Fulgii de porumb ingrasa?

Dieteticienii italiani au respins un mit care spune ca fulgii de porumb sunt una dintre cele mai scăzute mese in calorii. Ei au descoperit ca un consum regulat de fulgi de porumb, de fapt stimulează cresterea in greutate.

Image and video hosting by TinyPic


Un grup de cercetatori de la Universitatea din Florenţa au examinat copiii cu vârste cuprinse între cinci şi zece ani care au fost diagnosticati cu stadii incipiente de obezitate. Greutatea excesiva a fost observata la cei care au mancat fulgi de porumb la micul dejun pentru cel puţin un an , in fiecare zi .

Sef al studiului, Luigi Barbaliani , a explicat că alimentele făcuta cu făină de porumb de înaltă calitate sunt de fapt, sănătoase. Dar oamenii trebuie sa fie conştienti de faptul că majoritatea fulgilor de porumb de pe piaţă sunt gătiti în ulei vegetal , cu sirop de zahăr sau conţin aditivi.

Sucul de cirese poate vindeca insomnia

Sucul de cireşe poate îmbunătăţi somnul dumneavoastra. Un studiu a arătat ca voluntarii care au baut un pahar pur ( fără zahăr ) de suc de cireşe , dimineaţa şi seara , au dormit mai bine comparativ cu atunci când au băut aceeaşi cantitate de alte sucuri . În medie, durata de somn dupa ce au baut suc de cirese a crescut cu 17 de minute.

Image and video hosting by TinyPic


Efectul poate fi din cauza unui conţinut ridicat de melatonina, hormonul care regleaza ciclul nostru de somn ,spune Wilfred , un psihiatru la Universitatea Rochester din New York.

Având în vedere efectele negative ale unor somnifere, este o alternativă naturală şi sigură.

Slabeste rapid 6 kilograme

Image and video hosting by TinyPic
Secretul aceste diete de slabit consta in consumul de legume si fructe, si o supa preparata din urmatoarele ingrediente: o varza alba , cateva fire de praz, doua rosii, doua cepe, doua tulpini de telina, doua vinete, un ardei gras, trei catei de usturoi, sare, piper, toate fierte in trei litri de apa.


Ziua 1:Supa si fructe in orice cantitate.

Ziua 2: Supa si legume verzi fierte sau crude. La cina, un cartof copt cu putin unt, sare si verdeata.

Ziua 3: Supa, fructe, legume, branza de vaci sau iaurt, in orice cantitate.

Ziua 4: Supa si 4 banane.

Ziua 5: Supa si 500 g de carne de pui sau curcan la gratar cu garnitura de legume fierte sau crude.

Ziua 6: Supa, carne (pui, curcan sau peste) si legume, in orice cantitate.

Ziua 7: Orice cantitate de supa, legume, fructe si orez nedecorticat fiert.

Cura de slabire cu rosii

Image and video hosting by TinyPic
Rosiile fac parte din categoria legumelor care, chiar daca sunt preparate, isi pastreaza toate proprietatile, si chiar mai mult de atat.

Licopenul, care este principalul antioxidant de care organismul poate beneficia prin alimentatie, si care se gaseste din belsug in rosii, isi amplifica proprietatile dupa ce rosiile sunt tratate terminc de aceea o cura de slabire cu bulion sau suc de rosii este si mai indicata.

In 5 zile se slabesc 2,5 kilograme.

Mic dejun: o felie de paine neagra,o lingurita de margarina si 40 de g cascaval,alaturi de o rosie si ceasca de cafea cu lapte.

Pranz si cina: Rosii cu parmezan la cuptor

Ai nevoie de rosii carnoase si bine coapte, de parmezan ras, ulei, cimbru uscat, un catel de usturoi, sare si piper. Taie rosiile felii, de un centimeru grosime si pune-le unele langa altele intr-o tava unsa cu ulei. Amestaca parmezanul ras cu putina sare, piper, cimbru si cateva linguri de ulei, precum si cu usturoiul dat prin razatoarea fina. Cu o lingurita aseaza deasupra feliilor de rosii acest amestec si pune totul la cuptor pentru 20 de minute, la foc iute.

