Dietalui Magda Pălimariu

Photobucket


Magda Pălimariu se intretine greutatea ideala cu ajutorul fructelor exotice: grapefruit, kiwi, mango, portocale si cu fructe cu coaja lemnoasa: nuci, alune, seminte.

Incearca sa stea cat mai departe de mancarea fast-food, dulciuri si alcool.

De asemenea ea isi intretine aspecul fizic deosebit prin sport. Ea prefera, inotul si ski-ul.

Dieta de vedeta masculina - Mugur Mihaescu

Photobucket


Mugur Mihaescu este o vedeta masculina romaneasca care are grija de greutatea lui. El nu consuma grasimi si prajeli. Masa lui principala este micul dejun , cand consuma aproape orice. In restul zile mamanca ceva usor, cum ar fi o salata. El prefera totusi, mancarea mexicana.

Regimul disociat pe culori

Photobucket
Culorile acestei celebre diete disociate sunt: alb, verde si roz. Este vorba de culorile alimentelor, bineneteles. Se tine o dieta de 7 zile, care se poate repeta daca dorita sa slabiti mai mult astfel:

Alimente de culoare alba: lapte degresat, iaurt, branza Feta, sana in ziua 1, 3 , 5. Laptele se poate combina cu cereale integrale.

Alimente de culoare verde: legume(varza, broccoli, ceapa verde, fasole pastai, mazare, salata verde etc), fructe (mere,kiwi, papaya etc.), in zilele 2, 4, 6.

Alimente de culoare roz: carne(de pui sau peste), fierte consumate in cantitate moderata cu legume in ziua a 7-a.

Ca si lichide se recomada doar apa plata si ceaiuri neindulcite.

Capsule de slabit Super Slim

Photobucket

Contine extracte din fructe naturale. Tratamentul energizeaza organismul, echilibreaza microcirculatia energetica din corp si elimina toxinele acumulate pe parcursul timpului, fiind un detoxifiant foarte eficient.

Aceste produse contin: Nuca koncing ,Garcinia Cambogia , mar ,kiwi, glucomanani si celuloza. Cel mai important ingredient al acestor tip de pilule este extractul de Rodie - recunoscut ca fiind un puternic antioxidant, ajuta la intinerirea organismului, la infrumusetare corporala naturala.

Ceai impotriva celulitei cu ulei esential de lamaie

Uleiul esential de lamaie este anticelulitic, faciliteaza drenajul , circulatia venoasa si stimuleaza slabitul.

Ingrediente pentru 1 cana: 10 g frunze de mesteacan, 10 g flori cretusca, un baton de scortisoara, 20 g radacini de papadie si 2 picaturi ulei esential de lamaie.

Acest amestec se lasa la infuzat 6 minute. Se bea inainte de fiecare masa.

Dieta fara alimente albe

Photobucket


Aceasta dieta a devenit populara datorita faptului ca a fost promovata de multe celebritati perintre care si Cameron Diaz.

Fara alimente albe inseamna fara: zahar alb, orez alb, cartofi, faina alba si orice aliment care contine aceste produse (paine, prajituri, paste, prajituri).

Acest regim alimentar se tine timp de o luna si se slabeste 3 - 4 kilogame.

Alimente care influenteaza grasimea de pe burta

Photobucket

Alimentele care influenteaza grasimea de pe burta, in mod pozitiv sau negativ, sunt:

Afinele

Cercetarile recente au legat acest fruct de scaderea grăsimii abdominale.

Alcoolul

Bautorii , in special cei de bere tind să aibă burta mult mai grasa, ca si restul.

Sparanghel

Este un diuretic natural care ajută sa se elimine apa din tesuturile din zona abdomenului.

Somonul

Alimente bogate in Omega 3 promoveaza o digestie buna si astfel o burta plata.

Supe la plic

Supele la plic sau conserve sunt foarte bogate in sodiu care retine apa in zona taliei.

Pepene rosu

Elimina apa in exces din organism.

Popcornul

Acest aliment face ca si stomacul sa se dilate si astfel burta va fi mai mare.

Suc de cirtice

Atenueaza grasimea din zona abdominala.

Dieta cu cirese

Photobucket
Ciresele au o acţiune puternic detoxifianta si depurativa recomandate în reumatism, gută ,constipaţie, litiază renală şi biliară.

Cireşele contin peste 70 la sută apă - la fel ca noi! Restul de 30 la sută este plin de vitamine din complexul B (B1, B2, B6) - foarte necesare pentru alimentarea organismului cu energie; de asemenea, acestea conţin magneziu - a cărui absenţă ne face să ne simţiţim obositi şi deprimati.

Conţinutul mare de apă din cireşe ne permite să mănâncam cât ne place, fără a ne îngrăşa! Pe de altă parte, dacă vrem să ţinem un regim alimentar cu aceste fructe, este nevoie de o cantitate mare pentru a obţine rezultate vizibile. De exemplu, prin consumul a cel puţin jumătate de kilogram de cireşe pentru o zi sau două pe săptămână, se elimina toxinele din organism. Acest lucru va face pielea noastra sa devina mai fina si mai moale. O cura de cirese are rezultate remarcabile. Există două moduri de a urma acest tratament: dieta mini şi dieta exclusiva.


Dieta mini:

Dimineaţa, pe stomacul gol, incepeti cu o doză minimă de 100 g. Doza este crescută treptat, pentru a ajunge la sfârşitul celei de-a treia săptămâni la 500 g. Din doza de 300 g, suma este împărţită în trei părţi până la prânz, şi nu mai vor fi consumate orice alte produse alimentare. În timpul curei este recomandat pentru a evita grăsimile animale , zahărul rafinat sau alcoolul.


Dieta exclusiva:

Timp de trei sau patru zile mânanca numai cireşe. Aceasta dieta poate fi reluata în fiecare sapatamana. Cantitatea de cireşe este între două şi trei kilograme pe zi. Unii autori recomanda pana la cinci kilograme de cirese pe zi. Dar capacitatea de absorbţie este variabilă de la o persoana la alta. Cantitatea de fructe este consumata în doze mai multe, in timpul zilei. Indiferent de fructele pe care o alegeţi, o dieta exclusiva ar trebui să fie începuta cu o anumită prudenţă şi să se crească progresiv suma.

Cozile de cirese au proprietăţi medicinale recomandate în boli ale tractului urinar. Pe lângă calităţile lor antiinflamatorii, ele sunt renumite pentru actiunea lor diuretica.


Proprietăţile si beneficiile cireşelor

- Depurativ puternic
- Remineralizant
- Energizante fizic şi mental
- Anti-infectioase
- Diuretice
- Regenerarea ţesuturilor


Indicaţii - uz intern:

- Obezitate
- Întârziere de creştere
- Guta
- Constipaţie
- Prevenirea imbatranirii

Pentru uz extern:
- Migrene
- Cosmetic

Beneficiile secarei

Secara, o plantă care aparţine grupului de cereale, poate fi găsita în două varietăţi: secară de vară şi de iarnă . Secara este bine dezvoltată în zonele cu un climat racoros si uscat. Este folosita în patiserie şi in industria alcoolului. Secara de iarnă este folosita ca îngrăşământ.


Proprietăţi şi beneficii

Secara are în compoziţia sa apă, proteine, lipide, carbohidrati, substanţe minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, crom, fosfor, iod, bor), vitamine (B1, B2, B3 , B5, B6, B8, B9) şi aminoacizi. Aceste elemente fac secara indispensabila pentru o alimentatie echilibrata.

Tratamente

Acţionează ca un purificator al sângelui si prevenirea rigiditatii arteriale. Este folosita ca un hemostatic uterin. Alcaloizii din compoziţia ei determina stimularea fibrelor musculare netede. Acesta previne scleroza.

Seminte de secara sunt energizante, mineralizante, emoliente, laxative şi sedative. Secara verde sau seminţele încolţite preven scleroza, inclusiv cea cerebrală şi scăderea starii inflamatorii.

