Cura de slabire cu boabe de orez

O cura de slabire foarte simpla si foarte ieftina si accesibila.

Desi in opinia multor specialisti nu exista o explicatie clara a acestui fenomen, totul putindu-se datora autosugestiei, cert este ca metoda functioneaza: in 60 de zile, in functie de organism, se pot elimina lent 6-14 kg, fara fenomene secundare neplacute.

Cura consta in inghitirea zilnica, dimineata, pe stomacul gol, cu putina apa, a unui anumit numar de boabe de orez nefierte – un bob in prima zi, doua in a doua zi, trei in a treia zi, pina la 30, dupa care numarul lor descreste progresiv. "Ritualul" se face zilnic la aceeasi ora, apoi, timp de doua ore, nu se maninca. Daca din diferite motive procedura s-a intrerupt, trebuie asteptat 30 zile inainte de reluare, altfel nu mai da rezultate.

Cura de slabire cu apa calda

Dieta cu apa calda presupune sa bem zilnic un pahar cu apa calda (la temperatura corpului), cu inghitituri mici zilnic, timp de o saptamana dimineata la trezire. Apoi mai trece un timp si inainte de micul dejun sa mai bem un pahar cu apa calda. In restul zilei, inainte si dupa orice masa (chiar daca este doar o gustare), sa bem cate un pahar cu apa calda.

“Este greu sa facem distinctia între a ne fi foame sau sete, asa ca putem incerca sa bem un pahar cu apa si sa asteptam circa 20 – 30 de minute pentru a vedea daca si dupa aceea ne mai este foame.”

Exista totusi restrictii. Nu sunt permise grasimile si dulciurile, decat in cantitate foarte mica.

Cura de slabire cu tarate de grau

In urma cercetarilor de laborator, s-a stabilit ca cerealele integrale si inclusiv taratele din grau contin inhibitori de proteaze si antioxidanti care au un rol foarte important in inactivarea substantelor carcinogene. Un regim alimentar bazat pe cereale integrale, asociat medicatiei clasice, ajuta l a vindecarea cancerului. Dar lista afectiunilor in care se recomanda administrarea taratelor de grau este mult mai mare, ele avand proprietatea de a readuce echilibrul organismului, atunci cand acesta este dereglat.

Taratele se macina, foarte fin, cu rasnita de cafea. Este indicat sa nu se puna in alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului. Se pot lua cu apa, lapte, ceai, inainte de mese sau dupa mese, in orice perioada a zilei, de preferinta in 5-6 prize pe zi.

Taratele au mare eficienta si in curele de slabire, avand in vedere ca ele duc la scaderea colesterolului si a depunerii de grasimi. Totul depinde de cantitatea de tarate care se administreaza. Cu cat consumam mai multe, cu atat este mai rapida cura de slabire si rezultatele sunt mai vizibile.

Cel mai bine insa este sa se ia de mai multe ori pe zi, in 5-6 prize. Este necesar sa se consume in cantitate cat mai mare, pentru ca altfel glandele nu vor avea cu ce sa regleze organismul din cauza lipsei de "materie primai. Se iau in special la curele de slabire.

Daca se consuma suficiente tarate de grau, bine macinate, organismului nu-i mai lipseste decat calciul care se poate lua din iaurt si cateva legume si fructe crude. Totul depinde deci de cantitatea de tarate care se consuma zilnic. Cu ajutorul taratelor se poate face si o eficienta cura de slabire - cu cat cantitatea consumata este mai mare, cu atat scaderea in greutate va fi mai rapida, cu rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt (doua saptamani).

Dieta lui Carmen Bruma

Photobucket


Carmen Bruma a reusit sa slabeasca intr-un an de zile 30 de kilograme. Ea are acum 54 de kilograme.

Ea marturiseste despre cura ei de slabire: ”Am trecut prin momente foarte dificile din punct de vedere psihic. E cumplit sa te lupti cu propriul organism pe termen lung si sa-ti invingi foamea, poftele, in fiecare minut al vietii tale. Am povestit cateva dintre momentele grele pe care le-am traversat in cartea lansata anul trecut Slim – Cum am slabit 30 de kilograme si nu le-am mai pus inapoi. M-am confruntat cu anemie severa, gastrita, spasmofilie.