Gustare intre mese: o salata de rosii. Doua rosii se taie marunt si se amesteca cu o lingurita de ulei, sare, piper, o ceapa mica si busuioc maruntit. Salata se serveste cu o felie de paine prajita.

Dieta cu piersici

Image and video hosting by TinyPic

Nutriţioniştii ne sfătuiesc să apelăm cu încredere la piersici dacă ţinem cură de slăbire caci 100 g de piersici contin 33 de ca­lorii,0,7 g proteine, 0,09 g lipide, 11,10 g car­bo­hi­drati, 2 g de fibre, 5 mg de calciu, 0,11 mg de fier, 7 mg de magneziu, 12 mg de fos­for (ajuta la mentinerea sana­tatii celulelor nervoase), 197 mg de potasiu, 0,14 mg de zinc, 0, 068 mg cupru, 0,047 mg de potasiu, 6,6 mg vitamina C.

Piersicile calmează rapid senzaţia de foame. În acest fel, pierdem lent kilogramele în plus şi ne menţinem greutatea fără prea mari eforturi.

Usturoiul combate acneea

Image and video hosting by TinyPic

Usturoiul esteun leac miraculos pentru acnee. Usturoiul este un puternic antibiotic şi curăţă foarte bine sîngele. De fapt, consumul de usturoi ajută organismul să se cureţe singur, eliminînd toxinele şi, astfel, reducînd acneea.

Proprietăţile sale antiseptice şi de curăţire profundă îl recomandă şi ca tratament extern în acnee. Taiati un căţel de usturoi şi frecati uşor pe zona cu pustule , zilnic timp de 1-2 saptamani.

Cate calorii trebuie sa consumam zilnic?

Image and video hosting by TinyPic
Consumul zilnic de calorii se calculeaza in functie de categoria de virsta, sex, ocupatie si de starea fiziologica. Se calculeaza în principiu în functie de greutatea corporala:

-pentru activitate fizica usoara (activitate la birou, conducere auto, dactilografiere): 35-40 Kcal/kilogramcorp
- pentru activitate fizica moderata (plimbari usoare, cumparaturi, curatenie): 40-45 Kcal/kilogramcorp
- pentru activitate fizica grea (drumetii prelungite, mers pe bicicleta, activitate în gradina, curatat dusumele, batut covoare): 45-50 Kcal/kilogram corp
- pentru activitate fizica foarte grea (alergat, înot, alpinism, basket, taiat lemne): 50-60 Kcal/kilogramcorp.

Unei femei sedentare ii vor ajunge 2200 kcal pe zi (si chiar mai putin), iar unui barbat care face sport doar ocazional 3000 kcal pe zi. O situatie in care organismul are un consum crescut o reprezinta cazul unor boli, mai ales cele febrile si in cazul in care corpul este expus la temperaturi scazute.

Barbati

- activitate usoara 2200

-activitate medie 2800

- activitate grea 3400

Femei

- activitate usoara 1900

- activitate medie 2200

- activitate grea 2800

Slabeste cu castraveti proaspeti

Image and video hosting by TinyPic
Proprietatiile castravetelui:

- racoritor
- depurativ
- dizolvant al acidului uric, diuretic
- diuretic

Castravetele are putine calorii. Este una dintre legumele cele mai putin calorice: 10 calorii la 100 de grame. Este un adevarat plus pentru un regim de slabit si o alimentatie sanatoasa.

Pentru o cura de slabire cu castraveti,se consuma zilnic castraveti sub forma de salate , fara adaos de ulei si se poate combina cu alte legume slab calorice precum rosiile sau ceapa( tot de sezon).

Castravetele este si un ingredient extrem de intalnit atat in compozitia cremelor hidratante cat si in cea a cremelor antirid. Pentru diminuarea ridurilor se aplica celebrele felii de castravete direct pe ochi.

Fa o cura cu pepene galben !

