2005 pentru americani recomanda 3 cani de fasole pe săptămână.

Beneficii de sănătate

Boabele de fasole sunt reduse in grasimi si bogate in proteine de bună calitate. Fibra solubilă din fasole se dizolvă în apă, ideaal pentru acizii biliari . Acest lucru reduce nivelul din sânge al colesterolului LDL dăunător, mai ales în cazul în care nivelul de colesterol LDL este ridicat la început, fără a compromite nivelul de colesterol HDL de protecţie.

Fasolea furnizeaza fibre substanţiale insolubile, care ajută la combaterea constipaţie, cancerului de colon, precum şi alte boli care chinuie tractul digestiv. Fibre insolubile absob apa, care se umflă si pune presiune asupra intestinelor.

Fasolea conţine mai multe tipuri de fitochimicale. Ele sunt bogate in lignani, care poate juca un rol important în prevenirea osteoporozei, bolilor de inima, precum şi anumitor tipuri de cancer. Flavonoidele din fasole pot ajuta la reducerea bolilor de inima si a riscului de cancer . Fitosterolii, de asemenea, din leguminoase, ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sânge.

În ceea ce priveşte vitaminele şi minerale, doabele sunt o mina de aur de de acid folic, cupru, fier, magneziu - patru elemente nutritive pe care expertii de nutriţie multe sunt de acord noi nu luam suficiente. Fasolea uscată şi mazărea sunt bogate in fier - ideale pentru persoanele care nu mananca carne. Fasolea albă are aproape de două ori mai mult fier ca fasole neagră. Cele mai multe diferenţe, cu toate acestea, sunt minore.

Valorile nutritive

Dimensiune: 1 / 2 ceaşcă
Calorii: 113
Grăsime: 1 g
Grasimi saturate: 1 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 20 g
Proteine: 8 g
Fibre dietetice: 8 g
Sodiu: 1 mg
Thiamina: ;1 mg
Acidul folic: 128 mcg
Cupru: ;1 mg
Fier: 2 g
Magneziu: 60 mg
Mangan: 1 mg
Fosfor: 120 mg
Potasiu: 306 mg

Supa de falole pentru dieta

Dieta cu legume

Dieta cu salate

Slabeste cu ciuperci

Dieta cu praz

Dieta de vara

Dieta cu morcovi

Dieta cu ardei gras

Dieta cu cereale

Dieta cu supa de orez

Cura de slabire 7 zile cu supa de varza

Dieta cu orez

Diteta cu conopida

Dieta cu broccoli

Slabeste cu castraveti

Dieta cu rosii si castraveti

Capsule de ulei de peste

Dieta cu dovlecei

Dieta cu cartofi

Dieta cu usturoi

Dieta cu fasole verde

Slabeste rapid 5 kilograme

Capsule supa de varza

Pentru ca nu oricine poate suporta gustul de varza, mai ales ca ar trebui consumata in fiecare zi, daca iti doresti sa ai rezultate vizibile. Mai mult, o capsula cu supa de varza Cabbage Forte este echivalentul a 4 castroane cu supa de varza. Astfel, o capsula este de 2,4 mai eficienta decat consumul zilnic a 4 portii de supa de varza.

Supa de varza este cunoscuta pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii. De asemenea, ea este recomandata si in cazul in care vrei sa slabesti deoarece are puterea de a devora grasimile, ajutand orice persoana sa scape de kilogramele nedorite.

Painea ingrasa ?

Photobucket



Desi majoritatea curelor de slabit nu contin paine, painea in sine nu ingrasa, ingrasa de fapt alimentele cu care aceasta este asociata.

Painea este combinatie sanatoasa de glucide complexe, proteine si fibre. Asta inseamna ca daca mananci paine, ai energie, creierul iti functioneaza la parametrii normali, si la fel se intampla si cu sistemul nervos central.

Painea are un continut scazut de lipide, zahar si grasimi si de aceea se digera foarte rapid si se evita balonarea abdomenului.

