Cabral slabeste cu iaurt

Image hosting by IMGBoot.com


Actorul s-a ingrasat cateva kilograme dupa ce s-a lasat de tigari.

„Ajutor! Adevărul este ca m-am îngrăşat. Nu mult, vreo 4-5 kile, dar nu degeaba, ci cu motiv: de 6 luni nu mai fumez. Aşa că e de înţeles acumularea de resurse şi ştiu că era momentul să atac la aliment. Nu că mi-ar conveni...", declara el. Asa ca, a inceput o dieta cu iaurt simplu, fara adaos de fructe.

Moarea de varza in alimentatie

Moarea de varza este zeama rezultata din scurgerea verzei murate. Pe langa ca este un extract 100% natural din varza, cu fermenti si enzime adaugite, moarea ne mai ofera si principii active de la plantele aromatice folosite de obicei la punerea muraturilor.

3-4 pahare de moare pe zi va vor stimula digestia. Dezintoxicarea tractului digestiv este un alt efect benefic.

Nu intamplator, la mesele imbelsugate de Craciun si de Pasti, in satele romanesti traditionale se serveste moare din plin, mai ales in compania mancarurilor mai grele.

Alte intrebuintari:

Hemoroizi. Se beau cate 100 ml de moare incalzita, de 3 ori pe zi, inainte de masa. Atunci cand hemoroizii se asociaza cu hemoragie, se bea cate un pahar de 2-3 ori pe zi si se mananca zilnic salata de varza proaspata sau murata.

Avitaminoza si astenie. Se amesteca cate un pahar de moare si suc de rosii, se adauga 150 ml de apa plata, o lingura de miere de albine si o lingura de suc de lamaie. Se bea cate un pahar de 1-2 ori pe zi, intre mese, pana la imbunatatirea situatiei.

Raguseala, dureri uscate in piept. Se amesteca parti egale de moare si apa plata. Se bea lichidul cald, de 2-3 ori pe zi.

Diabet. De 3-4 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa, se bea cate 1/3 pahar de moare, diluata cu apa, in proportie de 1:1, timp de 21 de zile. Dupa 7 zile de pauza, cura se repeta, pana la imbunatatirea situatiei.

Mahmureala. Se rade pe o razatoare cu orificii foarte mici sau se toaca cu un robot de bucatarie 3-4 cepe mari. Un pahar cu terci de ceapa se amesteca cu 3 pahare de moare, o lingura cu pasta de rosii, piper negru, sare si zahar dupa gust. Prima data se bea jumatate de pahar, apoi in timpul zilei se bea restul. Daca va pare foarte concentrat, se dilueaza cu putina apa.

Produsele traditionale trebuie consumate cu moderatie

Simona Tivadar, medic la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti spune ca mancarea romaneasca traditionala de sarbatori(sarmale, toba, carnati) este mult mai sanatoasa decat produsele fast-food. Dar, chiar si alimentele noastre traditionale pot deveni indigeste, daca sunt consumate in exces. Aca ca, ar fi bine ca doua treimi din farfuria cu mancare sa contina legume si zarzavat, iar intre mese sa se faca o pauza de cel putin trei ore.

Image hosting by IMGBoot.com


Pentru ca preparatele sa fie mai usor de digerat, carnea de porc poate fi inlocuita cu carne de vitel, peste sau curcan. In plus, la sfarsitul unei mese consistente nu ar trebui consumata mai mult de o felie, cel mult doua de cozonac. Recomandarea este ca acest aliment sa fie consumat in special la micul dejun, alaturi de o cana cu lapte sau ceai.

Livia Taloi a slabit cu dieta disociata

Ema din serialul "Trăsniţii", a reuşit sa de-a jos nu mai puţin de 10 kg într-un interval de două luni de zile. Ea cantarea 63 de kilograme.

Image hosting by IMGBoot.com


Ea a urmat o dieta disociata, o zi fructe, o zi legume, una carne si una lactate. Ea a renunta la pâine, prăjeli, sucuri si dulciuri . Pe langa dieta , ea a facut multa miscare : aerobic, tae-bo si înot.

Sfaturi pentru slabit de la nutritionistul Lygia Alexandrescu

Apa si ceaiul sunt principalii reprezentanti ai lichidelor care mentin silueta. Toate vietatile necesita o cantitate suficienta de apa pentru a supravietui si pentru a mentine in echilibru toate procesele vitale.

