Dieta pentru zodia taur

Taurii trebuie sa stie cand sa se opreasca din mancat, deoarece lacomia este un pacat cu grave consecinte in ceea ce-i priveste. Trebuie sa-si aminteasca mereu ca nu tot ce e gustos este si sanatos. Taurii au nevoie de diverse fructe: portocale, lamai, mere, prune si pere. Trebuie sa isi formeze obiceiul de a manca, intre altele, salate usoare, de morcovi si varza.

Mananca mai putina paine, cereale integrale, condimente si renunta pentru o perioada si la consumul de bauturi alcoolice.
Iti poti pregati singura mancaruri usoare pe care le poti savura linistita. Incearca sa nu te grabesti cand mananci.


Excesul de alcool ii poate face pe Tauri periculosi pentru cei din jurul lor. De regula calm si cu picioarele pe pamant, un Taur pot deveni un adevarat butoi cu pulbere dintr-un simplu fleac. Nativii acestei zodii sunt buni cunoscatori de vinuri; ii incanta sa deguste diferite tipuri, dar cel mai mult le place vinu rosu, cu buchet bogat. In cazul bauturii, Taurii trebuie sa fie atenti la gat.

Cele mai indicate alimente:

Carne: vita;
Fructe: mere, avocado, banane, cirese, pere, capsuni, zmeura, curmale;
Legume: mazare, spanac, rosii;
Plante aromatice: marar, patrunjel, chimen dulce, menta, karri, cuisoare.

De evitat:

Carbohidratii se transforma in grasimi in trupurile Taurilor, si ar trebui consumati cat mai putin posibil, ca si mancarurile grele.

eva.ro

Dieta pentru grupa de sange B 3

Grupa sanguină B (B3) mai este numită şi "a nomadului" sau balanţa între A şi 0. Se poate bucura de cea mai variată dietă dintre toate grupele, inclusiv carnea.

Persoanele care au grupa B sunt in general rezistente si agere, capabile sa reziste la multe dintre cele mai severe boli caracteristice epocii moderne cum ar fi cardiopatiile si cancerul. Chiar si atunci cand contracteaza aceste boli ei le vor supravietui aproape sigur.
Persoanele cu grupa B sunt predispuse mai degraba la tulburari rare cum ar fi: scleroza multipla, sindromul de oboseala cronica.

Alimentele care favorizează creşterea în greutate sînt porumbul, lintea, arahidele, seminţele de susan, hrişca şi grîul.

Se scade în greutate cu legumele verzi, carne, ficat, ouă, produse lactate, ceai de lemn dulce. Cei cu grupa B trebuie să renunţe la carnea de pui, porumb şi roşii. De multe ori, oamenii sînt sfătuiţi să mănînce carne de pui, pentru că este mai uşoară, dar pentru grupele B şi AB carnea de pui poate să cauzeze accidente vasculare cerebrale şi boli imune. Grupa B este singura care se poate bucura de o mare varietate de produse lactate.

Plantele benefice pentru grupa B sunt: ginseng, ginkgo biloba, menta, ghimbir si macese.

Bauturile benefice sunt : ceai verde, ceaiuri de plante, apa si sucuri naturale. Pentru maximizarea performantelor este bine sa eviti sau sa consumi in cantitati foarte mici cafea, vin sau bere. Trebuie să evite orice sifon şi băuturi distilate.

Acupunctura slabeste

Photobucket


Acupunctura este o metoda de tratament ce a luat nastere in China cu 5000 de ani in urma, dar cu toate astea, este folosita de foarte putin timp in folosul celor ce vor sa slabeasca.

Stimuland anumite meridiane energetice prin acupunctura, se stimuleaza metabolismul si, implicit, se scade mai repede in greutate. Prin inteparea unor puncte de pe meridianele plamanului, intestinului gros si ficatului, specialistii in acupuntura reusesc sa inhibe centrul foamei, sa stimulezea metabolismul digestiv, functiile stomacului, ficatului, pancreasului, adica a organelor raspunzatoare de prelucrarea si distributia corecta a energiei si a proteinelor, glucidelor si lipidelor din alimentatie.

Saptamanal se pierd aproximativ 1-2 kg cu ajutorul acupuncturii. De obicei, 6 pana la 10 sedinde de acupunctura sunt suficiente pentru un tratament, iar acestea pot avea loc 1-2 ori pe saptamana. Pierderea kilogramelor ar trebui sa continue si dupa terminarea tratamentului pana cand se atinge greutatea normala corespunzatoare corpului tau.

Tratamentul cu acupunctura poate fi de asemenea folosit pentru marirea ratei metabolice si te va ajuta sa arzi mai multe calorii si sa grabesti arderile. Unii specialisti in medicina traditionala chineza spun ca acupunctura stimuleaza producerea unui hormon numit endorfina care ajuta la micsorarea cantitatii de grasime, deoarece scade nivelul lipidelor si insulinei din fluxul sanguin.

Efectele acupuncturii de obicei, dispar dupa 6 luni si uneori dupa un an sau mai mult. Daca dorinta de a manca in exces reapare in orice perioada de timp in viitor, alte cateva sedinte de acupunctura ar trebuie sa rezolve definitiv problema.

Ciorapi anticelulita

Photobucket

Efectul anticelulitic al acestor ciorapi se datoreaza combinatiei unice dintre tratamentul cu microcapsule active si chilotul modelator.

Microcapsulele pe baza de substante vegetale active (alge, lecitina, cafeina, ruscus aculeatus, centella asiatica, hedera helix, chondrus crispus) vor reduce grasimile, volumul si celulita de pe burta, fese si picioare.

Chilotul modelator contine benzi care aplatizeaza abdomenul, sustine sezutul si maseaza soldurile si coapsele.

Tratamentul rezista la 6 spalari (cu sapun sau detergent cu PH neutru). Principiile active se elibereaza putin cate putin in contact cu pielea. Desi efectul este simtit imediat, este indicat ca tratamentul sa dureze minim 3 saptamani.

Balon intragastric

Photobucket

Balonul intragastric este un balon moale, expandabil, din silicon care este introdus in interiorul stomacului cu ajutorul endoscopului care este introdus prin gura. Odata ce a fost introdus in stomac balonul gol este umplut cu solutie salina sterila.

Cand balonul intragastric este plin, acesta este prea mare ca sa treaca in intestinul subtire si nici nu va pluti liber prin stomac. Balonul intragastric costa 1.200-1.300 de euro si se implanteaza in 15 minute, fara sa necesite internare.

Persoana se va satura mai repede,si are un ragaz de 6 luni sa-si formeze phisic nu fizic un nou mod de alimentare, pe cantitati reduse.

Inelul gastric costa 2.000 de euro, se introduce laparoscopic, iar pacientul sta internat trei zile. Inelul ii poate ramane toata viata in stomac, fiind confectionat din materiale biocompatibile.

Aceste metode sunt folosite la pacientii care nu pot tine diete si cure de slabire.

Alimente care imbunatatesc memoria

Photobucket


Pestele

De mult se stie ca pestele te ajuta sa ai o memorie mai buna. In special, acizii grasi omega imbunatatesc capacitatea de invatare si memorare. Consumati mai mult peste oceanic (ton, cod, sardine). Este recomandat sa mananci de 2-3 ori pe saptamana si memoria ta va fi una de nota 10.

Afinele

Sunt importante surse de antioxidanti, care “anihileaza” actiunea radicalilor liberi. De asemenea, au efecte benefic si asupra tensiunii arteriale.

Alunele si nucile

Consuma timp de cateva zile alune/nuci,contin substante importante care influenteaza procesul de memorare.

Spanacul

Are un puternic efect antioxidant, incetinind deficientele de memorie si problemele sistemului nervos central care apar odata cu inaintarea in varsta.

Strugurii

Rosii, purpurii sau negrii toti strugurii contin antioxidanti. Vinul rosu contine niveluri bune de fitochimicale, dar consumat in exces acesta poate neutraliza beneficiile, astfel incat, limitand consumul la un pahar pe zi este cel mai bun sfat.

Mierea și polenul

Asigură o bună irigație vasculară a creierului și conținutul de Vitamina P și E reușind să protejeze și favorizeze refacerea neuronilor.

Regimul lui Nadia Comaneci

Photobucket


Ce parere are faimoasa sportiva despre diete?

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei – am grijă să nu-l ratez şi îi transmit şi celui mic acest lucru. Încerc să aleg alimentele pentru masa de dimineaţă în aşa fel încât să includ toate cele trei categorii principale de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide; majoritatea produselor au aceste detalii pe etichetă.

În general pregătesc un sandviş din pâine neagră cu margarină de cea mai bună calitate, grăsimile Omega 3 şi Omega 6 din aceasta fiind benefice inimii, cu brânză şi legume proaspete. Sandviş-ul prefer să-l consum cu un pahar de suc de fructe. Pentru cină prefer salata cu brânză sau peşte.

Stresul să îţi recapeţi greutatea de dinainte este prea mare şi nu mă simt confortabil cu asta. Nicidecum nu renunţ la grăsimile bune, de altfel 30% din alimentaţia zilnică trebuie să se bazeze pe grăsimi.