Painea alba are 274 calorii/100g, iar cea neagra 224 calorii/100g, cam mult ar spune un unii dar este destul de satioasa. Ea trebuie consumata in general, numai la micul dejun si sa se evite combinatia cu alimente cu grasimi saturate.

Carnea ingrasa

Carnea ingrasa daca contine grasimi(ceafa)si mai ales daca este prajita sau preparata industrial(salam , sunca). Ea ingrasa si daca este combinata cu carbohidrati: cartofi, orez, morcovii sau radacinoase;

Ea nu ingrasa cand este asortata cu salate , este fiarta sau este de peste , pui , curcan.

Retete de slabit

Diete eficiente

Diete rapide

Dieta Tisanoreica

Dieta cu supe de legume

Dieta cu rosii

Dieta cu banane

Dieta pe baza de fructe

Dieta cu proteine

Ce contin nucile

30 g de nuci contin 12 g de grasime si 150 de calorii. Desi sunt bogate in grasimi, nucile contin grasimi bune monosaturate si polisaturate. Cand sunt consumate in loc de carne rosie sau alimente bogate in grasimi, nucile ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) si cresc nivelul colesterolului bun (HDL). Nucile contin de asemenea un antioxidant cunoscut, vitamina E. minerale , vitamine

Ce contin nucile

Diete recomandate de nutritionisti

Image and video hosting by TinyPic

Prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, este unul dintre cei mai reputati nutriţionisti din România. El este omul care scoate E-urile din tine şi dă cu ele în marii producători de alimente.

Cunoscuta drept "nutritionista vedetelor", Dr. Mihaela Bilic se numara printre cei mai renumiti nutritionisti din Romania. Succesul pacientilor sai vedeta, precum Mihaela Radulescu sau Teo Trandafir, care au scapat de kilogramele in plus vazand cu ochii, a atras atentia si a reusit sa ambitioneze numeroase persoane care se lupta cu kilogramele nedorite.

Lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie care este de parere ca cel mai bine pentru organism este sa ii fie oferita o nutritie echilibrata care implica 5 mese pe zi - sunt indicate mesele mai mici, dar mai dese - in care intra o varietate de alimente din care nu trebuie sa lipseasca cerealele integrale, fructele si legumele. Dupa o dieta drastica, pe care oricum nu o putem tine mult timp din cauza restrictiilor, kilogramele pe care le-am dat jos se depun la loc, in timp ce, daca abordam o dieta echilibrata, care devine in timp si un mod de viata, ne simtim confortabil si ramanem si in forma.

Simona Tivadar, medic primar nutritionist, seful Compartimentului diabet zaharat, nutritie si boli metabolice din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti,ne sfatuieste sa fim atenti cum repartizam grasimile animale si sa includem in regimul nostru alimente bogate in fibre, cum sunt fructele si legumele.

Dr. Serban Damian nutritionist sportiv acreditat de catre Comitetul Olimpic Internationalcare ne recomanda ca scaderea in greutate trebuie sa fie intr-un ritm fiziologic moderat, dupa principii medicale, pentru a proteja masa musculara si pentru a scadea din tesutul adipos, dar mai ales printr-o metoda care sa permita mentinerea noii greutati pe termen lung.El recomanda ca suplimentele nutritive, gen capsula de slabit, pilula de slabit, nu ar trebui sa fie folosite pentru ca de cele mai multe ori contin substante care pun in pericol sanatatea, atunci cand sunt folosite pe termen lung sau in doze prea mari.

Nutritionistul Catalin Moraru care pretinde ca exista un produs bun pentru slabit, natural care inca nu il gasim pe piata din Romania,se gaseste numai in unele cabinete ale nutritionistilor, printre care si a dansului.

Doctorul Alin Popescu, medicul nutriţionist de la "Cearta-n bucate", care afirma: alimentaţia greşită e o problemă de tradiţie, care intră - finalmente - şi în mentalitate. Este extrem de importantă conştientizarea unor adevăruri: dieta, pentru a fi eficientă şi sănătoasă, este un proces de durată. Nu se poate slăbi într-o perioadă scurtă, fără a risca grave dezechilibre ale organismului.