Consumul de secară, de asemenea, este recomandat pentru tranzitul intestinal. Este util pentru bufeuri şi scăderea senzaţiei de căldură. Secară vitaminizeaza şi fortifică întregul corp şi calmează colicile.

Alte boli în care este utilizata: abcese, boli vasculare sau boli de inima, arsuri, constipaţie, contuzii şi enterită. Cataplasmele pentru hemoroizi sunt făcute din fasole prajita si seminte de secară. Împotriva viermilor intestinali secara este fiert si apoi o cana din acest ceai este bauta.

Pentru stimularea cresterii parului, se face o infuzie de patlagina, musetel, salvie şi măghiran . Ceaiul obţinut se filtrează apoi şi se adaugă pâine de secară(maruntita), si se amesteca până se obţine o pastă. Se aplica pe parul umed şi se lasa în acest fel timp de 2 ore.

Pentru constipaţie, boli renale si boli de inima si toate celelalte boli interne, este recomandat să se înmugurească seminţele de secară. Când s-au dezvolte un centimetru , acestea se taie, se spală foarte bine şi se zdrobesc în bucăţi mici. Acestea sunt îndulcite prin adăugarea de miere. Se iau două până - patru lingurite de 3 ori pe zi.

Gentiana, o planta pentru detoxifiere

Photobucket


Folosita de peste 2000 de ani ca un tonic acru, anti-toxic, care stimulează funcţiile ficatului, genţiana este o planta medicinala. Numele său vine de la Gentius , regele Illyaria, care a menţionat-o pentru prima dată într-un tratat.

Proprietăţi şi beneficii

Ca medicament, proprietăţile curative ale rădăcinilor de genţiană sunt nenumarate: tonic gastric, stimulativ a poftei de mancare, anti-febril, anti-helmintic. Datorita componentelor sale principale: gentio-pirina, gentio-marin, amaragentine, tanin, gentianine, lipide şi substanţe minerale, se recomandă la tratarea anorexiei dischinetice biliare, pentru stimularea secretiei salivare, pentru creşterea secreţiei gastrice şi pentru rezistenţa organismului.

Rădăcină de genţiană au efecte tonice hepatice, fiind astfel folosite în boli de ficat, deoarece stimulează funcţia şi ajută la regenerarea celulelor hepatice. Planta inhibă dezvoltarea virusurilor care afectează ficatul. În acest caz, genţiana este folosit sub formă de pulbere, din care o jumatate de lingurita se ia de 3-4 ori pe zi, în tratamente de 6-12 săptămâni.

Lipsa poftei de mâncare, în cazul copiilor, poate fi tratate prin adăugarea de 10-15 picaturi de genţiană la o lingurita de miere. Amestecul se administrează cu un sfert de oră înainte de mese.

Pentru uz intern, genţiana, în amestec cu alte plante medicinale favorizeaza detoxifierea organismului. În tratarea diabetului zaharat, parazitilor intestinali, afectiuni inflamatorii sau pancreas, utilizarea de tinctura de genţiană este recomandată. În cazul bolilor gastrice şi hepatice, diluarea în apă, a tincturei de genţiană este indicata.

Trucuri pentru a pacali foamea

Aţi început o dieta, poate chiar ati început sa pierdeti în greutate, dar foamea nu va lasa?


Citrice, aliaţi de încredere

Mananca o jumatate de grapefruit inainte de masa sau bea un suc de portocale proaspăt stors. Pe langa faptul ca te hidrateaza, acesta va oferi, de asemenea este necesar de vitamina C din organismul tau, care va întări sistemul imunitar.


Renunta la glucide

Pentru a controla foamea, renunta la carbohidrati. De fapt, consumul exagerat de zaharuri, în special a celor rafinate permit eliminarea rapida a insulinei care favorizează soluţionarea lor ca trigliceride. Datorită acestor zaharuri rafinate, pancreasul excreta mai multa insulina pentru a arde zahărul consumat. Astfel, exces de insulina va elimina şi reduce nivelul de glucoză din sânge, provocând astfel senzatia de foame. Aceasta se manifesta mai ales atunci când vine vorba de zaharuri care sunt absorbite rapid (gem, miere, bomboane, ciocolată, produse de patiserie, bauturi acidulate, etc.).


Mananca alimente produse bogate în fibre

Ele nu numai reduc senzatia de foame, dar ele sunt, de asemenea, reduse in calorii si va va ajuta sa pierdeti in greutate. În plus, o dieta bogata in fibre diminueaza si incetineste asimilarea lipidelor si carbohidratilor. Fibrele alimentare se găsesc în toate produsele vegetale: legume si fructe, musli, cereale integrale.


Protejaţi-vă corpul cu ajutorul proteinelor

Numai o dieta bogata in proteine poate ajuta să vă menţineţi o piele neteda si elastica, o fata tanara si un corp perfect. Nu uitaţi că oamenii, în urma unei diete echilibrate, pe langa realizarea greutatii lor ideala, arata mai tineri într-un mod vizibil, cu cel puţin 10 ani. Proteinele pot fi găsite în carne, peşte, ouă, brânză, lapte şi, în anumite legume (în cantităţi mici). Pe lângă faptul că ele ajuta sa slabesti, proteinele preven balonarea, permite organismului să treacă printr-o cura de slabire, nu se transforma în zahăr, si accelereaza procesul de vindecare a rănilor şi ajuta să lupte împotriva infecţiilor cu anticorpii care ii produc.


Lichide şi fructe

Bea o mulţime de apă, în special apa plata, sau prepară o limonadă. Consuma 250 ml de apa plata înainte de fiecare masă si veţi mânca mai puţin. Fructele, în special merele si bananele, sunt foarte satioase şi au un conţinut caloric scăzut. Încercaţi să vă luaţi timp de a manca un mar, puteţi încerca chiar şi legume, precum morcovi şi castraveţi mici. Este important să ciuguli încet şi să luati inghitituri mici, pe bază de fructe sau de legume preferate. Procesul de a manca un fruct poate fi o adevărată artă şi într-o perioadă scurtă de timp, creierul tau va spune: "suficient". Ceaiul verde este foarte bun, nu doar pentru gust, ci şi pentru proprietăţile anti-oxidante şi pentru efectul său de topire a grăsimilor . Este ideal în dietele de pierdere în greutate şi, dacă nu vă place gustul, puteti bea orice alt tip de ceai, atâta timp cât acesta este neîndulcit.


Dulciuri

Cea mai rapidă senzaţie de umplere se datorează dulciurilor sau de la ceva dulce. Încercaţi alimente dulci, cu conţinut scăzut de calorii, cele preparate cu îndulcitori artificiali. În supermarket-uri puteţi găsi multe tipuri de bomboane, biscuiti, inghetata si chiar prajituri indulcite cu aspartam sau zaharină.

Dieta cu apa distilata

Photobucket
Pe lângă instruirea fizica, unii sportivi urmeaza un regim alimentar special - o dieta bazata pe alimente nesărate - şi beau numai apă distilată. De ce ? Pentru că trebuie să sărurile care reţine apa în organism. Practic, pielea aderă la muşchi şi arde toata grasimea, de obicei, până la 2, 3, 4% pentru sportivi. Cu o săptămână înainte de concurs, ei reduc cantitatea de apă distilată de la 2-3 litri pe zi, la cuantumul de bază de zi cu zi şi anume câteva pahare de apă. Efectul este uimitor: corpul arată în forma .

Atenţie! Aceasta dieta este personalizata pentru fiecare sportiv şi nu este recomandat persoanelor obişnuite.


Dieta cu apă distilată este un mit originar din sala de gimnastica, adepţii ei susţinând că un aport scăzut de săruri minerale poate duce la o mai bună definire a muschilor. Prin intermediul distilarii, apa devine saraca in minerale si sare. Totusi, mai mult de 95% din minerale în organism provin din alimente şi nu de la apă, astfel încât această practică nu poate avea efecte foarte importante asupra corpului dumneavoastră.