Femeilor tinere şi mamelor le-aş recomanda să ţină întotdeauna cont de cele două elemente esenţiale ale unei vieţi sănătoase: mişcare şi alimentaţie. Mai mult, mamelor le-aş recomanda să nu uite că sunt femei şi să încerce să îşi acorde măcar un pic din timpul pe care îl acordau propriei îngrijiri înainte de a deveni mame.

Masa trebuie luată cu plăcere, nu strict pentru a elimina senzaţia de foame. Ar trebui să încercăm să petrecem un pic mai mult timp în alegerea alimentelor, ţinând cont de proporţiile: proteine (15%), grăsimi (30%) şi glucide (55%), să înlocuim grăsimile rele cu grăsimi bune, vegetale, să consumăm mai multe fructe şi legume.

Nu renunţ niciodată la mişcarea zilnică şi încerc să nu fac excese. Mănânc alimente din aproape toate categoriile posibile, nu contează alimentul în sine, ci cât mănânci din el. Mă ghidez după principiul „puţin din fiecare”. Pe de altă parte, în Statele Unite s-a publicat o listă cu 16 produse sănătoase pe care trebuie să le consumi, am observat cu plăcere că eu am deja în alimentaţia mea zilnică 12 dintre acestea.


Sursa : Unica

Cura de slabire a lui Nicola

Photobucket

Solista a reuşit cu mare trudă să se debaraseze de 15 kilograme, iar acum face o sumedenie de sacrificii ca să-şi menţină trupul tras prin inel: dietă strictă, zece ore de jogging şi lecţii de dans.

La vârsta de 42 de ani, cu multă ambiţie şi sudoare, Nicola a ajuns la silueta ideală şi este hotărâtă să nu mai pună pe ea nici măcar un gram în plus: „Am făcut foarte multe sacrificii, dar a meritat efortul. Acum am un stil de viaţă sănătos şi nu numai că am slăbit, dar am şi un tonus mult mai bun. Nu merg la sală, dar fac jogging în fiecare dimineaţă şi de două ori pe săptămână merg la lecţii de dans. Dansul mi-a tonifiat musculatura şi mă ajută şi pe scenă, la concerte"

Cum a slabit Raluca Moianu

Photobucket


Asa a slabit:

”La un moment dat, acum 3-4 ani, m-am ingrasat vreo 10 kilograme. Dupa ce mi-am cumparat masina, am devenit sedentara. Nu eram foarte grasa, dar eram “pufoasa”. Aveam nevoie de o cura de slabire, sau sa incep sa fac sport. Am ales prima varianta. Am slabit repede cu Herbalife. S-a intamplat o singura data, pentru ca nu prea sunt capabila sa tin regim.

Asa se intretine:

”Sunt permanent in miscare, nu mananc foarte mult, mananc dulciuri foarte rar, beau numai sucuri fara zahar si foarte multa Coca Cola Light.”

Dieta lui Adrian Enache

Photobucket

Iata cum a slabit celebrul cantaret Adrian Enache:

”Am ţinut un regim de slăbire care constă în consumarea unui pahar de apă fiartă şi răcită dimineaţa pe stomacul gol. E o metodă chinezească şi te ajută să nu te îngraşi. În plus îţi dă o bună dispoziţie. Nu am avut nevoie de cure de slăbire drastice. În cazul meu a fost vorba mai mult de menţinerea unei anumite greutăţi şi dacă am depăşit-o cu un kilogram-două le-am dat jos cu un regim uşor”.

”Sportul ajută foarte mult la slăbit pentru că transpiri şi elimini surplusul, aşa-zişii colăcei, însă fără o alimentaţie adecvată nu are efect prea mare. Fizic sportul te ajută foarte mult pentru că oboseşti mai puţin însă trebuie făcut constant. Eu nu mai cumpăr nimic din hipermarketuri, prefer să-mi aleg zarzavaturile din piaţă. Merg în provincie să mă aprovizionez cu ouă, carne şi lactate”.

Dieta pentru grupa de sange A 2

Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie sa elimine alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii moderne si sa consume alimente cit mai naturale (proaspete, ecologice) .

Veti fi in mod natural mai zvelti cu dieta grupei sanguinei A.

Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia.

In ceea ce priveste consumul de carne – indicata este cea alba de pui, gaina si curcan, preferabil de la micii producatori agricoli. Ca frecventa maxim de trei ori pe saptamana, portii intre 70 – 150g, functie de sex, varsta si adaptat cuantumului de miscare al fiecaruia. Desigur ca mod de preparare preferabil: coapta, gratar (cu indepartarea portiunilor arse), fierbere in sistem cu abur.

Pestele este indicat de 4 – 5 ori pe saptamana, cu portii mai generoase: 120 – 180g, cel mai indicat este grupul pestilor cu continut mare in acizi grasi Omega3 – adica cei oceanici de mare adancime, pe cat posibil de talie mai mica.

Alimente care trebuie folosite in cuerele de slabire:

Uleiuri vegetale - ajuta digestia eficienta, previn retentia hidrica
Alimente pe baza de soia - ajuta digestia eficienta, se metabolizeaza rapid, optimizeaza functia imunologica
Legume - ajuta metabolismul eficient, cresc mobilitatea intestinala
Ananas - creste utilizarea caloriilor, creste motilitatea intestinala

Alimente care ingrasa:

Carne( costita, vita, carne tocata de vita, bivol, rata, gasca, sunca, inima, miel, ficat, oaie, potarniche, fazan, carne de porc, iepure, carne de vitel, vanat, prepelita).

Dieta cu ciocolata

Photobucket



Pentru cei mai multi dintre noi, eliminarea ciocolatei din dieta este aproape imposibil - mai ales daca esti un chocoholic, aceasta ar creşte numai pofta pentru ea. De aceea, este recomandata dieta cu ciocolată şi a se vedea dacă acesta se dovedeşte a fi cea mai buna dieta pentru gustul tau.

Sally Ann Voak a inventat dieta delicioasa cu ciocolată şi promite o pierdere de 5 kilograme in numai în două săptămâni.

Aceasta dieta este un plan de alimentaţie echilibrată, completata cu ciocolata. Adictia pentru ciocolata este un monstru real, în prezent, si tot mai mulţi oameni par să sufere de ea.

Într-adevăr planul începe destul de dur, iar în timpul primei săptămâni , ar trebui să va ţineti departe de sursa dependenta .

Planul arata felul următor:

Valoarea totală a caloriilor prevăzute in planul de dieta este de 1000 pe zi în prima săptămână.

Aceasta va creşte un pic in următoarele săptămâni, la circa 1200-1300. Dieta Voak variază în funcţie de măsura dependentei de ciocolata a dumneavoastră.

În general, se defineşte un plan de 4 mase: micul dejun format din 250 de calorii, două gustări mici de 300 de calorii şi o masă ranz care are 400 de calorii.

Dacă vă păstraţi această regulă în minte, veţi avea posibilitatea de a va organiza propriul plan nutriţional.

După prima săptămână, veţi avea permisiunea de a adăuga ciocolata intre mese, variind între 50-300 de calorii. Este perfect pentru cei care vor să scape de kilogramele in plus dar care nu vor sa renunte la placerea lor - ciocolata.

Într-adevăr, chiar dacă numele dietei include ciocolata, nu este vorba despre ronţăind doar ciocolata pe tot parcursul zilei. Trebuie să completaţi consumul de zahăr, cu exercitii şi legume proaspete.

Păstraţi în minte alimentele recomandate: legume în "cantităţi industriale"( ciuperci, spanac, rosii si broccoli).
Adepţi de dieta sunt sfătuiţi să înlocuiască cafeaua cu ceaiuri de plante sau o ceasca de lapte delicioasa şi sănătoasa.

Ciocolata, mai ales cea neagra,poate acţiona ca un antioxidant eficient şi un supliment de vitamine.

Cura de detoxifiere vegetariana a lui Oprah

Photobucket

Oprah este cunoscuta în întreaga lume pentru showul ei de televiziune şi a încercat mereu pentru a ajuta oamenii să rămână sănătoasi. Una dintre metodele lui Oprah de menţinere a sănătăţii este prin dieta sanatoasa si de detoxifiere.

Oprah Winfrey este o personalitate bine cunoscuta in mass-media care încearcă să promoveze un stil de viaţă sănătos, prin exercitarea unei alimentaţii sănătoase şi curăţarea organismului , cel puţin o dată pe an.
Ea promoveaza acum îmbunătăţire parerii de sine, cultura şi stilul de viaţă sănătos.

Ea încearcă detoxifierea organismului ei prin ţinerea unui plan de 21 zile de dieta. Aceasta dieta de detoxifiere presupune că elimina toate toxinele care se acumulează în corpul nostru din cauza consumului de alimente nesănătoase.

21 zile dieta de detoxifiere constă în evitarea zaharului, cofeinei, alcoolului, lactater şi produselor de origine animală. Ai putea crede că ceea ce ar fi de mancat atunci? Ei bine, produse alimentare vegetariene constând din legume, cereale integrale, unt de arahide, nuci, afine, căpşuni, ciuperci . Alimentare prelucrate nu sunt sănătoase pentru organism, deoarece acestea pot conţine substanţe chimice şi toxine.

