Cat se sanatoase sunt dietele fara carbohidrati

Image and video hosting by TinyPicDietele cu carbohidrati putini sau deloc, au primit o mulţime de atenţie în ultimii ani, încă din anii '70 . Cu milioane de vânzări de carti şi campanii agresive de marketing, mulţi oameni au adoptat la aceste diete , cum ar fi dieta Atkins si Zone.

In ciuda succesului de care se bucura in randul celor care au slabit astfel, dieta nu este nicidecum preferata medicilor nutritionisti, potrivit carora acest regim de slabire este nesanatos si poate fi chiar periculos.

Ei spun ca eliminarea carbohidratilor din alimentatie provoaca oboseala si nervozitate. In plus, multe dintre alimentele bogate in proteine au si un continut mare de grasimi saturate, ceea ce poate creste colesterolul si, implicit, riscul bolilor de inima si al accidentelor vasculare.

De ce oamenii pierd in greutate cu o dieta saraca in carbohidtati?

Adevărul este - în plus faţă de pierderea de apă în mod drastic la inceput, aceste diete sarace in carbohidrati sunt adesea caloric limitate ! Adepţi mânanca numai o medie de 1000 - 1400 calorii pe zi , în comparaţie cu un consum mediu de 1800 - 2200 calorii. Prin urmare , nu contează dacă ai o dieta fara carbohidrati caci veţi pierde în greutate , dacă limita numarului de calorii este mai puţin deccat aveţi nevoie.

Patrunjelul in dietele de slabit

Image and video hosting by TinyPic
Patrunjelul elimina sau limiteaza procesele inflamatoare, este diuretic (elimina apa, ureea, acidul uric si clorurile) si depurativ, favorizeaza transpiratia, contribuind la eliminarea toxinelor si neutralizand efectele nocive ale tutunului si alcoolului. Se consuma sub forma de salate ori de suc.

Sucul de patrunjel: doua legaturi de patrunjel cu radacini se pune in blender sau se marunteste si se amesteca cu apa astfel incat sa se obtina un suc mai gros. Se bea inainte de fiecare masa.

Salata de patrujel: se marunteste patrunjelul si se amesteca cu diferite condimente(ulei, sare, suc de lamaie), iar pentru un gust mai bun se poate adauga morcov ras si seminte de floarea soarelui sau de susan.

Ceaiul de trandafir si beneficiile lui

Image and video hosting by TinyPic

Trandafirul are efect laxativ

Constipatia care apare deseori in timpul regimurilor de slabire se trateaza eficient cu infuzie de trandafir. Se pune o lingurita plina de petale de la flori sanatoase intr-o ceasca cu apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat 15 minute. Se strecoara, se indulceste cu o lingurita de miere si se bea seara, inainte de culcare.

Alte beneficii: curata ficatul , vezica si promoveaza fluxul normal al bilei, ajuta in lupta contra fertilitatii si perioadelor menstruale neregulate, inlatura insomnia,oboseala si depresia.

Motive pentru care nu slabesti

Image and video hosting by TinyPic


Pierderea în greutate este o muncă grea iar de multe ori nu se intampla. Aflati cele mai comune motive din care unii oameni nu reusesc sa slabeasca:

Nu mananci fructe

Unele fructe precum portocalele si merele sunt aliati de succes in diete. Ele isi asigura energie sub forma de vitamine si nu o sa te mai simti cumplit in timpul dietelor.

Nu mananci cereale

Cerealele integrale sunt foarte importante in diete si te umple si nu simti nevoia de a manca ore intregi.

Mananci alimente fast food

Sunt pline de grasimi si calorii.

Nu eviti alimentele albe

Alimentele albe precum zahăr, orez , paine , faina, paste tind să fie pline de hidraţi de carbon. Inlocuitile cu alimente din faina intergrala si orez brun.

Sari peste micul dejun

Acest lucru iti provoaca o foame nebuna pe parcursul zilei si ajungi sa te supralimentezi sau sa mananci mese bogate in calorii.

Folosesti sosuri

Mananci salata dar pui doua trei linguri de ulei si sare din abundenta. Sau mananci salata de ton dar cu maioneza... Doar calorii in plus.

Ceai din cozi de cirese pentru slabit

Image and video hosting by TinyPic
Ceaiul de cozi de cirese este optiune folosita pentru slabit. Ca si fructele si ceaiurile din cozi de fructe sunt indicate in afectiuni ale aparatului digestiv, avand un remarcabil efect de detoxifiere. Acest ceai actioneaza si ca energizant si remineralizant asupra organismului, regenerand tesuturile slabite si intarind sistemul imunitar, prin aportul de energie fizica si psihica oferit de componentele active.