Image and video hosting by TinyPic

3 felii de pepene galben asigura organismului 1000 mg din pretioasa vitamina A, adica o treime din nevoia ta zilnica. Pe langa vitamina A, deliciosul pepene este un adevarat concentrat de vitamina C. Astfel, doua felii de pepene galben furnizeaza mai multa vitamina C decat o portocala intreaga.

Conţinutul semnificativ de potasiu, vitamina B6, fibre şi vitamina B3 îl menţine pe lista celor mai sănătoase fructe. Combinarea acestor substanţe nutriţionale fac din el un energizant natural, care ajută şi la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Pepenele galben contine zaharuri in proportie de 10-12%, insa este plin de apa (90-91% si este slab caloric: 100 de grame are aproximativ 40 de calorii.

Cura de slabire cu pepene verde

Image and video hosting by TinyPic

Pepenele rosu contine 90% apa. Este delicios, e permis si nu ingrasa. Ramane fructul ideal nu doar pentru vara, ci si pentru slabit.

Beneficiile de sanatate :

-datorita continutului ridicat de apa, este un diuretic exceptional.
- dieta cu pepene verde este indicata persoanelor in varsta, datorita faptului ca este un fruct revigorant, care contine licopina, o substanta ce regleaza sistemul imunitar si circulator.
- se poate folosi in tratarea acneei;
- este indicata in tratamentul calculilor renali si in nefrita sau pielita

Dieta:

La micul dejun vei consuma in fiecare zi aceleasi alimente: o felie de pepene rosu, 50 g de paine prajita, o cana de ceai sau de cafea neindulcita.

La pranz se cosuma o masa formata din legume si carne slaba + 2 felii de pepene verde.

Seara se consuma o supa de legume + 2 felii de pepene verde.

Dieta se tine o saptamana si se slabeste 3-4 kilograme.

Dieta lui Paris Hilton

Image and video hosting by TinyPic

Paris a găsit metoda de a fi în formă maximă. "Îmi pregătesc trupul pentru bikini. Merg des la sala de fitness şi am renunţat la hamburgeri, burritos şi alte mâncăruri picante". Mondena este adepta exerciţiilor pilates, care tonifică muşchii fără a-i umfla, şi a trecut pe salate şi hrană bogată în proteine. Cu toate acestea, Paris se fereşte de o dietă prea strictă. "Nu cred că aş rezista 40 de zile fără să mănânc ceva anume. Totuşi, dacă aş fi obligată, probabil aş renunţa la ciocolată. Slăbiciunea mea rămân însă vata de zahăr şi cartofii prăjiţi".

Adelina Vîrciu a slabit din cauza stresului

Image and video hosting by TinyPic

Adelina Pestriţu , fosta Varciu avea, în vremurile bune, 55 de kilograme, la 1,70 m înălţime.

Problema e că, în timpul divorţului, intens mediatizat, aceasta a fost stresată, slăbind până la 46 de kilograme.

Din fericire, acum s-a stabilizat la 50 kg.

Berea ingrasa ?

Image and video hosting by TinyPic

Berea este printre puţinele băuturi alcoolice cu un conţinut de vitamine, minerale şi substanţe nutritive. Berea are numeroase beneficii în privinta sănătăţii: are efect antiinflamator, reduce riscul de apariţie a pietrelor la rinichi, previne constipaţia, reduce colesterolul, previne atacul de cord, reduce riscul de cancer şi chiar previne osteoporoza. Mai mult, s-a observat că berea oferă o anumită protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, care este vinovată pentru multe cazuri de ulcer şi gastrită.

In procesul de distilare, valoare nutritionala a cerealelor din care este produsa berea poate creste. Astfel berea este foarte bogata in vitamine de tip B: niacina, riboflavina(B2), piridoxina(B6) si folati(B9).

Asociaţia Berarilor din România ne mai informează că 100 ml de bere cu 5% alcool conţine aproximativ 45 de calorii. Deci, un pahar doua de bere nu ingrasa dar consumata in cantitati mari, ingrasa.
LaFemme