În timpul programului de detoxifiere este necesar să se consume o varietate de alimente, în scopul de a furniza organismului toate substantele nutritive necesare de care are nevoie pentru a funcţiona la capacitate maximă . Dieta de detoxifiere va eimina balonarea şi constipaţia . Aceasta va contribui, de asemenea, la curăţarea colonului, deoarece pe parcursul anilor o multime de toxine acumulate în organismul nostru s-au depus pe colon. Un plan de dezintoxicare poate ajuta organismului şi colonul a eliminarea acestor depozite de toxine care s-au acumulat de-a lungul anilor.

Condimente care ajuta la slabit

Photobucket

Diferite condimente ne pot ajuta să scapam de kilogramele suplimentare. Unul din trucurile esenţiale este de a pierde in greutate cu condimente. Găsirea mai multe informatii despre aceste delicii culinare, precum şi efectele asupra sănătăţii, ale acestor condimente comune ar stabili o cale bună pentru a avea o silueta de vis. Adauga condimentele următoarele în meniul de zi cu zi pentru a avea un regim alimentar echilibrat şi de a elimina toxinele din organismul dumneavoastră.

•Ardei iute: Acesta este unul din condimentele utilizate în secolele trecute pentru a pierde kilogramele in plus. Cele mai bune active al acestui condiment este într-adevăr capacitatea sa de a stimula metabolismul nostru şi arde grăsimea excesiva din organismul nostru.
Completaţi-vă alimentatia sanatoasa, cu câteva reţete care folosesc ca ingrediente principale ardeiul iute rosu. Studiile au demonstrat că, de asemenea, principala zona obiectiva este abdomenul, prin urmare, folosiţi-o cu mare încredere. Consuma-le sub formă de pastile sau adăugate în produse alimentare diverse.

•Ginseng: Ginsengul încă reuşeşte să conducă în partea de sus la condimentele pentru pierdere în greutate. Ca un supliment natural poate fi folosit sub forma de pastile, precum şi în mod natural.

Oamenii de stiinta au demonstrat efectul benefic al acestui condiment sau planta, mai degrabă dacă este consumat în timpul unui proiect de slăbire. Farmaciile, precum şi magazinele , sunt inundate cu diverse suplimente care conţin o cantitate mare de ginseng. Cere ajutorul profesioniştilor din domeniul pentru a include acest ingredient în alimentaţia dumneavoastră.


•Scorţişoara: Specialiştii susţin că, scortisoara are un efect minunat pentru arderea grasimii de pe burta. În scopul de a avea o abdomen tonifiat asiguraţi-vă că consumati alimente care conţin ingrediente cu scortisoara. Diverse studii au dovedit că scorţişoara are capacitatea de a reduce nivelul de glucoză a organismului. Acest factor poate contribui la pierderea de kilograme extra la nivelul abdomenului pentru ca zona respectiva este cea mai mare parte afectată de dezechilibre la nivel de insulină.



•Chimionul: Fiind unul dintre condimente principale ale bucătăriei mediteraneene acesta poate fi adăugat la chili, precum şi alte feluri de mâncare. Unul dintre activele principale ale acestui ingredient este, fără îndoială, capacitatea sa de a arde calorii prin creşterea nivelului de flux sangvin în organismul nostru.


•Sofranul: India este una dintre tariile care utilizeaza sofranul în diverse mincaruri traditionale.

Cu toate acestea, avantajul principal al acestui condiment constă în capacitatea sa de a elimina toxinele principale dăunătoare din ficat. Cei care sunt dispuşi să-si modeleze silueta , ar trebui să caute diverse suplimente cu şofran de India, precum şi reţete naturale, care utilizează acest ingredient fabulos.

Detoxifiere si slabire cu suc de lamaie

Photobucket


Sucul de lamaie este metodă foarte simplă şi sigură de detoxifiere a organismului şi de scădere în greutate .

Inceperea zilei cu un pahar de suc de la­maie si apa e un mod minunat de a-ti sti­mula sistemul digestiv si de a ajuta moti­li­­tatea intestinala. Desi principiul numa­rul 1 iti impune sa bei mai mult, cantita­tea de lichide nu include alcool, ceai sau cafea.

Dieta tine o saptamana si este recomandata tuturor persoanelor ce vor sa scape de cateva kilograme in plus. Dieta este simpla si usor de retinut.

Se bea suc de lamaie cu apa calduta in fiecare dimineata. Aceasta iti va stimula sistemul digestiv sa lucreze in fiecare dimineata.

Sucul de lamaie ajuta si dupa masa, diminuand impactul zaharului din sange cu 30%. Se recomanda lamaia si in supe, peste, prajituri si alte mancaruri specifice mesei de pranz.

Se optează pentru alimente cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi pânea, orezul şi cerealele integrale, legumele şi carnea albă. De asemenea, fibrele nu trebuie să lipsească din alimentaţie pentru că încetinesc trecerea zahărului în sânge. Această regulă trebuie respectată deoarece un nivel ridicat de zahăr în sânge favorizează stocarea zaharurilor sub formă de grăsimi.

Se evita grasimile, carnea rosie, dulciurile.

Cura de slabire cu suc de portocale

Photobucket


Sucul de portocale au un efect detoxifiant asupra organelor interne, dar si energizant in cazurile de oboseala, datorita continutului de potasiu. De asemenea, sucul de portocale mai este recomandat si hepaticilor, persoanelor cu sangele mai gros, cu tromboza, cu un colesterol crescut, celor care sufera de constipatie, impotriva durerilor de cap si a migrenelor.

Exemplu de meniu dieta:

ora 7:00- fulgi de porumb cu lapte batut, o felie paine prajita si 2 pahare de suc de portocale
ora 11:00- un mar
ora 13:00- salata de cartofi cu rosii, , ceapa si masline, 1 pahar de suc de portocale
ora 18:00- 2 pahare de suc de portocale amestecate cu cateva picaturi de suc de lamaie

Dieta este drastica si se tine 5 zile in care slabiti 2 kilograme.

Ceai de portocale:

Îl poţi cumpăra de la supermarket sau poţi face chiar tu un decoct de coji de portocale uscate, de pe care ai înlăturat partea albă. Dacă ceaiul este băut regulat, uleiul citric pe care îl conţine coaja va ajuta pielea de pe burtă, picioare şi coapse să se întindă, făcând mai puţin vizibilă celulita.

Bea câte o cană cu ceai de portocale înainte de culcare şi nu vei mai avea accese nocturne de foame. Dacă îl cumperi din comerţ ai grijă să nu conţină şi ceai negru sau verde, pentru că te va ţine treaz.

Dieta impotriva celulitei

Photobucket

Celulita reprezinta o modificare a pielii (in special pe fese, coapse, abdomen), cauzata de depunerea de grasime subcutanata. Cauzele celulitei sunt numeroase: retentia de apa, aportul prea mare de calorii, dereglari hormonale (in adolescenta, in perioada sarcinii sau la menopauza), chiar purtatul unor haine prea stramte.

Orice regim anticelulitic necesita respectarea anumitor reguli si anume:

•consuma 2-3 litri de apa pe zi, ceaiuri, sucuri naturale:

•redu cantitatea de sare;

•elimina bauturile racoritoare acidulate;

•elimina dulciurile concentrate si inlocuieste-le cu fructe;

•consuma peste si pui la gratar (in loc de carne de porc);

•nu combina niciodata carnea cu cartofi sau paste, ci garnituri pe baza de legume, ciuperci, salate si cateodata orez;

•redu alimentele bogate in grasimi inclusiv mezelurile, cascavalul, branza topita, alunele;

•consuma lactate la micul dejun si seara: branza dulce dietetica, iaurt dietetic, lapte batut;

•renunta la mezelurile cu continut ridicat de E-uri: carnati, parizer, salam.

Evita consumul de alimente excesiv procesate, ce contin multi aditivi. Printre cele mai "periculoase" sunt mezelurile, supele instant sau dulciurile din comert.


Pentru a lupta eficient impotriva celulitei, incearca sa consumi zilnic oricare din alimentele din lista de mai jos:

-proteine din peste, pui, fasole boabe si leguminoase -contin amino-acizi care reduc retentia de apa
.
- peste gras -o sursa ideala de proteine, dar si de grasimi esentiale care hidrateaza pielea, facand celulita mai putin evidenta.

-consuma fructe bogate in vitamina C, precum citrice, kiwi, mere, fructe de padure etc. De asemenea, s-a demonstrat ca iodul este un ajutor de baza pentru eliminarea toxinelor. Alimente cu un continut ridicat de iod sunt perele si algele.

Slabeste rapid cu dieta astronautilor

Photobucket

Este derivata dintr-o dieta facuta de NASA si are scopul de a optimiza aporturile alimentare. Nu este o dieta usor de urmat deoarece este foarte hipocalorica.