Dieta cu gheata

Photobucket

O dieta care promite să te transforme într-o perioadă scurtă de timp, într-un model gen Kate Moss , asta este dieta cu gheata Ice. Astfel, se porneşte de la faptul că organismul consuma multe calorii pentru a incalzi mancarea in stomac, în timpul procesului digestiv.

Acesta este motivul pentru care, în conformitate cu aceasta dieta, dupa cele trei mese principale trebuie sa consumi cuburi de gheaţă . In timpul micului dejun un pahar, dupa masa de pranz ,trei cuburi si dupa cina o jumătate de cub de gheaţă . Dieta dureaza trei zile, timp în care se recomandă sa faci sport.

Atenţie! Dacă apar simptome ca ameţeli, somnolenţă, batai de inima sau atacuri de apoplexie de alertă, cantitatea ar trebui să fie redusă la un cub dupa fiecare masa. Pentru a obţine rezultate corecte, repetaţi dieta o dată la fiecare saptamana, până când ajungeti la greutatea dorita.

Slabeste cu salata mediteraneeana

Photobucket


Mancarea mediteraneeana este una dintre cele mai sanatoase din lume precum este foarte indicata in curele de slabire.


200 g paste
200 g ton proaspat (1 felie groasa)
1 lingurita ulei de masline
2 rosii
busuioc
sucul de la o lamaie stoarsa
piper
sare
masline negre
fenicul verde


Se fierb pastele ,in apa cu sare, apoi se scurg. Tonul se con­di­men­teaza cu sare si piper, apoi se prajeste intr-o tigaie cu ulei incinspana se rumeneste. Se taie cu­bu­le­te . Rosiile se taie in jumatati, busuiocul se curata de codite, Feta se taie cu­bu­le­te.

Sucul de lamaie se amesteca cu uleiul de masline, sarea si piperul. Se adauga pas­­tele, rosiile, si busuiocul, tonul si branza. Se amesteca si se serveste fenicul verde. Se serveste rece.

Retete dietetice de salate pentru slabit

Photobucket


Salatele sunt esentiale intr-o dieta dearece sunt slab calorice si sunt bogate in vitamine si minerale.

Salata verde cu pui ( 120 calorii)

2 oua fierte
4 bucati piept de pui
1 salata verde
1 lamaie
sare si piper,
1 lingurita ulei de masline

Se curata salata verde si se toaca , se fierbe pieptul de pui si se marunteste in cuburi. Se amesteca toate preparatele, se stoarce zeama lamaii, se condimenteaza cu sare si piper.

Salata de ciuperci ( 100 calorii)


ciuperci
1 catel de usturoi
50 g ulei
otet
sare


Ciupercile se curata si se fierb in putina apa cu sare si o lingura de otet, timp de 25 min. Se scurg si se taie felii. Usturoiul se zdrobeste , se amesteca cu ulei si se toarna peste ciuperci.

Salata de conopida si broccoli (130 calorii)

200 g amestec de conopida si broccoli
2 oua fierte tari
50 g cascaval ras
2 felii sunca afumata
1 lingura maioneza

Se prajeste sunca, se fierb legumele, se taie ouale cuburi. Se amesteca toate impreuna.

Slabeste sanatos si frumos

Pe langa fructele delicioase, diverse legume sunt extrem de utile într-o dieta. Legumele au un efect puternic antioxidant, reprezentand probabil cel mai important aliment, dacă luăm în considerare acest punct de vedere. Acestea sunt bogate in fibre şi au un rol important în curăţarea resturilor de la nivelul tractului intestinal, după digestie.

Conţinutul lor bogat în clorofilă furnizeaza organismului protecţie împotriva cancerului, neutralizeaza toxinele si curata fluidele vitale din organism. Legume merg bine cu carne şi paste făinoase.

Cruciferele

Acest grup include varza, conopida, broccoli, varză şi Bruxelles. Ele au un puternic efect protector asupra mucoaselor, mai ales pe sistemul digestiv si respirator. Ele sunt tutorii reali ale acestor organe impotriva cancerului, ulcerului sau diferite infecţii.

Bogate in substante nutritive antioxidante, cum ar fi betacaroten, vitamina C sau seleni, cruciferele protejeaza organismul de toate toxinele absorbite .

Este interesant de mentionat ca aceste legume au fost întotdeauna foarte importante in alimentatia traditionala din Orientul Îndepărtat, în special în bucătăria tradiţională chineză.


Radacini

Radacinoasele sunt bogate in minerale si pline de energie de stabilizare .
Multe dintre ele, cum ar fi usturoiul si brusturul, au importante proprietăţi curative. Hreanul, un condiment traditional folosit foarte mult în Europa şi Asia, de asemenea, stimuleaza ficatul si vezica biliară, care are un rol important în a avea grija de grăsimi animale şi proteine.

Hreanul a fost întotdeauna remarcabil pentru proprietatile sale digestive, în special în bucătăria balcanică. Se spune chiar că Confucius l-a folosit la fiecare masa.

Ceapa ajuta la curatarea congestiilor si eliminarea excesului de mucus din tractul digestiv. Dar usturoiul este cel mai probabil mai presus de toate, el a fost folosit de mii de ani peste tot în lume, nu numai pentru efectele sale de gătit care au fost foarte apreciate, dar mai ales pentru efectele sale curative bine cunoscute. S-a observat că usturoiul are urmatoarele proprietati: inhiba tumorile, face mai buna activitatea globulelor albe, creşte producţia de anticorpi, distruge ciuperca cum ar fi Candida. Usturoiul nu este numai cel mai puternic intaritor natural al sistemului imunitar, de asemenea, este apreciat ca un puternic tonifiant sexual, motiv pentru care este interzis în multe manastiri asiatice.


Legume cu frunze verzi

Frunzele verzi conţin o mulţime de clorofilă, unul dintre cele mai bune substante de curăţare şi detoxifiere existente astăzi. Consumul de legume cu frunze verzi ajută eliminarea mirosului neplăcut al organismului, prin neutralizarea acidităţii . Coriandru proaspăt este probabil cel mai eficient. Datorită clorofilei, frunzele verzi au capacitatea de a transforma energia solară în materiale vegetale şi această energie solara este eliberata in corpul nostru atunci când asimilam legumele verzi.

Cura de slabire rapida

Din mai multe diete de pierdere în greutate, aici puteţi găsi o dieta care vă va ajuta să pierdeti  2-3 kg rapid.

Este simplu de urmat, poti manca alimente gustoase, nu trebuie să o urmezi pentru totdeauna (perioada maximă este de 5 zile) şi, nu în ultimul rând, te face sa te simti confortabil cu tine si corpul tau.

Prima zi:

Mic dejun: un pahar de suc de fructe neindulcit, 3 biscuiti de orez cu miere;
11: un fruct;
Pranz: paine cu sunca ;
Ora 17: un fruct;
Cina: carne la gratar, o salata cu o lingurita de ulei.


A doua zi
Mic dejun: un pahar de suc de fructe neindulcit, 2 fructe, o ceasca de cafea cu o linguriţă de zahăr;
11: un fruct;
Pranz: ton simplu, crevete fierte, o salata;
Ora 17: un fruct;
Cina: spaghete cu rosii si busuioc, o salata cu o lingurita de ulei.


A treia zi
Mic dejun: cereale cu iaurt, o ceaşcă de cafea cu o linguriţă de zahăr;
11: un fruct;
Pranz: carne de vită, cereale, pâine neagra;
Ora 17: un fruct;
Cina: peşte cu legume, o salata cu o lingurita de ulei.


A patra zi
Mic dejun: un pahar de suc de fructe neindulcit, 2 felii de pâine şi dulceaţă, cafea cu o linguriţă de zahăr;
11: un fruct;
Pranz: o salata cu o lingurita de ulei;
Ora 17: un fruct;
Cina: un ou tare, o felie de paine prajita cu o rosie, o salata cu o lingurita de ulei.