Asadar, chiar daca suntem intr-o dieta sau nu, este intotdeauna foarte important sa consumam apa suficienta pentru a evita deshidratarea. Daca aportul de apa este prea mic atunci abilitatea de a transporta nutrientii este compromisa, fapt ce se va resimti rapid la nivel muscular.

Apa ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism (cu cat organismul contine mai multe toxine, cu atat se pierde mai greu excesul ponderal);

Indiferent de starea de sanatate si de forma fizica in care ne aflam, zaharul este daunator. Consumat in ciocolata sau in prajituri, in bomboane sau in sucuri dulci, zaharul este format din glucoza si fructoza care se absorb instantaneu si duc la cresterea glicemiei si la eliberarea de insulina in exces.

Nucile, semintele, migdalele pot fi consumate cu moderatie in forma lor organica, neprajite si nesarate.

Uleiurile care sunt permise sunt cele vegetale nerafinate: de masline, de struguri sau de porumb.

Condimentele ar trebui restrictionate la sare de mare, otet de orez sau de mere si toate plantele aromate: busuioc, seminte de mustar sau susan, coriandru, oregano etc.

Produsele de panificatie de tip paste, fidea, paine albe, foetaj etc. vor fi consumate foarte rar.

Lipidele sau grasimile sunt o sursa majora de energie pentru organismul uman, insa nu e singura si, in plus, o cantitate prea mare de grasimi in dieta este daunatoare.

Ca si surse de grasimi sanatoase la indemana tuturor pot fi mentionate nucile, migdalele, pestele, uleiul de masline sau din samburi de struguri, etc. Atunci cand iti planifici meniul saptamanal, nu uita sa iei in calcul si pestele. Acesta este un aliment miraculos, de mare varietate ca gust si textura, bogat in proteine de calitate biologica superioara, vitamine liposolubile (vitaminele A si D), minerale si mai ales sarac in grasimi saturate si colesterol.

Ceaiul de catina va scapa de kilogramele nedorite

Image hosting by IMGBoot.com
Ceaiul de cătină îţi asigură necesarul de vitamine(C,B1, B2, E, PP) şi de minerale, pe care nu ţi le procuri din alimente, in timpul unei cure de slabire. Prepară patru căni de ceai neindulcit de cătină, pe care le bei treptat de-a lungul zilei, înainte de mesele principale.

Un efect principal al ceaiului de catina este inhibarea foamei si suplimentar, are un efect de intinerire al organismului.

Tabel calorii pentru produsele lactate

Sanatoase si bogate in calciu si alte vitamine, lactatele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra:

branza de burduf - 370 calorii/ 100 g
branza de vaca - 99
telemea de oaie - 320
telemea de vaca - 270
branza topita - 367
cascaval - 400
lapte de bivolita - 116
lapte de capra - 67
lapte de oaie - 113
lapte de vaca batut - 63
lapte de vaca integral - 65
lapte de vaca normalizat - 50
unt - 716

Tabel de calorii pentru legume

Legumele sunt alimentele cele mai scazute in calorii:

Pentru portii de 100 g :

ardei gras - 25 calorii/100 g
ardei iute - 24
cartofi - 85
castraveti - 13
ceapa uscata - 40
ceapa verde - 35
conopida - 25
dovlecei - 18
fasole uscata - 350
fasole verde - 35
gulii- 30
linte uscata - 340
mazare - 90
mazare uscata - 355
morcovi - 40
pastarnac - 72
patrunjel - 50
praz - 33
ridichi - 20
rosii - 23
salata verde - 15
sfecla rosie - 45
spanac - 22
sparanghel - 20
telina - 46
varza - 25
varza de Bruxelles- 47
varza murata - 28
vinete - 27

Dieta hiperproteică : simpa si eficienta

Image hosting by IMGBoot.com
Prin dietele hiperproteice cu continut scazut in carbohidrati, la mare voga in ultima perioada, se scade rapid in greutate si acestea sunt foarte eficiente pe termen scurt. Insa majoritatea specialistilor in nutritie avertizeaza asupra riscului pe care il presupune o astfel de dieta care priveaza organismul de anumite substante nutritive esentiale. Esenta este simpla: proteinele nu pot fi depozitate sub forma de grasime, asa ca poti sa consumi cantitati industriale de alimente hiperproteice fara sa te ingrasi. Problema este ca natura nu a creat alimente care sa contina numai proteine.