Dieta astronautilor se bazeaza pe reguli simple:


•minim 2 L de apa pe zi (sub forma de apa, cafea sau infuzii);


•fara ulei, unt sau margarina;


•se mananca doar cantitatile indicate, nici mai mult, nici mai putin;


•nu se inlocuieste un aliment cu altul

ZIUA 1:
Mic dejun: 2 mere SAU 2 pere SAU 2 portocale SAU o mina de fructe mici
Prinz: carne fiarta sau la gratar SAU 3 oua fierte sau prajite SAU cascaval + supa (care se bea, fara paste fainoase, fara legume, fara carne) + salata de legume nelimitat
Cina: LA FEL CA LA PRINZ, DAR FARA SUPA (daca ai mincat la prinz carne, maninci si seara tot carne, daca ai mincat oua, la cina maninci tot oua)

ZIUA 2:
Mic dejun: 2 mere SAU 2 pere SAU 2 portocale SAU o mina de fructe mici
Prinz: fasole SAU mazare SAU orez SAU cartofi, fierte/fierti, cu foarte multe condimente
Seara: Se maninca la fel ca la prinz, dar in cantitate mai mica

ZIUA 3:
Mic dejun: 2 mere SAU 2 pere SAU 2 portocale SAU o mina de fructe mici
Prinz: paste fainoase cu sos de rosii
Cina: 2 bucati de tort SAU 3 lingurite de inghetata si o bucatica de ciocolata neagra

ZIUA 4:
Mic dejun: 2 mere SAU 2 pere SAU 2 portocale SAU o mina de fructe mici
Prinz: legume, in diverse variante, dupa gust
Seara: se maninca la fel ca la prinz

ZIUA 5:
Se consuma numai apa.
REGIMUL SE REPETA IN ACEASTA ORDINE, TIMP DE 90 DE ZILE.

Sursa partiala: Irina Reisler

Beneficiile germenilor de grau

Germenii de grau sunt alimente perfecte de nutriţie. Sunt una dintre cele mai bune surse de acid folic.

Germenii de grau contin o foarte mare cantitate de vitamina E complexa, ce include si antioxidanti naturali. Prin urmare, ajuta la prevenirea bolilor cardiace, a cancerului si a imbatranirii.

Sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamine din complexul B. Doua linguri de germeni de grau asigura doza zilnica recomandata de fibre alimentare. 100 g germeni contin 22 mg vitamina E, aproximativ 15% din necesarul zilnic. Consumul de germeni de grau creste acuitatea vizuala si fortifica sistemul imunitar.

Germeni de grâu, de asemenea, conţine o fitonutrient numit L-ergothioneina, care este un antioxidant puternic, care nu este distrus la gătit.

Alimente care scad nivelul colesterolului

Photobucket


Omega 3 si uleiul de peste

Se afla in peşte gras, cum ar fi macrou, hering, sardine si somon,dar numai la gratar si nu prajit in ulei.

Cereale şi ovăz

Fulgi de ovăz, ovăz laminat sau tărâţe de ovăz. Aveţi nevoie de cel puţin 3 grame de fibre solubile pe zi pentru a reduce riscul de boală de inimă iar 1 1 / 2 cani de fulgi de ovăz fierte iti va oferi pana la 6 grame.

Fasole şi Linte

Un studiu a aratat că o jumătate de ceaşcă de fasole fiarta , uscată pe zi, timp de 12 săptămâni a redus nivelul colesterolului total cu aproximativ 8 la sută.

Alcoolul

Un pahar de bere sau vin la cina, poate îmbunătăţi nivelul colesterolului, precum şi ajuta la protejarea inimii în alte moduri.

Fitosteroli

Produsele alimentare, cum ar fi margarina, sucul de portocale şi iaurtul sunt adesea fortificate cu steroli şi stanoli. Ei scad colesterolul cu aproximativ 5 - 15 la sută, deşi, trebuie să se mănânce cel puţin 2 grame de aceste substanţe pe zi. Puteţi obţine această sumă de steroli şi stanoli din două pahare de suc de portocale pe zi.

Fructele

Fructe, cum ar fi merele, perele, portocalele şi grepfruitul conţin fibre solubile, care scad nivelul de colesterol. Alte fructe, cum ar fi afinele, struguri, pot reduce, de asemenea, colesterolul.

Iulia Vantur si regimul ei de viata

Photobucket

Iulia Vantur se intretine prin gimnastica aerobica, masaj, electrostimulare si impachetari cu alge marine.

Ea mai face exercitii pentru coapse si solduri.

Iar despre regimul alimentar ea spune: "Nu consum mancaruri grele. In general prefer salatele. Imi plac foarte mult fructele si sunt zile cand mananc numai asta. Cred ca cel mai important e sa te mentii dupa orice regim si asta e destul de greu. Mie dupa dieta imi fac cu ochiul dulciurile".

3 alimente pentru detoxifierea organismului

Photobucket


3 alimente comune, la indemana tuturor pentru curatarea si detoxifierea organismului pentru o sanatate de fier.

Salata verde

Salata verde este una dintre primele legume ce apar primavara si care, prin continutul sau, poate suplini cu succes mancarurile “grele” datorita continutului sau bogat in minerale si vitamine.

Prin continutul de vitamina C salata verde contribuie la stimularea sistemului imunitar, lupta contra anemiei si totodata favorizeaza refacerea plagilor accidentale sau postoperatorii (vitamina C stimuleaza secretia de colagen a tesutului conjunctiv).

Continutul abundent de mucilagii are un rol deosebit in reglarea digestiei si a tranzitului intestinal (efect laxativ), fapt care intereseaza pe cei ce sufera de constipatie.

Alte efecte benefice ale salatei sunt cel hipoglicemiant (indicata in diabetul zaharat), de drenare a ficatului (drenarea sucului biliar si favorizarea digestiei), diuretic, cu indicatie in litiaze si edem .

Patrunjelul

Este gustos, bogat in vitamine, de la care se utilizeaza toate partile componente, atat frunzele cat si radacina, benefica in bolile renale.
Patrunjelul este bogat in vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, dar minerale, precum mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. Patrunjelul contine si amonoacizi (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase.

Extractele uleioase sau tincturile de patrunjel se mai folosesc in combaterea durerilor de dinti, cand smaltul este sensibil, in cazul colicilor si calculilor renali, in afectiuni ale urechilor sau in hipertensiunea arteriala. Patrunjelul are efect si in curele de slabire.


Suc de lamaie

Pentru a pregăti băutura este nevoie de două linguri de suc de lămâie, din lămâi proaspăt stoarse, două linguri de sirop de arţar şi o jumătate de vârf de cuţit de boia sau de o jumătate linguriţă rasă de rădăcină de ghimbir sau pulbere de ghimbir. Se amestecă bine ingredientele în 250 ml de apă calduţă.

Această dietă curăţă colonul şi tractul digestiv. Fiecare dintre componentele din această dietă de detoxifiere are o funcţie specială. Sucul de lămâie este cel mai important ingredient din acest regim alimentar datorită elementelor nutritive precum vitamina C. Boiaua este al doilea element important al acestei diete, deoarece accelerează procesul de metabolizare a corpului. Siropul de arţar face ca gustul oferit de boia să nu mai fie aşa de puternic şi oferă organismului carbohidraţi, calciu, potasiu şi energie.

Faina care nu ingrasa

Facuta dintr-un amestec de făinuri şi tărâţe, după experimente făcute în bucătărie , s-a născut făina care nu îngraşă.

Teoria doctorului Gabriela Man spune că, de fiecare dată când reduci caloriile, slăbeşti o perioadă, după care organismul se adaptează la acel aport caloric scăzut şi nu mai slăbeşti nici un kilogram.

În concluzie, nu te îngraşi din cauza alimentelor bogate în calorii, ci din combinarea acestor alimente cu zaharuri, cum este zahărul alb rafinat din dulciuri şi băuturi carbogazoase şi zaharurile din paste făinoase şi făină albă. Gabriela Man le promite celor care vor să piardă în greutate că vor uita de foame sau de numă rarea caloriilor din fiecare farfurie. Pe lista cu produse interzise stau zahărul (care poate fi înlocuit cu fructoză sau xilithol), amidonul din cartofi, făină albă, orez alb, porumb, bere şi alcool rafinat, bananele şi curmalele. Doctorul nu spune că nu slăbeşti din dietele existente pe piaţă, ci doar că nu te poţi menţine slabă.

Cura de slabire cu paine uscata

Photobucket


Aceasta cura de slabire promite pierderea a 5 kilograme intr-o saptamana. Este o dieta drastica si nu trebuie tinuta de cei cu anumite probleme de sanatate.

Se consuma 2 felii  de paine uscata dimineata, 4 la amiaza si 2 felii la ora sase.

Se bea foarte multa apa, minimum 2 litri pe zi. Mai sunt permise, pe langa painea uscata, legumele (rosii, castraveti, dovlecel, brocolli,) si sucuri naturale din legume (morcovi, rosii) si fructe (mere, piersici, portocale).

Beneficiile cafelei

Photobucket



Cei care beau in fiecare zi 1 - 3 cesti de cafea au un risc semnificativ mai mic de a face diabet in comparatie cu cei care nu sunt consumatori de cafea.

Statistica indica faptul ca doua cesti de cafea pe zi reduc riscul de cancer de colon cu 25%. Cifrele sunt imbucuratoare si in ceea ce priveste ciroza hepatica si litiaza biliara. In plus cafeaua creste secretia biliara si stimuleaza motilitatea intestinala.