A cincea zi
Mic dejun: o cafea cu o linguriţă de zahăr, o briosa;
11: un fruct;
Pranz: o felie de pizza;
Ora 17: un fruct;
Cina: carne albă prăjită, o salata cu o lingurita de ulei.

Anasonul

Photobucket
Virtuţile terapeutice ale anasonului au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri. Pitagora a susţinut că anasonul vindeca insomnia, stimuleaza apetitul, fac oamenii mai fertili şi a faciliteaza digestia.

Principalele componente cunoscute: vitamine, complexul B (B1, B2), C, fosfor, calciu, potasiu, sulf, fier, esenţe aromatice.

Actiune farmacologica: carminative, antispastice, expectorante, un stimulent pancreatic.

Ca aliment, anasonul este folosit pentru gătit mâncăruri dulci şi picante. Acesta a fost folosit ca un afrodisiac de pe vremea grecilor . Fructele de anason au luat un gust bun şi sunt utilizate în fitoterapie. Ca un fruct copt sau ca suc, este recomandat pentru vindecarea asteniei şi pentru stimularea lactaţiei sanului. Sintetic vorbind, se poate spune despre anason că este o plantă medicament recomandat pentru tratarea asteniilor nervoase, migrene, vertigos, reumatism, tuse, astm bronşic, dureri gastrice şi digestie lentă.


•Ceai din seminţe de anason:

Perfuzia se face cu o linguriţa de seminţe de anason fierte in 250 ml de apă pentru 30 de secunde. O cana de ceai se bea dupa mesele principale. Acest ceai tratează astmul bronşic, tusea, o digestie lentă.

•Decoct din rădăcini de anason:

Decoctul se face cu 30 gr. rădăcini fierte într-un litru de apa timp de 20-30 minute. O cana de ceai se bea dupa mesele principale. Acest ceai tratează menstruaţia dureroasă.

•Anason perfuzie din fructe:
Perfuzia se face cu jumătate de linguriţă de ceai de fructe de anason piure pasteurizate în 250 ml de apa clocotita. Se tratează flatulenţa şi colicile la sugari.

Proprietati si beneficii de sanatate ale papadiei

Photobucket


Din punct de vedere farmaceutic, papadia are multe calitati: coagulant, coleretic, alcalin, laxativ, diuretic şi astringent. Rădăcina conţine un compus amar - taraxacina - şi steroli, vitaminele B1, C şi D, inulină, tanin . Cu o cantitate mare de fibre vegetale, papadia împiedică asimilarea nedorita de glucoză . Potasiu conţinut este responsabil pentru actiune diuretica. Papadia conţine, de asemenea substanţe curative, care sunt foarte importante pentru tratarea tulburărilor metabolismului.

Substanţele conţinute de papadie stimuleaza activitatea stomacului, precum şi a ficatului si bilei, cauzand o diureza mare şi ajuta organismul pentru a elimina, prin urina, produsele toxice ale metabolismului. Papadia poate fi folosita cu succes în cazurile de gastrită hipoacide, dispepsie, dischinezie biliară şi pentru prevenirea formării de calculi renali. Efectul diuretic, de asemenea, ajuta la eliminarea calculilor renali. Prin diureza pe care o provoacă, păpădia elimină toxinele şi ajută indirect la tratarea eczemelor si a altor boli de piele.

Datorită vitaminelor conţinute A şi C, păpădia este, de asemenea cunoscut ca un antioxidant şi agent anti-cancerigen.

Uz extern:

Cataracta: 10g de frunze, radacini, flori şi codiţe trebuie să fie fierte în 3 / 4 litru de apa timp de 20 de minute. Amestecul proaspat este apoi folosit pentru a spala zona din jurul ochilor 4 sau 5 ori pe zi.

Pentru parul gras , reţeta următoare pot fi aplicata: frunze proaspete şi de papadie trebuie să fie aplicate pe parul uscat si lasate acolo peste noapte. În dimineaţa următoare, părul trebuie să fie spălat cu şampon.

Pentru pistrui , este recomandat să folosiţi suc de papadie sau o lotiune : 15g de flori proaspete şi frunze, fierte timp de 10 minute în 1 / 2 litru de apa.

Alimente ce contin vitamina E

Vitamina E este un puternic antioxidant care protejeaza celulele organismului de actiunea daunatoare a radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt substante cu caracter de reactie ridicat care rezulta din metabolismul normal, dar si din in urma expunerii organismului la anumiti factori din mediul inconjurator, precum fumatul sau radiatiile ultraviolete.

Cele mai bogate alimente in vitamina E:

Mustar,spanac, seminte de floarea soarelui, varza creata, migdale, papaya, masline, ardei rosu, kiwi, rosii, afine, broccoli.

Doza recomandata de vitamina E este de 15 mg de alfa-tocoferol pe zi. In medie, adultii consuma intre 8 si 12 mg de vitamina E zilnic prin alimentatie.

Acidul folic din alimente, nu din suplimente, poate reduce riscul de cancer pancreatic

Cercetătorii de la Stockholm, Suedia au urmarit mai mult de 81000 persoane pentru mai mult de 6 ani. Ei au descoperit ca oamenii care mananca cel puţin 350 ug de acid folic din fructe şi legume pe zi au redus riscul de a dezvolta cancer pancreatic cu 75%, comparativ cu cei care consuma mai puţin de 200 ug. Surprinzător, cei care au luat suplimente de acid folic au avut acelaşi risc de a dezvolta cancer pancreatic, ca şi cei care nu au consumat suficient acid folic.

Dieta fara gluten

Glutenul este un tip de proteină gasita in griu, produsele din grâu şi unele cereale. O dieta fara gluten este recomandata pentru persoanele care sufera de celiachie. Acesta poate fi, de asemenea, recomandata pentru persoanele cu alergie la grâu, autism, hiperactivitate sau deficit de atenţie (ADHD).

Cereale de evitat pentru o dietă fără gluten

Grâu
Secară
Orz
Ovăz Comercial
Malţ
Cuşcuş
Făină de cartofi
Griş

Cereale recomandate:

Orez
Cartof
Porumb
Ovaz pur
Quinoa
Tapioca
Hrişcă
Guma de guar
Sorg

Slabeste mancand piept de pui

Photobucket



100 g de piept de pui are 110 de calorii si este o mancare delicioasa si satioasa iar asociat cu legume, este o mancare ideala in curele de slabire.

Iata un exemplu de reteta de slabit cu piept de pui:

Ingrediente:
o salata
150 g piept de pui
ulei de masline
otet
sare si piper

Pentru sos:
50 g iaurt
frunze de menta
sare si piper

Se taie pieptul de pui, se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar timp de cateva minute.
Se pregateste sosul amestecand iaurtul cu menta tocata marunt. Intr-un bol, se pune salata , pieptulde pui si se amesteca cu sosul.

Slabeste mancand conopida

Photobucket

Conopida este o excelenta sursa de Vitamina C, folati si fibre. Contine, de asemenea si importante cantitati de Vitamina B5, Vitamina B6, magneziu si acizi grasi de omega-3. 100 g de conopida are 30 de calorii cea ce o face un aliment ideal de slabit.

Mai jos aveti doua retete de slabit cu conopida:

1. Conopida la cuptor

Ingrediente:
1 conopida, 100 g cascaval ras, pesmet, 1 ou, smantana, sare, piper

Se fierbe in apa cu sare , conopida desfacuta. Se unge cu ulei un vas si apoi se tapeteaza cu pesmet. Se pune un strat de conopida peste care se pune pesmet, cascaval si apoi cite doua linguri de smintina. Se condimenteaza stratul cu sare si piper dupa gust si se continua sa se puna straturile pina se termina conopida. Se pune la cuptor si se lasa 10 minute. In acest timp se bat ouale cu putina sare si cu 2 linguri de smintina. Se scoate vasul si se toarna deasupra acest amestec si apoi se mai lasa la cuptor pina compozitia formeaza deasupra o coaja aurie.