Surse principale de proteine sunt: carnea de peste, carnea de pui, carnea rosie, branza cu continut scazut in grasimi , ouale si tofu. In cazul in care se doreste o reducere drastica a excesului de grasimi din organism sau corectarea unor probleme de sanatate, sunt permise adaosuri de maxim 30 grame de carbohidrati repartizati pe parcursul unei zile.

Alimentele ce pot fi consumate într-o dieta hiperproteică sunt următoarele: friptura de vita, oua, carne de peste, carne de pui sau curcan fara pielita, soaia, lactate fara grasimi, mazare.

Cele mai celebre diete hiperproteice sunt Atkins, Scarsdale si dieta daneza.

Dieta hipolipidica

Image hosting by IMGBoot.com

Principiul este reducerea conţinutului alimentaţiei în grăsimi. Acest principiu este utilizat în intervenţiile nutriţionale medicale, făcând referire şi la tipul de grăsimi ce trebuie reduse (saturate, trans şi colesterol alimentar), dar se regăseşte şi în multe diete comerciale, fără ca el să fie menţionat în principiile dietei. . Dietele care au la bază aceste principii sunt: dieta Scarsdale Swank, Ornish, Pritikin.

Produsele bogate in lipide, cum ar fi uleiurile, maioneza, untul, sosurile, imbunatatesc gustul mancarii, insa nu trebuie sa ne cramponam pe aceste gusturi, cu care am fost obisnuiti, ci sa descoperim gusturi naturale, nealterate, care aduc si un plus de sanatate organismului.

Iata cateva variante de alimente bogate in grasimi benefice sanatatii, care pot da gust retetelor clasice:

Uleiul de masline - contine mari cantitati de vitamina A si E, are stabilitate termica mai mare decat altele, se oxideaza mai greu si rancezeste mai greu.

Semintele de dovleac - sunt o excelenta sursa de aminoacizi esentiali si proteine primare, sunt bogate in vitamine si minerale, in special zinc si fier.

Afla cum a slabit Ioana Basescu

Image and video hosting by TinyPic

Ioana Basescu a slabit in cateva luni 25 de kilograme din cele 90 de kilograme pe care le avea de acum caţiva ani. Ea susţine că nu a urmat vreo dietă anume, ci şi-a schimbat stilul de viata. A redus drastic porţiile şi acum are 65 kg.

"Am fost la mai mulţi nutriţionişti şi, după ce am vorbit cu ei, am ajuns la concluzia că trebuie să-mi schimb stilul de alimentaţie şi să nu mai mănânc atât de mult”, a povestit fiica preşedintelui.


"Gimnastică am făcut la început, însă nu mai am timp şi nu mai fac nici un fel de sport. Beau doar apă plată. Oricum, băuturi acidulate nu consumam nici înainte. În rest, nu am făcut mari eforturi pentru a slăbi. Sunt foarte mulţumită de cum arăt şi nu am de gând să mă mai îngraş, mai ales că acum mănânc cât trebuie”.

Dieta cu Catalin Botezatu

Formula cu care a slabit Botezatu se numeşte Zein si contine plante despre care se spune că ajută la detoxifierea organismului, că reglează nivelul colesterolului, al trigliceridelor, că scad nivelul glucozei din sânge şi normalizează tranzitul intestinal.

Image and video hosting by TinyPic


Ceaiul conţine muşeţel, fenicul, flori de violete, petale de trandafir, roiniţă, rubarbă şi se prepară prin infuzie, amestecând o lingură de plante la 150 ml de apă fiartă. Se strecoară după 15 minute şi se bea cald, de două ori pe zi: dimineaţa, înainte de micul dejun şi seara, înainte de culcare.

Pe timpul dietei trebuie evitat alcoolul.

Printre slte vedete care au urmat această dietă se numără: Dana Săvuică, dr. Marek Vâlcu, Tania Budi, Cristi Brancu, Elena Udrea si Mihai Morar.
LaFemme