Cafeaua ajuta si la absorbtia de calciu sau fier. Cafeaua are in compozitie tanine, substante care favorizeaza absorbtia nutrientilor, insa acestea nu trebuie sa intre in organism in acelasi timp cu elementele nutritive. Cafeaua mai contine si antioxidanti care, impreuna cu taninele, au o actiune pozitiva asupra vaselor de sange. Cofeina imbunatateste circulatia sangelui.

Cafeaua se manifesta ca un psiho-stimulant si ajuta acea stare de "trezie a mintii", tine mintea activa. Efectul se vede, asadar, mai ales la femeile mai in varsta de peste 65 de ani, care consuma in jur de 3 cesti de cafea cu ceai pe zi.

Poti slabi si scapa de celulita cu ajutorul cafelei. Un consum moderat - una, doua cesti pe zi - duce la arderea a 300-400 de calorii pe zi. Se poate prepara o crema anticelulitica pe baza de cafea. Se amesteca zatul de cafea cu ulei de masline, iar cu pasta obtinuta se maseaza zonele corpului afectate de celulita.

Slabeste cu spanac

Photobucket


Spanacul oferă de două ori mai multe fibre ca alte verdeturi. Aşa că atunci când doriţi o salată care sa te sature, alege pentru una cu spanac.

Spanacul este un superstar in nutriţie, chiar şi o sursă destul de buna de fier. Este încărcat cu vitamine şi minerale, dintre care unele sunt greu de găsit în alte produse alimentare.

Ca şi alte verdeturi , spanacul este o sursa excelenta de beta-caroten, un puternic antioxidant care luptă , printre altele, pentru a reduce riscul de apariţie a cataractei. El lupta cu bolile cardiace şi cancerul, de asemenea.

Spanacul dispune de fitochimicale importante si de luteină, care ajută la prevenirea degenerescenţei maculare senile. Spanacul, de asemenea, conţine acid lipoic, care ajută vitamine antioxidante C si E sa se regenereze. Datorită rolului său în producţia de energie, acid lipoic este investigat pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Spanacul este o sursă bună de vitamina C, un alt antioxidant puternic. Daca il veti fierbe prea mult , veţi pierde cea mai mare parte din aceste vitamine importante. Deşi spanacul este bogat în calciu, cea mai mare parte nu este disponibil, deoarece acidul oxalic din spanac se leagă cu calciu, prevenind absorbţia.

Salatele cu spanac, spanacul fiert sunt doar cateva dintre multele retete cu spanac care va vor ajuta in pierderea kilogramelor. Fiind slab caloric, dar bogat in fibre, senzatia de foame nu va reaparea curand asa ca este un aliment ideal in curele de slabire rapide.


Calorii: 7
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 1 g
Proteine: 1 g
Fibre alimentare: 1 g
De sodiu: 24 mg
Vitamina A: 2.813 UI
Acidul folic: 58 mcg
Vitamina C: 16 mg
Fier: 1 mg de
Mangan: <1 mg
De potasiu: 167 mg
Carotenoizi: 5347 mcg

Slabeste cu iaurt

Photobucket


Cea mai bună cale de a scăpa de celulele de grăsime este de a renunta la hidrati de carbon; se folosesc proteine slabe şi uleiuri sănătoase şi se combina cu activitatea fizică. Este reţeta perfectă pentru pierderea in greutate. alaturi de alte alimente sănătoase, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale şi proteine de bună calitate, adăugaţi câteva porţii de iaurt fara grasimi pentru dieta ta de zi cu zi si pentru a menţine oasele bogate in calciu.

Iaurtul, cu siguranţă, are multe de oferit. Ca o sursa de proteine, este completă, astfel că poate fi folosit ca bază pentru mese, înlocuind toate tipurile de carne . Acesta oferă calciu într-o doză la fel de mare ca şi cel de la un pahar de lapte, dar poate fi digerat mai uşor atunci când culturile de bacterii sunt prezente. Are, de asemenea, Riboflavina, vitamina B12si multe minerale.

Cercetarea arată că un iaurt măncat în mod regulat ajută la stimularea funcţiei imune, alunga răcelile şi, eventual, cancerul. De asemenea, iaurtul ajuta la ameliorarea sănătăţii colonului, precum prevenine şi vindeca diareea. Un alt studiu a demonstrat că femeile afectate de infectii cronice, vaginale s-au vindecat prin consumul de o doză zilnică de iaurt.

Iaurtul poate fi folosit in curele de slabire ca si o masa unica deoarece este slab caloric, foarte satios si plin de vitamine. Cateva zile de dieta cu iaurt, legume si fructe garanteaza pierderea rapida a kilogramelor in plus si o detoxifiere sanatoasa a organismului.

Valorile nutritive

Calorii: 137
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol5 mg
Glucide: 19 g
Proteine: 14 g
Fibre dietetice: 0 mg
Acid pantotenic: 1 mg Riboflavina: 1 mg
Vitamina B12: 1 mcg
Calciu: 488 mg
Magneziu: 47 mg
Fosfor: 385 mg
De potasiu: 625 mg
Zinc: 2 mg

Beneficiile ardeilor in curele de slabire

Photobucket




Ardeii sunt o modalitate excelentă de a condimenta felurile de mâncare într-un mod bland, păstrând stilul de viaţă sănătos.

Ardei vin într-o gamă frumoasa de culori si forme. Ei adaugă aromă, culoare, precum şi un continut scăzut de calorii la multe feluri de mâncare.


Toti ardeii sunt bogati în vitaminele A, C şi K, dar ardeii roşii sunt cei mai bogati in aceste vitamine. Vitaminele A şi C ajuta pentru la prevenirea deteriorari celulelor, cancerului şi bolilor legate de imbatranire, şi sprijina funcţia imuna. Ei, de asemenea, reduc inflamatia în artrita şi astmu. Vitamina K întăreşte oasele şi contribuie la protejarea celulelor de oxidare.

Ardei roşii sunt o bună sursă de carotenoid licopen , care, are o reputatie de a ajuta la prevenirea cancerului de prostată, precum şi cancerul a vezicii urinare, colului uterin şi pancreasului.

Pe langa faptul ca sunt bogati in fitonutrienti, ardei furnizeaza o sumă decente de fibre.

Ardeii iuti contin capsaicină, care acţionează asupra receptorilor durerii, în gurile noastre. Capsaicina predomină în membranele de la ardei. Capsaicina ajuta la scăderea colesterolului din sânge şi a trigliceridelor, cresterea imunitatii şi reduce riscul de a avea ulcer gastric.

Ambii ardei, iute şi dulce, conţie substanţe care s-au dovedit ca cresc producţia organismului de căldură şi consumul de oxigen pentru aproximativ 20 de minute după masă. Aceasta este o veste buna; înseamnă că trupul arde suplimentar caloriile, care ajuta la pierderea in greutate.

Ardeii sunt indicati in curele de slabire datorita acestor calitati de mai sus, sunt slabi in calorii si pot fi consumati cruzi sub forma de salate sau copti la gratar.

Valorile nutritive

1 / 2 ceasca ardei
Calorii: 12
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 1 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 3 g
Proteinele: 1 g
Fibre alimentare: 1 g
De sodiu: 1 mg
Vitamina A:
ardei verde 170 UI
ardei roşu 1440 UI
Vitamina C:
ardei verde 37 mg
ardei rosu: 87 mg
Fier: 1 mg
Carotenoizi:
verde 268 mcg
roşu: 1146

Dieta mediteraneana

Photobucket


Stilul mediteranean de dieta, bogat in grasimi provenind din ulei de masline sau nuci, ar putea sa fie mai benefic pentru sanatate decat regimurile sarace in grasimi. Cercetatorii spanioli au descoperit ca mancarea traditionala din zona Mediteranei reduce nivelul colesterolului, tensiunea arteriala si nivelul de zahar din sange.

Reprezinta regimul alimentar specific populatiilor din regiunea mediteraneana. Si-a castigat reputatia unei diete sanatoase prin prisma efectelor benefice asupra organismului.

O prima schimbare ar consta in inlocuirea margarinei, a untului, a maionezei si a sosurilor comerciale cu ulei de masline. Adaugat la rosii, ceapa verde, usturoi si peste, uleiul de masline da un gust aparte. De asemenea, se poate folosi nu numai in salate, ci si la gatit.

Beneficiile uleiului de masline se refera in primul rand la cantitatea suficienta de grasimi mononesaturate, atat de necesare sistemului cardiovascular, dar si antioxidanti, incluzand si vitamina E. Tot studiile clinice arata ca, prin folosirea zilnica a 20 ml de ulei de masline, se poate reduce riscul de boala coronariana, tocmai datorita prezentei grasimilor mononesaturate. Asadar, dieta mediteraneana ajuta la cresterea logevitatii adeptilor ei.

Dieta are 3 etape, care trebuie respectate cu strictete.

Etapa 1: intre 10 si 20 de zile (eliminarea kilogramelor)
Aceasta etapa presupune o interdictie totala la consumul de zahar, fructe, cartofi, orez, supe sau ciorbe, sucuri carbogazoase, prajeli, carne rosie, condimente. In aceasta perioada se pot consuma: legume (crude sau preparate prin fierbere), verdeturi, cereale, carne de pui sau peste, oua, nuci sau migdale (adaugate in diferite salate de cruditati). Salatele trebuie sa fie preparate numai cu ulei de masline!