2. Conopida cu cartofi si ardei

Ingrediente: o conopidă , 2 ardei graşi, 2 cepe, 3-4 roşii, 2 cartofi, o legătură de tarhon, sare, ulei.

Conopida se desface bucheţele, ardeii se taie feliuţe subţiri, roşiile si ceapa se taie mărunt . Într-o tigaie se căleste ceapa şi ardeii cu ulei şi puţină apă.

Se adaugă cartofii şi se mai lasă un minut, amestecându- se, apoi se pun bucheţelele de conopidă şi roşiile. Se toarnă puţină apă şi se lasă pe foc mic, aproximativ 25 de minute. La final se pune tarhonul tocat mărunt.

Cura de slabire cu nuci, seminte si alte fructe cu coaja lemnoasa

Photobucket


30 g de nuci contin 12 g de grasime si 150 de calorii. Desi sunt bogate in grasimi, nucile contin grasimi bune monosaturate si polisaturate. Cand sunt consumate in loc de carne rosie sau alimente bogate in grasimi, nucile ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) si cresc nivelul colesterolului bun (HDL). Nucile contin de asemenea un antioxidant cunoscut, vitamina E.

Aceasta dieta face parte din dieta mediteraneana si este o solutie excelenta pentru slabirea sigura in timp scurt, aproximativ trei kilograme in 10 zile.

Singura restrictie in acest regim alimentar este aceea a cantitatii - o portie de mancare trebuie sa cantareasca maxim 250gr.

In aceasta dieta se consuma nuci si alte fructe cu coaja lemnoasa ca: alune, arahide, castane, migdale, nuci, nuci braziliene, nuci de Macadamia, nuci spaniole, caju, fistic, ghinde si seminte ca: bostan , floarea-soarelui, mac ,susan alb si negru.

Se gatesc sub diferite forme sau se consuma crude.

Dieta de slabit cu cereale

Photobucket
Cerealele integrale cu lapte sunt o sursa bogata in fibre, carbohidrati si calciu, iar studiile au demonstrat ca, in general, calciul provenit din alimente ii ajuta pe oameni sa slabeasca si sa aiba o stare de bine.

Dieta cu cereale promite eliminarea a trei kilograme in doua saptamani, fara infometare si consta in trei mese principale si doua gustari pe zi.

Doua dintre cele trei mese principale in special mic dejun si cina trebuie sa se bazeze pe cereale, lapte si fructe. Cealalta masa de pranz este constituita din o supa sau o salata cu carne la gratar sau orice alta combinatie de legume sau fructe proaspete. Gustarile constasunt formate din fructe, un baton de cereale, iaurt sau un pahar de suc de fructe (portocale, grapefruit).

Exemplu de meniu:

Mic dejun:
-cereale cu 300 ml de lapte

Gustare:
-mar

Pranz:
-supa de legume si 200 g piept pui

Gustare:
-1 baton de cereale

Cina
-cereale cu 1 iaurt

Slabeste rapid 5 kilograme

Acesata dieta dureaza 7 zile si se slabeste rapid 5 kilograme.

Ziua 1
Mic dejun: o cafea fara zahar
Pranz: 2 oua fierte si brocolli fiert, plus o rosie
Cina: 200g friptura de pui cu salata si ulei

Ziua 2
Mic dejun: o cana de cafea fara zahar
Pranz: 250 g carne pui fiarta + 4 rosii
Cina: 200 g friptura de vita cu salata verde si ulei de masline

Ziua 3
Mic dejun: o cana de cafea fara zahar si o felie paine prajita neagra
Pranz: 2 oua fierte, o felie de sunca si salata verde
Cina: conopida fiarta, o rosie, un mar


Ziua 4
Mic dejun: o cafea si o felie paine prajita
Pranz: 200 ml suc de rosii, un iaurt fara grasimi
Cina: un ou, un morcov ras, 200g carne pui

Ziua 5
Mic dejun: un morcov + 1 ou bine fiert
Pranz: 200g peste slab cu zeama de lamaie
Cina: friptura de vita si salata verde cu castraveti

Ziua 6
Mic dejun: o cana de cafea, o felie paine prajita
Pranz: Supa de legume
Cina: pui cu salata verde si morcov ras

Ziua 7
Mic dejun: o ceasca de ceai fara zahar
Pranz: salata verde cu ulei de masline ceapa, rosii,castraveti
Cina: 200g carne de pui pe gratar, o portocala

Cum au slabit vedetele

Photobucket


Fiecare vedeta are stilul sau personalizat de a slabi. Cert este ca ele s-au tinut de dieta aleasa si au obtinut rezultate bune.

Teo Trandafir a tinut un regim creat de nutritionistul Mihaela Bilic bazat pe alimente fara grasimi.

Corina Chiriac a slabit tot cu ajutorul unui nutritionist si cu ajutorul sportului si gandirii pozitive.

Carmen Tanase a slabit 10 kilograme cu un regim alimentar personalizat , pe parcursul a 4 saptamani.

Adriana Nicolae a eliminat kilogramele cu o dieta bazata pe fructe, legume si carne slaba.

Oana Roman a slabit 15 kilograme cu o dieta cu proteine.

Oana Cuzino apeleaza la sport si exercitii fizice pentru a da jos cateva kilograme.

Raluca Moianu a aplicat la produse de slabit Herbalife.

Mihaela Tatu a slabit cu multa apa si cu o dieta bazata pe legume si carne de pui.

Mihaela Radulescu a salbit cu un regim alimentar foarte sanatos si a eliminat dulciurile si grasimile.

Gabriela Cristea Toader a slabit mult cu apa si cu legume crude.

Adriana Bahmuteanu a ales Dieta montignac pentru a slabi aproape 30 de kilograme.

Andreea Spatru si Laurette au slabit cu pepene rosu si cu fructul pasiuni.

Monica Anghel a ales un regim disociat.

Nicoleta Luciu a slabit cu compot de mere.

Andreea Raicu tine o dieta disociata cand are nevoie sa slabeasca 2-3 kilograme.

Andreea Marin exclude fainoasele pentru a slabi cateva kilograme.

Nadia Comaneci slabeste prin sport.

Nicola a slabit prin dietă strictă, zece ore de jogging şi lecţii de dans.

Adrian Enache a slabit cu apa fiarta bauta dimineata.

Roxana Ionescu a slabit cu o dieta hipocalorica.

Beyonce a urmat o dieta cu un amestec de sirop de arţar, apă, suc de lămâie şi piper cayenne.

Heidi Klum arata fantastic datorita dietei New York.

Cum tratezi pielea lasata dupa slabire

Photobucket


Nu uita sa faci cat mai multe exercitii, mai ales exercitii de aerobic care iti va face pielea mult mai ferma. Totusi, nivelul exercitiilor nu ar trebui sa fie atat de ridicat, incat sa nu poti si vorbi in acelasi timp. Aceste exercitii pun in miscare sangele si astfel si procesele metabolice ale pielii tale. Se mai pratica masajul, impachetari si ozonoterapie.

Pentru cei cu buzunarul mare printre terapiile eficiente in acest caz, se numara si remodelarea cu ajutorul radiofrecventei, bipolara sau tripolara sau terapia de regenerare tisulara tip laser ”cutera“. Aceste terapii se fac in sedinte in numar limitat, la un anumit interval de timp sunt foarte eficiente.

Pe lângă aceste tratamente care sunt de lungă durată, în medie de trei-şase luni, femeile ar mai trebui să ia şi suplimente nutritive de detoxifiere - pentru eliminarea apei în exces.

Alimente bogate in proteine

Photobucket


Proteinele sunt componente ale tuturor celulelor, fiind necesare creşterii şi refacerii ţesuturilor.

Alimentele care conţin proteine complete sunt: ouăle, peştele, carnea de găină, curcan, raţă, vită, porc şi oaie, brânza, laptele, iaurtul şi soia.