Dieta cu supa de legume

Supa de legume poate fi mâncata, în orice moment, de cate ori simti foame în timpul zilei, si poti manca oricat de mult, ori de câte ori doresti.

Ingrediente:

1 ardei verde
1 rosie maruntita
6 tulpini ţelină
1 ceapa mare - tocata
o varză
4 căni de apă
1 linguriţă de ulei de măsline (nu mai mult)


Taiati legumele in bucati mici. Prajiti ceapa în ulei de măsline pentru două minute, apoi se adaugă şi ardeii şi ţelina ,prajiti 4 minute . Apoi acoperă cu apă. Dacă doriţi ca suc de rosii , adăugaţi-l acum.
Taie marunt varza si adaug-o in apa.
Adăugarea de varză de lângă sfârşit pastreaza o parte din conţinutul său nutriţional .Fierbeti totul o jumatate de ora.

În timpul dietei puteţi mânca cât mai mult din această supă, după cum doriţi, ori de câte ori doriţi.



Planul dietei:

Prima zi:

Fructe: Mananca toate fructele pe care doriţi (cu exceptia bananelor). Mănâncă-ţi doar supa si fructe, pentru prima zi. Pentru bauturi -ceaiuri neîndulcite, suc de merişor şi apă.

Ziua a doua:

Legume: Mănâncă legume crude sau fierte la alegere. Încercaţi să mănâncati legume cu frunze verzi şi stai departe de fasole uscata, mazăre şi porumb. Mancati toate legumele pe care doriţi dumneavoastră, împreună cu supa. La cina, recompenseaza-te cu un cartof mare copt cu unt. Nu mancati fructe in aceasra zi.

Ziua a treia:

Se amestecă ziua unu şi doi: mananca supa, fructe (dar nu banane) si legume pe care le doriţi. Fara cartofi copti.

Ziua a patra:

Mâncaţi cât mai multe banane şi beti cât mai multe pahare de lapte împreună cu supa. Aceasta zi trebuiesă diminueze dumneavoastră dorinţa de dulciuri.

Ziua a cincea:

Carne de vită şi roşii. Bea cel puţin 6 - 8 pahare de apă, aceasta zi pentru a spăla a acidului uric din corp. Mănâncă supă cel puţin o dată pe zi. Puteti manca pui la cuptor în loc de carne de vită (dar absolut nici o piele de pe pui).

Ziua Şasea:

Carne de vită şi legume. Puteţi chiar servi 2 sau 3 fripturi, si dacă doriţi, legume cu frunze verzi. Fara cartofi copti. Mănâncă supă cel puţin o dată.

Ziua Saptea:

Orez, sucurile de fructe şi legume. Asiguraţi-vă că mâncaţi supă cel puţin o dată în această zi.

Asta e tot. Succes.

Ce trebuie sa manace o femeie gravida

Toata lumea este constienta de importanta unei alimentatii sanatoase in timpul sarcinii, insa nu multi stiu ca si modul in care mananca determina sanatatea si bunastarea organelor fatului.

Broccoli contine nutrienti esentiali care protejeaza organismul unei femei de riscul aparitiei tumorilor. Este nelipsit din cura de detoxifiere, fiind o sursa sigura de vitamina B.

Ceapa nu va lipsi din alimentatia unei femei. Are proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si importante influente asupra subtierii sangelui. Previne constipatia, imbunatateste digestia si normalizeaza nivelul trigliceridelor.

O dieta potrivita unei gravide trebuie sa contina omega 3, proteine, fier, acid folic, antioxidanti, zinc, calciu si iod. Toate acestea se gasesc din abundenta in alimente naturale.

Cascavalul constipa

Cascavalul este un aliment rafinat si procesat, din care fibrele naturale lipsesc iar pe langa hidratarea necorespunzatoare, consumul insuficient de lichide ( apa, supe, ciorbe, sucuri naturale) , el constipa.