Etapa 2: 30 de zile

Aceasta etapa este necesara pentru a prevenii efectul yo-yo. Se manaca cat mai sanatos.

Etapa 3: de mentinere

Iti sunt permise toate alimentele, insa moderatia trebuie sa caracterizeze toate mesele tale.

Daca va doriti sa mancati si sa slabiti dupa specificul mediteranean, nu uitati de sucul de lamaie! Este obligatoriu in orice salata si va ajuta sa va mentineti silueta.

Usturoiul slabeste

Photobucket


Consumati în mod regulat acest extraordinar condiment, pentru a va mentine sau a va redobândi sanatatea; este o comoara de binefacerii. Poate fi consumat în salate, cu masline, cu nuci, pisat pe pâine cu ulei de masline.
în rândul populatiei care consuma usturoi în fiecare zi, cancerul este practic necunoscut.

Nutritionistii sustin ca exista si retete de slabit pe baza de usutori. Dieta e foarte simpla: trei catei mari de usturoi pisati bine-bine amestecati cu o lingura mare de otet de mere si putina apa. Mixtura se bea de trei ori pe zi, inainte de fiecare masa. Regimul se intrerupe cand ajungi la greutatea dorita. Daca organismul raspunde bine la curele de slabire, atunci se pot da jos 4-5kg pe saptamana.

Papaya in curele de slabire

Photobucket


Papaya contine vitamina C, acid folic , un fruct asigurand 30% din necesarul zilnic. Urmeaza potasiul (23%), fibrele (22%), vitamina A si E (cate 17%), vitamina K (10%), calciul (6%). Deasemenea, intr-un singur fruct de papaya se gasesc aproximativ 18 grame de zahar.

Vitaminele C, A si E, foarte puternice in papaya, sunt trei dintre cei mai important antioxidanti naturali cunoscuti.Alte componente continute sunt fierul, calciu.

Are putine calorii(in jur de 100) si este foarte bogat in potasiu de aceea este un aliment ideal in curele de slabire.

Cura de slabire cu grapefruit

Photobucket



Grapefruitul este un fruct minunat – un carbohidrat natural simplu, cu continut ridicat de fibre si de vitamina C. Dar nu este intelept sa-l folositi ca unica baza a programului dumneavoastra de pierdere in greutate.

Dieta traditionala cu grapefruit presupune un regim alimentar de 7 zile sau 21 de zile. In fiecare zi se consuma cate o jumatate de grapefruit dimineata, la pranz si seara.

Exemplu de meniu cu grapefruit:

Mic dejun: 1 grapefruit, 1 iaurt slab, cu 0% grasimi si cereale
Gustare: o jumatate de grapefruit sau sucul provenit din acesta
Pranz: o jumatate de grapefruit; o salata de cruditati si un piept de pui la gratar
Cina: o jumatate de grapefruit; supa de legume, un fruct

Dieta cu grapefruit va promite ca in maxim 2 luni si jumatate veti slabi aproximativ 15 kilograme.

Alimente interzise in diata cu grapefruit: ceapa alba, cartofi, telina, mazare, cereale, porumb, legumele de la care se consuma numai radacinile, unt de alune, paste, fulgi de cartofi si de porumb, jeleuri sau gem, covrigi.

Fructul poate fi inlocuit cu suc proaspat stors de grapefruit.

Dieta Weight Watchers

Photobucket


Dieta Weight Watchers, a fost creata in Statele Unite in anii 60 si este o metoda inedita de slabire, care asociaza pentru prima data un regim alimentar bazat pe un sistem de puncte .

Exista un tabel cu puncte, in care fiecarui aliment ii este atribuit un numar de puncte. Intr-o zi ai voie sa consumi alimente totalizand X de puncte, iar in fiecare saptamana ai 30 puncte bonus, pe care le poti adauga intr-una din zilele saptamanii.

Numarul de puncte ce pot fi consumate variaza in functie de greutate. Persoanele pana in 70 kg pot consuma un numar de 18 puncte zilnice, cele intre 70 - 80 de kg pot consuma zilnic 20 puncte, iar persoanele intre 80 - 90 kg 22 puncte. Intre 90 - 100 se pot consuma 24 puncte, iar peste 100 kg 26 puncte.

Fructele

-capsunile sau nectarinele - 0 puncte
-merele, piersicile, zmeura -1 punct
-migdalele , arahidele - 4 puncte
-o banana -1 punct

Legumele

-salata verde, varza, sparanghelul, morcovii sau castravetii-o puncte
- rosiile - 2 puncte
-cartofii - 10 puncte
-cartofi prajiti-7 puncte

Lactatele

-un triunghi de branza topita - 2 puncte
- un iaurt cu fructe - 3 puncte
- o cana de lapte - 4 puncte

Carnea

-o bucata de piept de pui - 3 puncte
-pestele 2-3 puncte
-o felie de salam - 2 puncte
-un hamburger - 13 puncte
-carne de porc - 6 puncte
- 100 g carne vita- 4 puncte

Dieta Atkins

Photobucket


Dieta Atkins a fost creata in 1972 de Robert Atkins, un medic cardiolog din Statele Unite.

Atkins sustine ca principala cauza a obezitatii este consumul de glucide rafinate (in special zahar, faina, siropuri bogate in fructoza), iar consumul de grasimi saturate nu este atat de periculos pe cat se crede, grasimile trans (provenind din surse precum uleiurile hidrogenate) fiind singurele care trebuie evitate.

Dieta are patru faze:

Faza de inductie.

In aceasta faza, de aproximativ doua saptamani, trebuie limitat numarul de glucide la maxim 20 de grame pe zi. Sunt interzise toate alimentele bogate in carbohidrati: cartofi, paste, paine, prajituri, orez, cereale, fasole uscata, mazarea, fructele dulci si laptele.

Alimentele permise sunt: carnea rosie, pieptul de pui, branzeturile, pestele, ouale, legumele cu un continut glicemic scazut. Telul acestui pas este ca organismul sa se obisnuiasca cu consumul limitat de carbohidrati, astfel se accelereaza ritmul in care se ard grasimile si se stabilizeaza glicemia.

Faza de scadere in greutate

In aceasta etapa incepeti sa scadeti vizibil in greutate. In aceasta perioada se urmareste cresterea cantitatatii de carbohidrati cu cate 5 grame in fiecare saptamana, pana se ajunge la un numar la care procesul de pierdere in greutate stopeaza. Cele 5 grame de carbohidrati se acumuleaza din fructe si legume consumate in stare proaspata, la care se pot adauga treptat seminte si miez de nuca.

Faza de mentinere si prementinere

Deoarece obiectivul de pierdere in greutate a fost atins, de acum nu ramane decat pastrarea greutatii in limitele dorite, iar acest lucru se face urmarind in permanenta cantitatea de carbohidrati ingerata. Daca se ia in greutate, dieta Atkins impune reducerea din nou a gramajului de carbohidrati.

Cat se slabeste cu Atkins? In jur de doua kilograme pe saptamana in functie de greutatea corporala initiala.

Cura de slabire cu cartofi

Photobucket


Desi cartofii sunt interzisi in majoritatea dietelor, este din cauza ca prin combinatia lor cu alte alimente si modul de preparare, nu sunt tocmai indicati in curele de slabire.

Dar, cartofii reusesc sa elimine apa in exces din organism si se pot pierde pana la 2 kg in 4 zile de dieta. De asemenea, cartofii contin vitamine ca: vitamina B6 si C plus potasiu si magneziu.

Exemplu de meniu de dieta:

Mic dejun

- 1 felie paine preajita
- 1 cana ceai verde fara zahar

Pranz
- 2 cartofi copti
- 3 rosii
-1/2 dovlecel copt

Cina

- supa de carfofi (preparata cu telina, morcoi, patrunjel, cartofi, ceapa)

In diete cartofii pot fi consumati sub forma de piureuri, copti, fierti si sub forme de salate. Ei pot fi combinati doar cu ale legume si trebuie evirata combinatia lor cu carne.

Alimente cu calorii putine

Photobucket


Alimentele cele mai slabe in calorii sunt: afinele, ananas, ardei iute, avocado, brocolli, castane, carne de curcan, ceapa, castravetii, capsunii, cirese, coacaze, conopida, dovlecel, fasole verde, grapefruit, kiwi, lamaia, mandarine, mango, migdale, mure, orez brun, papaya, portocalele , ridichi, rosii, pepenele rosu ,pestele.

Dar binenteles, aceste alimente slab calorice trebuie consumate simple fara alte adaosuri de sosuri sau ulei pentru ca le creste imediat valoarea calorica.

Dieta alcalina

Photobucket


Un regim care produce efecte pozitive pe toate planurile. Rezultatele sunt rapide si in doar cateva saptamani apar efecte semnificative. Dieta este usor de abordat pentru ca exprima o tendinta naturala a organismului nostru practic, ea este in cel mai adevarat sens al cuvantrului, un mod de viata. Greutatea revine la normal, mintea devine clara si focalizata, organismul isi recapata gradat sanatatea dar cel mai important este ca amplifica placerea de a trai. Urmarind ghidul oferit de aceasta carte va puteti evalua propria relatie alcalin-acid, va puteti crea propriul traseu si va puteti corecta pe parcurs pentru a putea atinge un nivel foarte inalt de vitalitate si forta.