În categoria produselor cu proteine incomplete, intra: cerealele, orezul, pastele fainoase, pâinea, fasolea, broccoli, cartofii şi arahidele.

Tratament naturist de slabire cu stevie

Photobucket


Stevia este planta care poate fi folosita drept indulcitor natural pentru ca este de 30 de ori mai dulce ca zaharul. Are un continut caloric scazut si este o sursa sigura de zinc, fosfor, carbohidrati, calciu, potasiu, magneziu, vitaminele A si C.

Se poate folosi cu succes si pentru a scapa de kilogramele in plus gratie continutului caloric scazut si actiunii benefice asupra digestiei.

Mai mult, specialsitii au observat ca, daca se consuma cu 30 de minute inainte de masa, ceaiul de stevie normalizeaza apetitul, tocmai de aceea este un excelent catalizator pentru pofta ta exagerata de mancare.

Se poate consuma sub forma de ceai inainte de mesele pricipale sau se poate tine o dieta cu supa de stevie timp de cateva zile, in care supa se consuma la masa de pranz si cina.

Tratamente naturiste pentru slabit

Photobucket


Cretisoara se gaseste de obicei la margini de drumuri sau paduri si se gaseste din Aprilie pana in Iulie. In timpul infloririi se culege toata planta , iar mai tarziu doar frunzele . Acestea se pun la uscat si se pregatesc pentru ceai. Cele mai bune rezultate impotriva obezitatii s-au obtinut din frunze din partea inferioara a cretisoarei. Este indicat sa se bea 2-3 cani de ceai de cretisoara zilnic, inainte de fiecare masa.

Crestisoara are efect astringent si vindeca foarte rapid, este folosita si ca mijloc diuretic si cardiotonic, in febra pricinuita de leziuni, rani purulente si abcese neglijate.

Radacina de cicoare are de asemena un rezultat bun in cazul obezitatii. Este bine sa beti 2 cani de ceai zilnic din flori si tulpini de cicoare.

Crema Supliform pentru celulita

Photobucket
Un gel deosebit de eficient pentru celulita care se aplica de 3 ori pe zi , impreuna cu un masaj pe zonele afectate.

Datorita complexitatii substantelor bioactive din compozitie si a efectelor sinergice intre acestea, produsul accelereaza microcirculatia la nivelul articulatiilor, previne si amelioreaza fenomenele de celulita, vergeturi, depuneri adipoase nedorite.

Crema contine elemente importante pentru eliminarea celulitei ca si: protoantocianidine, linalol, acetat de linalil, camfor, eucaliptol, limonen, mentol, acetat de mentil, mentona, citronelol.

Detoxifiere si slabit cu Colon Cleanse

Photobucket
Fibrele alimentare sunt vitale pentru un colon sanatos. Ele impiedica depunerile de mucus, toxine si reziduuri metabolice. Fibrele pastreaza colonul curat si intretin miscarea intestinelor, fibrele hranesc si mentin o flora intestinala sanatoasa.

Detoxifierea organismului este destul de importanta intr-o dieta de slabit , deoarece curata corpul de toxine si face ca metabolismul sa functioneze la maxim.

Colon Cleanse este produs dintr-o planta rezistenta, raspindita in toata lumea, numita saminta Psyllium-ului, unul dintre cele mai usoare si sigure laxative si este utilizat de mai multe secole de catre medicina naturista.

Se amesteca de doua ori pe zi o lingurita de Colon Cleanse cu 200 ml de apa sau suc natural, se consuma cu 30 de minute inainte de masa. In cazul in care se face o cura de slabire, se amesteca cu iaurt sau kefir inlocuind astfel micul dejun sau cina.

Produse pentru slabit Forever

Photobucket

Acestea sunt produse naturale(suplimente alimentare) pentru slabit pe baza de aloe vera, o planta considerata ”minune a naturii”.

Lifestyle 30 continua procesul de eliminare a toxinelor - proces declansat prin programul Clean 9 - si "arde" depozitele grase. Astfel, veti învata cum sa atingeti greutatea dorita si cum sa o mentineti.

Clean 9 declanseaza procesul de eliminare a toxinelor, curatind organismul de substantele chimice daunatoare pe care le consumam zi de zi, acesta este primul pas catre un corp sanatos. Acest program de 9 zile va ofera tot ceea ce aveti nevoie pentru detoxifierea organismului, declansand procesul de scadere in greutate si dobandirea unor obiceiuri alimentare sanatoase.

Singurul dezavantaj al acestor produse Forever este pretul lor, care este destul de mare, dar multi spun ca produsele isi merita pretul.

Capsula chinezeasca de slabit Arpfarm

Photobucket


Pilula de slabit Arpfarm este un produs conceput doar din plante si este un produs natural. Ea combina cunostintele traditionale chinezesti cu tehnologia moderna de extragere a substantelor folositoare din fructe si plante, pentru a va ajuta sa slabiti.

Cum functioneaza:

-inhiba senzatia de foame

Pret:
- aproximativ 100 lei; la doua cutii achizitionate primiti o reducere de 30%.

Exercitii de slabit rapid

Aceste exercitii au foat dezvoltate de expertii in fitness pentru a slabi rapid:

Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket

Regimul Madonnei

Photobucket


Madonna urmează un stil de viaţă sănătos, şi este foarte stricta cu ceea ce mănâncă

Madonna tine o Dieta macrobiotica şi practica portii de control. Unul dintre ei alimentele ei favorit sunt căpşuni proaspeti si manaca foarte multi multi cand este la dieta.

Madonna practica Yoga si un amestec de exercitii de 6 zile de Pilates şi cardio .

Regim alimentar in anemie

Cea mai frecventa cauza a anemiei este carenta de fier .

Daca suferi de anemie ar trebuie sa incepi un tratament terapeutic cu o dieta bazata exclusiv pe fructe timp de 5 zile pe saptamana, 3 mese pe zi constand numai in suc proaspat de fructe. Aceasta trebuie urmata de o dieta numai cu fructe si lapte timp de aproximativ 15 zile. In aceste conditii, mesele trebuie luate exact la aceeasi ora.


Cele mai bune surse de fier, care sunt usor de asimilat de organism sunt: ficatul si rinichii, pestele, ouale (in special galbenusul) si branza. La asimilarea fierului contribuie vitamina C, care se gaseste in fructe.
Acidul folic contribuie la prevenirea anemiei si se gaseste in special in legumele cu frunze verzi.

Regim alimentar in hepatita

Un aspect fundamental al regimului pentru hepatita este evitarea bauturilor alcoolice de orice tip.

Dieta bolnavilor de hepatita trebuie sa fie bogata in proteine, pentru a sustine repararea celulelor hepatice. In prezent, nutritionistii recomanda un aport zilnic de 120 grame de proteine.
Aporturile adecvate de proteine sunt importante pentru a construi si mentine masa musculara si pentru a contribui la vindecare. Aporturile trebuie adaptate la greutatea corporala. Aproximativ 0,8 grame de proteine/kg/c sunt recomandate pentru pacientii cu hepatita.

Alimente permise in hepatita cronica:

carne slaba si fiarta, lapte dulce si batut, branza vaci ,oua fierte, legume proaspete,fructe

Alimente interzise:

carnea grasa ,branzeturi fermentate,untura, slanina, seul, grasimile , painea ,cafeaua, cacaoa, nuci, alune, masline, ceapa, castravetii, ridichiile, lintea, fasolea bob, mazarea, bamele.


Excesul de fier poate fi daunator ficatului. Din acest motiv, pacientii cu un nivel ridicat de fier seric, sau care sufera de ciroza ar trebui sa evite luarea suplimentelor sau evitarea alimentelor care contin fier.

Grasimile bune

Acizii grasi polinesaturati includ o categorie aparte de grasimi, acizi grasi omega-3, care sunt esentiali pentru dezvoltarea si sanatatea organismului uman si care trebuie furnizati din exterior, deoarece nu pot fi sintetizati in organism. Cercetarile clinice din ultimii ani au comunicat multe informatii cu privire la importanta acizilor grasi omega-3.