Pentru un efect vizibil in cura de slabire se poate consuma cca 1 litru de ceai pe zi, timp de 2 saptamani, cu pauza de o saptamana, dupa care se poate relua iarasi dieta.

Ceaiul se prepara din 8 lingurite de cozi de cirese, la 1 litru de apa, care se fierbe cca 4 minute. Se bea caldut, intre mesele principale, pe parcursul intregii zile.

Ceai de menta pentru slabit

Image and video hosting by TinyPic
Datorita principiilor active ale substantelor pe care le contine (tanini, polifenoli, mentol sub forma de ulei volatil, flavonoizi s.a.) menta este considerata un stimulent deosebit al intregului aparat digestiv, un antiseptic stomacal si un bun carminativ, cu rezultate recunoscute in tratarea balonarilor si dereglarilor de digestie.

Pentru ca inhiba intr-o oarecare masura si pofta de mancare poate ajuta in curele de slabire. Totusi, consumul excesiv de ceai de menta nu este indicat. Se bea ceai de menta, dupa fiecare masa principala, timp de o saptamana.

Cura de slabire cu ceai de soc

Image and video hosting by TinyPic
De la planta se folosesc in principal florile si numai in stare uscata.

Persoanele care vor sã slabeasca sunt sfãtuite de specialistii nutritionisti sã urmeze o dieta cu ceai din flori de soc. Ceaiul de prepara dintr-o linguritã de flori la 200 ml de apa fiarta. Amestecul obtinut se strecoara printr-un strat de tifon curat. Cei care vor sa scape de câteva kilograme trebuie sã consume numai o cana cu ceai de soc pe zi, seara, chiar înainte de culcare. Slabirea prin aceasta metoda se explica prin faptul cã, în timpul noptii, ceaiul de soc ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin piele, prin activitatea rinichilor si prin intestine.

O alta metoda este de 3 cani de ceai pe zi, cate una dupa fiecare masa principala.

Dieta de slabit cu ananas

Image and video hosting by TinyPic


Ananasul ajuta la arderea grasimilor si este foarte eficient impotriva celulitei deoarece acesta contine enzime care accelereaza metabolismul.
Anansul se poate consuma proaspat sau sub forma de suc proaspat stors.

Mic dejun:

-un pahar de suc de ananas
- 2 oua fierte
- 1 felie paine prajita

Pranz
- pui cu ananas

Gustare:

Limonada proaspata( lamaia accelereaza beneficiile anasului)

Cina
- ananas prospat

Dieta dureaza 3 zile si se repeta ori de cate ori este nevoie.

Slabeste cu fructe de padure

Image and video hosting by TinyPic
Fructele de padure reprezinta o adevarata sursa de minerale si vitamine si ajuta la digestie, inlatura constipatia, iar in cazul in care se va intampla sa aveti o masa mai copioasa pe perioada acestei cure de slabit la doar doua ore dupa ce ati consumat cateva sute de grame de fructe de padure va vor ajuta sa nu acumulati nici un pic de grasime sau kilograme in plus in zona soldurilor sau a abdomenului.

Fructele de padure sunt extrem de bogate in vitamina C, acid folic, caroten, fier, fosfor, calciu si magneziu. Toate acestea au o sumedenie de indicatii atat pentru frumusete, cat si pentru sanatate. Sunt alimente complete care iti dau energie si, din fericire, foarte putine calorii. Fructele de padure au in general 33 de calorii per portie. Cele mai scazute in calorii sunt murele, iar cele mai bogate in antioxidanti sunt afinele.

O dieta de slabit cu fructe de padure dureaza una-doua saptamani , in funcite de cat de mult vreti sa slabiti. Se slabeste aproximativ 2-3 kg pe saptamana.

Mic dejun:

300 g fructe de padure servite ca atare, proaspete, sau combinate cu iaurt, alaturi de cereale integrale, uscate sau congelate. Nu se recomanda prepararea lor termica, precum atunci cand sunt folosite in prajituri, pentru ca temperatura ridicata altereaza antioxidantii. O metoda buna de depozitare este refrigerarea lor.

Pranz

- o masa alcatuita din carne slaba si legume

Cina:

-iarasi fructe de padure

Daca va este foame pe parcursul zilei, puteti consuma, binenteles, fructe de padure.

Care arde mai multe calorii- inotul sau alergatul?