Regula este simpla: trebuie sa avem grija sa includem în hrana noastra zilnica 75-80% produse alcaline si restul alimente acide.

Alimentele alcaline sunt: castravetele, napul, patrunjelul, fructele de mare, avocado, sfecla, ardeiul gras, broccoli, varza, telina, andivele, usturoiul, ghimbirul, fasolea verde, laptuca, boabele de mustar, ceapa, spanacul, rosiile, soia, anghinarea, asparagusul, varza de Brussels, morcovul, conopida, gulia, prazul, fasolea boabe, rubarba, rapita, dovlecelul, macrisul, lintea, ananasul, bananele, ciresele, nectarinele, merele, perele, portocalele, semintele de dovleac, migdalele, uleiul de cocos, uleiul de peste, uleiul de trandafir, de susan, de masline, hrisca, secara, grâul, orzul, lucerna, condimentele, laptele de capra.

Alimentele acide sunt: lapte de vaca, lapte de soia, brânza, înghetata, peste, pui, carne de vita, de porc, de curcan, calmar, homar, fazan, vânat, oua, gelatina, orez, ovaz, secara, porumb, ciuperci, cartofi, curmale, capsuni, fragi, zmeura, struguri, smochine, mango, pepene, mandarine, fructe uscate, nuci, alune, seminte de floarea soarelui, otet, unt de arahide, margarina, unt, castane, ketchup, maioneza, mustar, zahar, îndulcitori, miere, malt, drojdie.

Poti bea ceaiuri neindulcite, recomandat fiind ceaiul verde, recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante.

Dieta de detoxifiere cu orez brun

Photobucket


Orezul brun are cea mai mare cantitate de potasiu, magneziu, fosfor, vitamintele B1, B3 dintre toate tipurile de orez.

Multe din vitamine se distrug in timpul procesului de rafinare si de aceea orezul alb este foarte sarac in vitamine.

Orezul brun este unul dintre cele mai indicate alimente pentru bolnavii hipertensivi, intrucat este unul dintre putinele alimente care nu contine sodiu. Aceasta caracteristica, alaturi de continutul ridicat de potasiu ajuta la normalizarea activitatii cardiace. Despre orezul brun, ultimele studii in domeniu sustin ca este un aliment tricinei, o substanta continuta de orez si cu efect anticancerigen dovedit.

Se urmeaza o cura de detoxifiere cu orez brun fiert cateva zile, nu mai mult. In timplu acestor zile se bea foarte multa apa . Pe langa orez brun mai puteti consuma si legume(rosii, salata, mazare pastai, conopida, varza, brocoli). Nu se consuma lactate, fainoase, carne, dulciuri.

Corpul se va curata si se va detoxifia si se va umple de vitamine , sanatate si stralucire.

Exercitii de slabit pentru abdomen plat

Daca vrei sa ai un abdomen plat si sa scapi de grasimea acumulata in jurul taliei si de burta atunci ai nevoie de putina gimnastica si exercitii . Iata cele mai eficiente si bune exercitii de slabit pentru un abdomen fara grasimi.

Photobucket


1. Aseaza-te pe podea cu spatele , aduceti genunchii spre piept fara a trage de gat si adu cotul stang spre genunchiul drept. Repeta si cu cealalta mana si repeta acest exercitiu de 12-16 ori.

Photobucket



2. Stai culcat pe spate si ridica picioarele in sus, apoi incruciseaza picioarele. Contractati muschii abdominalii si stai in aceasta pozitie cat de mult poti. Se repeta de 12-16 ori.

Photobucket


3. Intinsa pe spate , cu mainile in extensie, ridica usor umerii si capul pana cand simti cim se contracta muschii. Ramai cateva secunde in aceasta pozitie. Se repeta de 12-16 ori.

Reteta de slabit de pui cu ciuperci

Reteta are 189 calorii.

Ingrediente:

200 g piept de pui dezosat
2 cesti ciuperci feliate
1-2 ceapa tocată
1 / 2 ardei rosu sau verde tocat
praf de usturoi
2 linguri de miere
1 / 4 pahar sos de soia


Preparare:

Se preincalzeste cuptorul . Se pune piept de pui intr-un vas de coacere. Se presară ceapa peste pui.
Într-un vas mic, se combina mierea, sosul de soia şi usturoi pulbere; se toarnă amestecul uniform peste pui.

Se acoperă şi se coace timp de aproximativ 30 de minute. Se imprastie ciupercile şi ardeiul , uniform peste pui şi se continuă să se coaca, acoperit, pentru aproximativ 20 de minute.


Calorii: 189
Calorii din grăsimi: 74
Grăsime Total: 8.3g
Colesterol: 55mg
De sodiu: 1063mg
Carbohidrati Total: 7.3g
Fibre: 1g
Proteine: 21.7g
Weight Watchers puncte: 4

Usturoiul scade nivelul colesterolului

Photobucket


Cand vine vorba de pierdere în greutate, usturoiul pare a fi un aliment miracol . Acesta conţine allicin care are efecte anti-bacteriene şi ajută la reducerea grăsimilor nesănătoase şi a colesterolului.

Odată ce aţi învăţat să apreciati calitatile sale picante , va obisnuiti cu gustul bun de usturoi.

Beneficii de sănătate

Lista beneficiilor de sănătate doar pare să crească şi să crească. De la prevenirea bolilor de inima şi a cancerului pentru a lupta impotriva infectiilor, cercetatorii tot mai gasesc rezultate încurajatoare. Usturoiul conţine, de asemenea antioxidanţii puternic C şi E, seleniu si minerale.

Usturoiul scade nivelurile de colesterol LDL, colesterolul "rau" şi ridica colesterolul HDL , colesterolul "bun" pe termen scurt. Efectele sale dureaza aproximativ trei luni atunci când este luat zi cu zi. Acesta poate ajuta, de asemenea, pentru a dizolva cheagurile de sange care pot duce la atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale. Chiar şi atunci când este fiert, usturoiul ajută la menţinerea colesterolului .

Usturoiul , de asemenea, inhiba cresterea, sau chiar ucide, mai multe tipuri de bacterii, inclusiv stafilococii şi Salmonella, precum şi alte multe ciuperci . Studiile la animale au constatat că usturoiul ajută la prevenirea cancerului de colon, cancerul pulmonar, esofagian şi alte de forme de cancer. Cercetătorii sugereaza să ne bucuram de beneficiile lui, în fiecare zi prin consumul de un căţel de usturoi de 3 grame.

Varza ,de nelipsit in curele de slabire

Photobucket

Varza este o legumă, pe care puţini oameni o apreciaza cu adevărat si este cu adevărat prieten al dietelor. Este puternic aromata, dar această facilitate o face plăcută în anumite feluri de mâncare.

Alaturi de broccoli, conopida şi varza de Bruxelles are o reputaţie de combatere a cancerului. Este, de asemenea, o bună sursă de vitamina C, fibre, potasiu, precum şi alte elemente nutritive. Varza, de asemenea, oferă şi un bonus major - cele mai putine calorii şi cele mai putine grăsimi din orice leguma. Aceasta leguma este o necesitate pentru cei care ţin dietă sau incearca de a pierde in greutate.

Beneficii de sănătate

De la varza vă veţi bucura de un impuls de fibre şi o cantitate respectabilă de vitamina C. Cele două tipuri de varză, oferă beta-caroten , un antioxidant impotriva combaterii cancerului şi a bolilor de inima. Pentru cei care nu mănâncă produse lactate, varza este o sursă importantă de calciu, care poate ajuta la prevenirea osteoporozei şi la controlul tensiunii arteriale.

Substanţele fotochimice din varza, sunt, de asemenea, demne a fi studiate pentru capacitatea lor de a se converti intr-un hormon estrogen care poate juca un rol în combaterea cancerului mamar.

Calorii: 16
Grăsime: 1 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 4 g
Proteine: 1 g
Fibre alimentare: 1,4 g
De sodiu: 6 mg
Vitamina C: 15 mg

Beneficiile morcovilor

Photobucket

Morcovii conţin o cantitate mare de beta-caroten. Şi ei pot să treacă drept un substituent de grăsimi servind ca o îngroşare în supe, sosuri, musaca si pâinea . Datorită calităţilor sale de înlocuire , nu trebuie să adăugaţi orice cremă, sau grăsime la supa cremă de morcovi. De fapt, numeroase beneficii ale sănătăţii suna bine cunoscut faptul că : Un morcov pe zi ţine medicul departe.

Este posibil sa pierzi în greutate cu o dieta cu morovi? Da!


Beneficii de sănătate

Una din caracteristici este conţinutul lor in fibre, din care jumătate sunt fibre pectante solubile de calciu. Fibrele solubile pot ajuta de la eliminarea de acizi biliari, declanşând colesterolul pentru a fi tras din sânge.

Morcovi au rivalii puţini când vine vorba de beta-caroten. O jumătate de ceasca de morcovi contin de patru ori aportul zilnic necesar de vitamina A sub forma de beta-caroten de protecţie.