Rezultatele acestor studii confirma rolul benefic al acestor grasimi in prevenirea sau tratarea unor probleme de sanatate.

Importanta lor este cunoscuta de putina vreme, de cand cercetatori din in­treaga lume au constatat ca populatiile care consuma mult peste (din zone precum Japonia, regiunea mediteraneana, Laponia) se im­­bol­na­vesc mai rar de inima si sunt mai putin de­­presive decat populatiile occidentale.

CUM ACTIONEAZA
Din momentul acestor descoperiri surprinzatoare, cercetatorii au in­­­ceput sa relateze despre rolul terapeutic pe care il au acizii grasi omega-3 in diverse patologii.

S-a demonstrat ca ei reduc riscurile bolilor co­­­­ronariene, mortilor subite cardiace, scad tensiunea arteriala, diminueaza durerea si rigiditatea ar­­­ticulara in artrita reumatoida, amelioreaza simp­tomele bolii Cro­hn, scad grasimile din sange, previn aparitia crizelor de astm, imbunatatesc starea de sanatate a diabeticilor.

Acizii grasi omega-3 reprezinta un element esential pentru sanatatea fiecarei celule, iar impreuna cu acizii grasi omega-6 mentin echilibrul corpului, moduland functii fiziologice de baza, cum ar fi: tensiunea arteriala, excitabilitatea electrica a inimii si a celulelor creierului, reactiile imunitare si moartea celulara.

Acizii din uleiul de peste
Multe dintre datele clinice despre acizii grasi omega-3 fac referire la uleiul de peste si la componentele sale din clasa omega-3, EPA (acidul ecosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexaenoic).

A slabit 30 de kilograme cu Weight Watchers

Photobucket


Celebra actrita din Dreamgirls, Jennifer Hudson, a reusit sa slabeasca 30 de kilograme in 7 luni si arata exceptional. Ea a ajuns in sapte luni de la 90 de kilograme la 60 de kilograme dupa ce a adoptat dieta Weghit Watchers care se bazeaza pe un sistem de puncte permise pe zi.

Ea a mancat bine, nu a suferit de foame , deoarece a mancat multe legume iar in aceasta dieta , legumele au un numar de puncte mic si se pot manca in cantitati mari.

Cura de ingrasare cu paine a lui Monica Columbeanu

Photobucket


Sotia lui Irinel prefera sa manance fructe de mare, dar mai nou Monica se indoapa cu paine si produse de patiserie pentru a lua in greutate cat mai repede.

Prin aceasta metoda pe cat de simpla pe atat de eficienta, ea a reusit sa se ingrase, in cateva luni, nu mai putin de 8 kilograme. “Mananc foarte multa paine si pateuri, asa am ajuns sa pun pe mine 8 kilograme si as mai vrea inca doua-trei, daca se va putea”, a declarat Monica.

Slabire si mentinere prin inot

Photobucket


Există două tipuri de sport: aerobe (jogging, baschet, înot, gimnastică, în general, cele care stimulează inima si circulatia sangelui) si anaerobe ( toate sporturile practicate in interior (sala), cum ar fi de greutati sau de fitness).

Un sport care oferă o dezvoltare foarte armonioasa pentru trup si minte este înotul.

Înotul, practicat în mod regulat, oferă o rezistenţă cardio, stimulează circulaţia sanguină, ajuta la dezvoltarea musculaturii, mentine o presiune arterială normală şi diminuează riscul de a suferi boli de inima.

Mişcările care implică înotul ajuta o dezvoltare armonioasă a abdomenului, coapselor si gambelor, dezvolta flexibilitatea, consolideaza articulaţiile şi pentru termen lung, acestea ajuta la eliminarea unor tulburari ca depresia sau anxietata.

În plus, acest sport dezvolta imunitatea , intareste aparatul cardiovascular şi respirator, previne astmul si oferă un somn liniştit şi odihnitor. De asemenea, înotul dezvoltă încrederea în sine, spiritul de independenţă, inteligenta emotionala si concentrarea.

O alta alegere ar putea fi aqua-gym, care desfăşoară o serie de exerciţii de gimnastică în piscina. Se poate arde mai multe calorii prin intermediul acestor sporturi acvatice, dar totul depinde de intensitatea exerciţiului cu care sunt făcute.

Dieta Hollywood

Photobucket


Regimul Hollywood constă în consumul de fructe bogate. Se crede ca dieta Hollywood a aparut in jurul anului 1920. Dieta a provocat o adevărată nebunie printre stele de Film City care au vrut să piardă în greutate. Regimul Hollywood are rezultate imediate, dar pot fi periculoase, de aceea este recomandat să fie urmat decât pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Regimul Hollywood durează doar o săptămână şi are promisiuni pentru a ajuta la pierderea in greutate rapid. Caracteristica sa cheie este că aceasta dieta bazează exclusiv pe fructe, mai putin banane. Programul de dieta se bazează în principal pe fructe exotice, mai ales pe ananas, grapefruit, papaya si pepene rosu.


Cu excepţia a două mese echilibrate pe săptămână, fructele sunt baza pentru aceasta dieta, în restul timpului. De la micul dejun la cină, mesele sunt bazate doar pe fructe proaspete. Nici un alt tip de aliment nu este acceptat.

Ananasul, papaya si pepenele rosu sunt principalele alimente ale regimului de la Hollywood. Aceste fructe conţin o enzimă care facilitează digestia proteinelor şi arde toate grăsimile din interior. Regula de bază este că, după ce mâncati unul din aceste fructe trebuie să aştepţi două ore înainte de a mânca orice alte fructe. Nimic nou, acest concept este prezent în Montignac , de asemenea.

În prima săptămână, va trebui să mănâncati doar fructe proaspete şi, de preferinţă, fructe exotice, dimineaţa, la prânz şi seara. Apoi, treptat,se introduce pâine şi legume care conţin amidon . Toate alimentele semipreparate sunt interzise.

Diete ieftine

Photobucket


Daca tineti dieta, puteti avea surpriza sa scoateti din buzunar mai multi bani decat in celelate perioade normale. Alimente ca si carnea de curcan, pieptul de pui, diferite specii de peste, alimente light , fructe exotice, ulei de masline , branzeturi fara grasimi, mozzarella, etc., sunt mai scumpe de obicei ca si alimentele normale.

Totusi , diferite diete sunt relativ ieftine ca si:

Cura de slabire cu cartofi

Dieta cu grapefruit

Dieta cu supa de varza

Dieta cu mere

Dieta cu orez

Cura de slabit cu supa de orez

Photobucket


Supa de orez din dieta de slabit se prepara foarte usor si nu necesita mult timp. Este usoara si la buzunar, fiind potrivita oricarui buget. Aveti nevoie doar de 100g orez, o ceapa, o rosie coapta, 1 ardei gras, 2 morcovi si patrunjel verde. Se fierb toate ingredientele si se adauga putine condimente pentru mai mult gust.

Pentru un plus de sanatate se poate alege orezul brun , care este mai sanatos si mai slab caloric ca si orezul alb.

Mic dejun

1 iaurt fara grasimi

Pranz

supa de orez

Gustare
1 mar

Cina
conopida fiarta
100 g piept pui


Acest regim de slabit este hipocaloric si se tine in jur de 5 zile. La pranz se consuma doar supa de orez , iar la mic dejun se permite produse lactate foarte scazute in grasimi, paine neagra prajita, la gustari aveti voie fructe semidulci iar pentru cina , legume fierte cu carne slaba(pui, peste) la gratar.

Cum sa slabesti rapid

Photobucket


O cura de slabire eficienta trebuie sa respecte atent necesitatile organismului tau si sa nu dauneze pe termen lung sanatatii generale.