Image and video hosting by TinyPic
Majoritatea oamenilor cred ca alergatul este o parte esenţială a unui plan de exerciţiu, care este proiectat pentru a ajuta pe cineva pentru a pierde in greutate. Deşi este adevărat că alergatul poate arde o mulţime de calorii, acesta nu poate fi cel mai bun mod de a pierde în greutate rapid. Credeţi sau nu, înotul, aproape întotdeauna, arde mult mai multe calorii . Ar trebui remarcat faptul că acest lucru depinde de cât de repede inotati. Cu toate acestea, ca regulă generală, vei arde mai multe calorii atunci când inotati, decât atunci când fugiti. In plus, inotul este mult mai distractiv.

Desigur, există unele dezavantaje in utilizarea înotului în loc de a alerga, ca formă principală de scădere în greutate . Principalul lucru este că este mai uşor să găseşti un loc pentru a alerga decât a găsi un loc in care sa inoti.

Cat de eficienti sunt Hoodia Gordonii?

Image and video hosting by TinyPic

Exista peste o duzina de tipuri de Hoodia, dar numai una, Hoodia Gordonii, conţine ingredientul activ (numit P57) care suprimeaza apetitul.

În 1963, laboratorul naţional din Africa de Sud a susţinut că a făcut un experiment iar animalele care au consumat Hoodia Gordonii au pierdut în greutate şi în 2004, un studiu publicat în numărul din septembrie al revistei Brain a constatat că injecţiile de P57 în centrul apetitului al creierului de şobolan a dus la modificarea nivelelor de ATP, niste molecule de energie care pot afecta foamea. Cu toate acestea, aceste două teste nu vorbesc despre aplicabilitatea consumului uman sau siguranţa unui supliment de hoodia de zi cu zi.

Mike Adams estimează că cel puţin 80% din Hoodia comercializata sunt contrafăcute şi nu există încă o modalitate sigură de a spune sau nu daca Hoodia este autentic. În plus, un număr mare de produse Hoodia disponibile sunt derivate din alte tipuri decât Gordonii, facandu-le inutile in pierderea în greutate.

Dieta lui Angelina Jolie

Image and video hosting by TinyPic
Angelina Jolie a slabit tinand celebra dieta Martha’s Vineyard Detox Diet , care garanteaza slabirea a 10 kilograme in 3 saptamani.

Dieta este centrat pe lichide, cum ar fi sucuri de legume proaspete, ceaiuri de plante si supe piure de legume.

Legumele permise pentru supe includ usturoi, fasole, morcovi, castraveti, telina, gulii, sfecla, cartofi dulci, dovleci de vara, cele mai multe legume verzi, roşii, varză .

În plus, există mai multe suplimente nutritive necesare, cum ar fi vitamine, enzime digestive şi suc de Aloe Vera .

Acestea sunt alimente doar pentru a fi consumate pentru întregul program de 21 de zile. Planul prevede un consum zilnic de aproximativ 1000 de calorii. Cofeina si alcoolul trebuie să fie strict evitate.

După 21 de zile se adauga in alimentatie proteine pulbere, lapte de soia, iaurt şi somon, urmată de adăugarea treptata a altor alimente nutritive.

DeLuz,  fondatorul dietei afirma că programul a fost conceput iniţial cu scopul de a curăţa şi hrăni organismul. Beneficiile pentru sănătate ale dietei sunt curăţarea sistemului digestiv, imunitate intarita, reducerea celulitei şi sporirea claritatii mentale.

Stresul ingrasa

Image and video hosting by TinyPic


Persoanele supuse unui grad ridicat de stres si nesigure in legatura cu stabilitatea locului de munca sunt mai grase. La fel si cele care se uita mai mult de doua ore pe zi la televizor.

Stresul le face pe cele mai multe dintre persoane sa se ingrase. Dar exista si persoane (putine) al caror apetit e taiat de cea mai mica grija, ele fiind incapabile sa manance ceva atata vreme cat au probleme, „hranindu-se”, in schimb, cu tigari si cafea. In principiu, alimentatia in exces din timpul perioadelor de stres ar trebui sa fie un proces normal daca ne gandim ca organismul consuma din plin energie pentru a face fata agresiunilor. Din pacate, printre alimentele preferate in astfel de situatii se numara si ciocolata – cel mai dulce drog – pentru ca ea contine cafeina, teobromina si anadamida, care provoaca o stare usor euforica.

Oferiti-va momente de relaxare, ca de exemplu: o conversatie cu o prietena, rasfoirea unei reviste, ascultarea unei piese muzicale frumoase etc. Faceti exercitii fizice - reprezinta cel mai bun antidot pentru stres, pentru ca inlatura tensiunile.