Dieta Tisanoreica

Dieta Tisanoreica se bazează nu pe ceaiuri sau pastile, ci pe alimente cu conţinut ridicat de proteine, minerale, vitamine şi fibre.


Dieta de 40 de zile se adresează persoanelor supraponderale, care necesită eliminarea unui surplus de grăsime, între 5 şi 20 kg. Dieta este alcătuită din doua faze: faza intensivă şi faza stabilizatoare. Fiecare fază durează 20 de zile şi pentru fiecare se construieşte un regim alimentar zilnic care să conţină alimentele preferate de către pacient. Aceasta dietă se eliberează de către medic, numai în baza unor analize de sange.

Doctor Oz - cura de slabire

Photobucket

Cartea este scrisă de Mehmet Oz şi Dr. Michael Roizen (dieta care a urmat-o si Oprah) cu intenţia de a ajuta pe cei care ţin dietă pentru a înţelege modul in care nutriţia şi metabolism afecteaza pierderea in greutate.

Rozin şi Oz risipesc multe mituri despre diete şi furnizeaza strategii utile pentru a ajuta la evitarea capcanelor comune in dieta. Aceştia explică faptul că controlarea apetitului nu este vorba doar despre vointa, dar este în legătură cu chimia corpului. Autorii descompun complex procesele fiziologice în termeni expliciţi, astfel încât se poate înţelege ce anumite produse alimentare sunt cele mai bune evitate se cele ce au efecte benefice pentru pierderea în greutate şi de sănătate.

Elementele de bază ale dietei

Planul de dieta se axează pe mese hranitoare si gustari care urmează să fie luate la intervale frecvente, astfel încât să se reducă foamea, în acelaşi timp oferind hrană pentru corp.

Trei mese principale, plus două sau trei gustari mici trebuie să fie luate în fiecare zi. Desertul nu este permis şi nu sunt permise alimente cu trei ore înainte de culcare.

Alimente recomandate

Hidrati de carbon, cereale integrale, fructe de mare, nuci, carne slaba si pestele.

Într-o dietă , la aparitia unei foame nebune, ei sunt sfătuiţi să aleagă produsele alimentare din urmatoarea lista:

Mere, migdale, fructe uscate, verdeturi prime, iaurt scăzut in grăsime, brânză de vaci sau supa de legume.

Cei care tin dietă sunt sfătuiţi să ia vitamine o dată pe zi , 2 grame de ulei de peşte pe zi şi 1 / 2 linguriţă de scorţişoară (care ajută cu reglarea glucozei din sânge şi controlul poftei de mâncare).

În plus, cei care tin dietă sunt instruiţi să adauge 10 linguri de sos de roşii fierte la dieta lor în fiecare săptămână, pentru efecte anti-inflamatorii şi antioxidante.

De asemenea, cartea oferă o mulţime de reţete că, în special supe şi salate.

Exemplu de Dieta

Planurile sunt de 1700 calorii.

Mic dejun

cereale cu banane
lapte de soia degresat
cafea sau ceai

Gustare

Măr

Prânz

Salata cu verdeturi mixte
6 nuci tocate,
100 g de somon,
curcan sau piept de pui cu ulei de măsline


Gustare

legume cu 100 g brânză de vaci

Cină

Caise
pui şi fasole verde,
vin alb


Gustare

 iaurt cu 1 / 2 ceaşcă de piersici

Ce sa mancam seara sa nu ne ingrasam

La masa de seară se servesc alimente conţinând proteine de origine animală uşor de digerat, bogate în grăsimi cu acizi graşi esentiali omega 3, precum peşte, fructe de mare , carne de pui slaba. De asemenea, sunt recomandate legumele verzi (salate, spanac, varza , conopida, vinete , sparanghel) şi apă minerala naturală.

Ananasul ingrasa ?

Unii specialisti in nutritie sunt de parere ca ananasul ingrasa pentru ca are un indice glicemic ridicat, favorizand eliberarea unei cantitati mari de zahar in sange care duce la depunerea de grasimi.
LaFemme