Nu este dificil sa slabesti, important este ca intreg organismul sa se simta confortabil cu alegerea facuta, iar stomacul tau si intregul sistem digestiv sa nu aiba de suferit.

Este important sa alegi o dieta cu care esti sigura ca te poti descurca, atat financiar cat si fizic, deoarece daca urasti dieta pe care ai optat-o o sa iti fie usor sa abandonezi. Unele programe de slabit sunt scumpe si necesita sa cumperi mancare speciala.

Fainoasele in exces vor fi evitate din alimentatia ta. Astfel, trei felii de paine pe zi sunt suficiente pentru organismul tau. In afara de painea pe care o consumi zilnic, renunta la cornuri si paste pentru ca ele inseamna de fapt un exces caloric. In primele zile, pana renunti la ele, inlocuieste-le cu legume verzi(brocoli).

Renunta la zahar, dulciuri, cipsuri, bauturi alcoolice si bauturi racoritoare dulci care contin o multime de calorii.

Fa miscare!

Nu conteaza ce , dar fa cat mai multa. Daca nu-ti place sportul poti sa mergi pe jos cat mai mult, este o metoda rapida de a slabi cateva kilograme. Si prin alte activitati ca si gradinaritul, curatenia , se poate slabi. Nu se modeleaza muschii, dar se ard calorii.

Dieta de slabit personalizata

Photobucket


Majoritatea dietelor sunt generale, adresandu-se intregului public si nu iau in considerare particularitatile fiecarei persoane in parte. Dar, oamenii nu sunt identici; fiecare dintre noi este unic si irepetabil, prin urmare fiecare om trebuie tratat individual. In plus, in materie de slabit, majoritatea persoanelor isi doresc rezultate vizibile cat mai rapid posibil.

Ai nevoie de cateva principii generale, dar esentiale, ale fiecarui regim, pe care le vei aplica stilului tau de viata si preferintelor tale culinare. Este foarte important sa iti faca placere sa consumi aceste alimente. Numai asa vei avea rezultatele asteptate de la orice regim.


Pentru majoritatea, dieta inseamna restrictii alimentare, consum de alimente fara gust, iar slabirea este iluzorie, de scurta durata. De altfel, rezultatele sunt in general aceleasi: persoana pierde in greutate pe perioada dietei, dar dupa incheierea acesteia, kilogramele pierdute apar din nou, uneori in numar mai mare.


Meniul zilnic ar trebui sa inlcuda 3 mese principale pe zi, la interval de 5-6 ore, si 2 gustari intre mese (cate 1 fruct).

•La masa de dimineata consuma la alegere: shake pe baza de fructe mixate sau salata de fructe in care poti sa adaugi cereale integrale.
•La masa principala: peste sau carne alba(pui, curcan) la gratar(sau la abur) cu salata de cruditati sau legume innabusite
•La masa de seara(la alegere): peste, branza de vaci, legume innabusite sau iaurt dietetic
•Intre mese poti sa consumi un fruct: mere, grapefruit, ananas, kiwi
•Pe parcusul zilei trebuie sa bei 2 litri de apa, apa cu lamaie, ceaiuri din plante.

Capsunii si dietele de slabit

PhotobucketCăpşunii Luscious sunt cele mai populare fructe de padure si sunt unice, deoarece acestea sunt fructe cu seminţe, la exterior, mai degrabă decât pe interior. În sezon, căpşunii de calitate nu au nevoie de îndulcitorii suplimentari sau toppinguri.

Aceste fructe de padure delicate în formă de inimă variaza în mărime de la soiurile mici, sălbatice la cele mai mari, cultivate. În general, soiurile mai mici sunt mai aromate.

Ca toate ca fructele de padure, ele sunt pline de fibre si furnizeaza fibre insolubile care ajuta la problemele aparatului digestiv , hemoroizi, varice.

Căpşunile sunt o sursă super de vitamina C, chiar mai bune decât portocalele sau grepfruitul. Căpşunii sunt, de asemenea, o sursa buna de potasiu iar pentru a ţine sub control tensiunea arterială, potasiul vă poate împiedica de un eventual accident vascular cerebral. De asemenea, căpşuni conţin acid ellagic, un fitochimic care lupta impotriva cancerului si are puteri anti-inflamatorii.

Capsunii sunt ideal in regimurile de slabit datorita continutului plin de fibre , precum si a continului sau scazut in calorii.

Valori nutriţionale


Portie: 1 cană
Calorii: 53
Grăsime: 1 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Carbohidraţi: 13 g
Proteine: 1 g
Fibre dietetice: 3 g
Sodiu: 2 mg
Vitamina C: 98 mg
Calciu: 27 mg
Mangan: mg
Acid pantotenic: 1 mg
Potasiu: 254 mg
Carotenoide: 55 mcg

Dieta rapida Fulger

Photobucket



Fara alimente "albe" - nu manca nici un fel de paine alba, orez si zahar rafinat. Nu incalca regula celor trei mese pe zi (cu exceptia cazului in care ai nevoie urgenta de o gustare!). Evita alcoolul. variantele cu mai putina grasime si portii reduse cantitativ.

Mic dejun
- doua felii de paine prajita cu unt;
- apa plata sau ceai.

Gustarea de dimineata
- o banana
- un sandvis cu branza si unt.

Pranzul
- o jumatate de conserva de ton, un cartof fiert, pasat, cu lapte sau
- 100 gr. macrou sau cod fiert, un cartof si o lingurita de maioneza sau


Gustarea de dupa-amiaza
- un iaurt mic (nu cu fructe)

Cina (pana la ora 19:00)

- un piept de pui la gratar, doi morcovi fierti sau 100 gr. mazare.

Dieta se tine 5-7 zile si se slabeste foarte rapid cateva kilograme.

Dieta indicelui glicemic

Dieta indicelui glicemic se bazează pe felul în care organismul răspunde la carbohidraţi. Adică cu cât creşte glicemia la diferite alimente ingerate. Cu cât creşte mai repede glicemia, cu atât pancreasul secretă mai multă insulină. Efectul? Senzaţia de foame apare mai des şi mâncăm mai mult.

Carbohidraţii se împart în „buni”(cu indice glicemic scăzut) şi „răi” (cu indice glicemic mare). Glucidele „rele” sunt cele care determină creşterea rapidă şi mare a glicemiei (zahăr, dulciuri concentrate), iar cele „bune” au o asimilare slabă de către organism şi cresc puţin glicemia (făina nerafinată, orezul, lintea, fasolea.


Alimente cu indice glicemic foarte mare

Cartofi prăjiţi 95
Morcov fiert 85
Cereale cu ciocolată 77
Lasagna 75
Pepene verde 75
Gogoşi 75
Miere 73
Mămăligă 70
Pâine albă 70
Ananas (din conservă) 65
Bere 110
Băuturi carbogazoase dulci peste 60


Alimente cu indice glicemic mediu

Mango 50
Baton de cereale
(fără zahăr adăugat) 50
Kiwi 50
Ciocolată 49
Cereale integrale
(fără zahăr adăugat) 45
Suc de grepfrut
(neîndulcit) 45
Pâine integrală de secară sau făină de secară 45
Banană (verde) 45
Spaghete 40
Smochine uscate 40
Unt de arahide
(fără zahăr adăugat) 40


Alimente cu indice glicemic scăzut

Mazăre verde 35
Mere 35
Iaurt de soia (cu aromă de fructe) 35
Suc de roşii 35
Grepfrut, pomelo 30
Căpşune, mure,
afine, zmeură,
coacăze roşii 25
ciocolată neagră (mai mult de 70% cacao) 25
Lămâie 20
Migdale 15
Varză de Bruxelles 15
Broccoli 15
Măsline 15

Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să alegi alimentele cu indice glicemic sub 50. O atenţie deosebită trebuie acordată şi asocierii acestor glucide cu proteinele şi lipidele, cum ar fi: mezelurile, carnea grasă, brânzeturile grase.

sursa Click Sanatate
LaFemme