Dieta lui Laura Cosoi

Image and video hosting by TinyPic
In opinia Laurei, sportul este foarte important pentru sanatate. Te invata cum sa respiri corect, te ajuta sa ai tonus muscular si o pozitie corecta a corpului. Indiferent de numarul de kilograme in plus sau in minus, trebuie sa faci sport, si dupa sa nu te opresti in primul fast-food. „La 16 ani am avut cele mai multe kilograme. Daca acum am 45, atunci aveam 50.”


Laura nu se atinge de niciun fel de preparat din carne de porc, se limiteaza la peste si pui si evita pe cat posibil grasimile si prajelile.

„Mananc dimineata la sapte un iaurt si dupa doua ore trec la fructe. In jur de ora pranzului mananc un piept de pui la gratar cu o salata de rosii cu branza, iar seara imi fac o salata.”

O alimentatie sanatoasa nu are cum sa ne faca sa nu fim multumiti de noi! Si mai conteaza foarte mult sa nu se faca abuz, indiferent ca este vorba de salate sau fructe! Mai nou am aflat ca fructele se mananca inainte de masa si preferabil dimineata”.

Glucidele in dieta Montignac

Image and video hosting by TinyPic

Glucidele sunt de 3 feluri:

1. cu IG cuprins intre 0 si 35 care se pot combina cu proteine si grasimi (lipide)

2. cu IG cuprins intre 35 si 50 care nu se pot combina cu proteine sau grasimi

3. cu IG peste 50 care sunt absolut interzise

Mesele pot fi de 2 feluri:

1. Protido-lipidice (proteine si lipide consumate cu glucide cu IG<35)

2. Glucidice (glucide cu IG intre 35 si 50 - pot fi consumate doar cu glucide cu IG<35)

Micul dejun poate fi glucidic sau protido-lipidic.

Pranzul este numai si numai protido-lipidic.

Cina poate fi glucidica sau protido-lipidica.

Pauzele dupa mese trebuie sa fie de 3 ore.

Singurele fructe crude ce pot fi consumate oricand sunt capsunile si fructele de padure .

Morcovul se consuma numai crud (are IG<35) prin prelucrare termica ii creste IGul la peste 50 - deci este interzis

Zaharul este interzis (are IG=100). Se poate folosi fructoza sau stevia (ca si indulcitori naturali) sau indulcitori sintetici.

Se evita pe cat posibil grasimile saturate (de provenienta animala). Singura admisa in cantitati limitate este cea provenita din lapte (smantana si untul).

Cafeaua trebuie sa fie cat mai slaba (cea arabica este cea mai slaba) sau decofeinizata. Nu se beau ceaiuri cofeinizate.

Fructele ingrasa?

Image and video hosting by TinyPic


O persoană cu o greutate normală ar trebui sa consume fructe aproximativ 2-4 porţii pe zi. O porţie înseamnă un fruct mediu (un măr, o banană, o portocală, un grapefruit, o jumătate de cană cu cireşe, o felie medie de pepene, un ciorchine de strugure). Unele fructe de sezon au un conţinut bogat în carbohidraţi (caisele - 13%, piersicile -13%, murele - 15%, cireşele, 10-18%).

Fructele consumate in portii normale nu ingrasa , chiar sunt de nelipsit din diete datorita vitaminelor pe care le contin ,dar daca se depaseste numarul portilor, fructele bogate in zahar precum bananele sau strugurii iti pot afecta silueta.

Totusi nu incercati sa scoateti din alimentatie fructele dulci sau bogate in calorii, caci sunt extrem de benefice pentru frumusete si de cele mai mute ori , o piele frumoasa sau un par frumos sunt mult mai importante decat o greutate ideala.

Dieta de post sau 2 kilograme in 5 zile

Image and video hosting by TinyPic
Pe lângă semnificaţia religioasă, postul este şi o ocazie excelenta de a detoxifia organismul şi de a slabi cateva kilograme . Aceste tipuri de diete sunt foarte diversificate si iti poti alege meniul in functie de preferinte.

Alimente interzise: carne, oua, lapte

Alimente de consumat: fructe si sucuri de fructe, legume, seminte, cereale, margarina, soia.

Un exemplu de meniu pentru o zi ar arata asa:

Mic dejun:

fulgi de porumb, 2 mere

Pranz

supa de fasole , orez cu ciuperci

Gustare:

1 banana, un pahar suc portocale

Cina

salata verde cu rosii si masline, 200 piure de cartofi

Chiar daca consumul este preponderent vegetarian este recomandat sa se pastreze o limita calorica de 1500-1800 calorii pe zi:
LaFemme