Beta-carotenul poate îndepărta tipuri de cancer al stomacului, colului uterin, uterului, şi cavitatii bucale, şi ajută la prevenirea bolilor de inima din cauza abilităţilor antioxidante . Retina ochiului are nevoie de vitamina A pentru a funcţiona, iar un deficit de vitamina A provoacă orbire . Deşi suplimentul de vitamina A nu va ajuta sa vedeti mai bine, proprietăţile sale antioxidante pot ajuta la prevenirea cataractelor si iti tine ochii sănătoşi.

Batoane de slabit

Photobucket


Aceste batoane de slabit vin ca o alternativa pentru alimentele bogate in calorii si nesanatoase pe care le consumam atunci cand ne este foarte foame.

Sunt bogate in proteine si sarace in carbohidrati, insa mai contin si alte substante menite sa ajute la arderea grasimilor, de exemplu ceai verde, L-carnitina, lecitina, crom, etc. Ele pot chiar inlocui o masa si au un numar scazut de calorii.

Batoanele de slabit FIBROBAR si FITNESS sunt excelente in cura de slabire.Pentru fiecare baton mancat trebuie sa beti minim 1l de lichid.

Slabeste cu ceai rosu

Photobucket


Ceaiul rosu are un continut ridicat de saruri de magneziu, potasiu, sodiu, calciu, cupru, zinc, dar si vitaminele C, A, E. Contine putina teina( fata de ceaiul verde sau negru) si o mare cantitate de antioxidanti( polifenoli). Continutul scazut de tanin ofera garantia faptului ca nu interfera cu absorbtia fierului.

Ceaiul rosu se foloseste ca element complementar al dietelor, pe langa alimente, insa rezultatul sau este garantat. Zilnic este necesar sa bei patru cani de ceai rosu (inainte de cele trei mese ale zilei: mic dejun, pranz, cina si o cana la o gustare). Un alt plus al acestei diete este factorul diuretic.

Dieta cu ceai rosu presupune pe langa consumarea de ceai rosu si limitarea numarului de calorii, adica adoptarea unei cure de slabire preferata. Se slabeste 3 kilograme pe saptamana impreuna cu o cura de slabire moderata.

Dieta Elvetiana

Photobucket



Regimul elvetian a fost pus la punct de nutritionistii elvetieni si promite pierderea a 2-3 kilograme intr-o saptamana. Teoretic, regimul se poate tine pe termen nelimitat, pentru ca el contine toate grupele importante de nutrienti, vitamine si minerale.

Regimul elevetian nu este unul care sa poata fi urmat pe termen lung si care sa asigure o slabire de durata. Este un regim sarac in carbohidrati si bogat in proteine si nu este indicat decat persoanelor perfect sanatoase. In schimb este perfect pentru cei care vor sa slabeasca repede cateva kilograme. Meniul este acelasi in fiecare zi, insa avantajul este ca se pot face diferite combinatii din alimentele indicate, la cele trei mese.


Iata care sunt alimentele pe care le poti consuma de-a lungul unei zile:


-200-300 g carne slaba sau peste. Se pot pregati fierte, inabusite, la cuptor;
-2 oua. Se pot pregati fierte, romanesti, omleta fara ulei;
-0,5 l lapte cu maxim 1,5% grasime;
-50 g zahar;
-100-150 g (o felie) de paine de secara, ovaz sau alte cereale integrale.
-100 g cartofi. Se pot pregati fierti, copti, la gratar;
-50 g unt;
-minin 2 litri de apa.

Este interzisa painea alba;bananele;

Dieta lui Mihaela Tatu

Photobucket

Mihaela Tatu a slabit 6 kilograme cu o dieta urmata insa nu cu foarte mare strictete, dupa cum sustine ea - formate din fructe (in special citrice), legume, lactate degresate si carne de pui, vita sau peste.

In plus, vedeta a consumat foarte multa apa si a facut sport "la greu".

Pe langa orele la fitness, si-a mai lucrat corpul cu ajutorul dansului sportiv, al calariei si al inotului.

Cura de slabire pentru abdomen

Photobucket


Un abdomen plat este necesar pentru frumusetea fizica a corpului.

Exista alimente care contribuie la acest vis si trebuie consumate pentru a evita si balonarea. aceste alimente sunt: migdale ,alune , fasole, spanac , lapte, iaurt, branza, branza dulce, toate degresate, ovaz, oua,
ulei de masline, afine.

Evitati:
-carnurile grase – miel, oaie, parti grase din porc, vanat, mezeluri, pateuri, carnati,
-branzeturile grase si cele cu mucegai – fiind bogate in corpi cetonici care ingreuneaza digestia. Din cauza acizilor grasi saturati, aceste branzeturi se depun usor in zone strategice, in special pe abdomen.


Iata cateva exercitii simple pentru abdomen:

1. Incepe cu intinderi simple, care tonifica muschii: cu picioarele departate, ridica bratele deasupra capului si impreuneaza mainile, meninand umerii in pozitie normala. Se coboara partea de sus a corpului spre stanga, in asa fel incat bratele sa fie paralele cu podeaua. Se revine apoi in pozitia initiala, se repeta exercitiul de mai multe ori.

2. Cele mai eficiente exercitii pentru abdomen, realizate fara ajutorul aparatelor, sunt cele in care muschii sunt folositi pentru sustinerea greutatii corpului.

3.Din pozitia culcata dorsal, cu picioarele usor departate si indoite, bratele intinse peste cap, ridica trunchiul odata cu ridicarea bratelor intinse, in pozitia sezand. Urmeaza revenirea la pozitia initiala. Se executa 2 serii a cate 10 repetari.

Diete 2010

Photobucket

In 2010 se porta dietele sanatoase care pastreaza sanatatea si frumusetea corpului. Se poarta exercitiul fizic de trei ori pe saptamana si iesirile in aer liber.

Pe masura ce noile obiceiuri sanatoase de nutritie le inlocuieste pe cele vechi, greutatea se va corecta de la sine si de multe ori nici nu mai este nevoie de dieta. Alimentatia echilibrata este cheia suuccesului unei greutati corporale de indiviat.

Daca totusi este necesar sa urmati o cura de slabire , tineti una sanatoasa. Dietele care raman an de an in picioare sunt: Montignac, Atkins, South Beach si dieta disociata.

Dieta disociata simpla

Photobucket


Un regim foarte popular in intreaga lume si foarte usor de tinut. Dieta dureaza o saptamana in care poti slabi pana la 5 kilograme si consta in impartirea alimenteleor pe zile.

Prima zi :

-ziua cu fructe. Ai voie sa manaci cate fructe vrei cu exceptia bananelor.

Ziua 2: ziua de orez
- ai voie sa mananci  numai orez fiert cu diferite verdeturi ca si patrunjel, etc. se recomanda folosirea orezului brun pentru ca este mai sanatos

Ziua 3: ziua de lactate

Ai voie lapte si iaurt degresat , branza de vaci slaba.

Ziua 4 : zi cu sucuri

Sucuri naturale de legume si fructe , de preferat proaspat stoarse. Este cea mai grea zi a dietei.

Ziua 5: zi cu legume

Ai voie legume fierte , sau la gratar, crude sub forma de salate. Se evita fasolea boabe si porumbul.

Ziua 6: peste

Peste slab la gratar sau supa de peste dietetica.

Ziua 7: combinatie

Ai voie sa mananci ce vrei din meniul de mai sus, dar nu toate la aceeasi masa ci tot disociat. De exemplu , dimineata lactate, pranz peste, seara legume.

Diete de vedete

Jessica Alba

Photobucket


Are o dieta echilibrata ce exclude painea si orice desert. In plus, foarte mult Tae Bo si exercitii pe bicicleta .

Katie Price

Photobucket


Cand trebuie sa slabeasca rapid, face urmatorul lucru: reduce consumul de apa. Cei doi litrii de apa pe zi se transforma in 250 de ml timp de o saptamana si, in plus, merge la sauna, pentru a reduce excesul de apa din corp.

Angelina Jolie

Photobucket


Dieta ei consta in consumarea de lichide din doua in doua ore, iar hrana solida este interzisa.
Dieta are rol de detoxifiere insa este destul de greu de tinut.

Jennifer Aniston


Photobucket


Vedeta urmeaza o dieta si pe langa aceasta are si un program de sport. Pentru ca niciodata nu este indeajuns sa mananci sanatos, este nevoie sa faci si sport pentru a arde mai repede caloriile.

Vedeta face des yoga. Are si un antrenor personal de yoga pe numele sau Mandy Ingber, care-i preda lectii si vine chiar si acasa la vedeta sa o instruiasca.
Exercitiile de yoga o invata pe Jennifer fie cum sa respire sau sa-si mentina forta. In plus facand des aceste exercitii, vedeta isi tonifica musculara. Jennifer isi rezerva timp si pentru exercitii cardio.

Meniul de dieta (Zone) este planificat dupa o regula de baza in dieta si anume: 40% carbohidrati, 30% grasimi si 30% proteine. Spre diferenta de alte diete, Dieta Zone are decenta de a te informa cu privire la numarul de proteine si grasimi din alimentatia zilnica.
LaFemme