Unul dintre motivele esecului atunci cand ne dorim foarte tare sa slabim poate fi nerabdarea. Multe femei isi doresc sa scape de kilogramele in plus intr-o perioada foarte scurta de timp si se vad obligate si tina un regim drastic. Am trecut si eu prin asta. Nu func­tio­neaza pe termen lung. Daca vrei si intri in nu stiu ce rochie peste o saptamana, o dieta ca aceea cu supa de varza poate avea rezultate, dar si efecte secundare. Alternarea perioadelor de restrictie maxima cu cele fara restrictii favorizeaza aparitia obezitatii si iti da metabolismul peste cap. Nu ne trezim peste noapte cu kilogramele in plus, deci este nerealist si ne gandim ca ele vor disparea batand din palme. Titluri precum "Slabesti intr-o saptamani 7 kilograme" sau "Mananci cat poti si scapi de kilogramele in plus" apartin mai degraba literaturii SF si nu ar trebui sa te entuziasmeze. Nu te juca "de-a dieta", pentru ca, repetate, acestea duc in final la o crestere in greutate. Curele de slabire drastice, sub 1.000 de calorii pe zi, sunt des­prinse mai degraba din lagarele de concentrare si au ca rezultat diminuarea semnificativi a cheltuielilor energe­ti­ce din organism, adica un metabolism prabusit. Se poate ajunge la situatii extreme, in care sa fie suficiente 500 de calorii pe zi (adica aproximativ 1 litru de lapte) si orice depasire a acestui prag sa duca la acumulare de kilograme. Orice dieta func­tioneaza doar atunci cand se bazeaza pe schimbarea unor obiceiuri alimentare.


O forma fizica de invi­diat nu vine peste noapte, ci necesita multa vointa, trans­pi­ratie, renuntari, perseve­renta si, nu in ultimul rand, timp. Dar nu timp petrecut in fata televizorului infasurata in "centuri minune" care "lu­crea­za pentru tine" si topesc grasimea fara ca tu sa misti un deget, ci timp pe care trebuie sa-l gasesti in fiecare zi, cateodata renuntand la alte placeri. Asta pentru ca o alimentatie sanatoasa nu se face intre doua telefoane, infulecand la nimereala ce ga­sesti prin frigider, iar un corp armonios, tonic si fara celulita nu este obtinut in 5 minute, dupa ce ai folosit un tub cu crema, fie ea si foarte scumpa.

Dieta de ingrasare

Pentru unele persoane este dificil sa se ingrase.

Dulciuri, minerale, vitamine, bere, vin, siropuri si pastile pentru stimularea poftei de mancare. Acestea sunt principalele ingrediente ale unui regim de ingrasare, recomandat persoanelor sanatoase, dar slabe din nastere.

Este indicat sa mananci mai multe tipuri de alimente, nu doar pe cele care au multe grasimi. Incearca sa alegi acele alimente cu continut ridicat in calorii. Cele sase grupe recomandate in dieta echilibrata de ingrasare sunt:
- grasimi (uleiuri, margarina, unt) si dulciuri
- lactate (smantana, lapte de 3% grasime, branzeturi) 3 portii pe zi
- carne, oua, nuci 3 portii pe zi
- legume 5 portii pe zi
- fructe 4 portii pe zi
- paine, cereale, orez, paste – 11 portii pe zi

Alcoolul poate fi consumat moderat, de preferat inainte de masa deoarece mareste pofta de mancare.

Mananca noaptea de cate ori ti se face foame. In acest mod poti castiga cateva kilograme in plus, insa este foarte important ca dupa masa sa te relaxezi pentru a lasa organismul sa asimileze eficient.

Efectul yo-yo

Dupa saptamani intregi de lupta cu kilogramele in plus, kilogramele in plus au disparut. Dar ce te faci dupa trei luni, cand kilogramele sunt asezate la loc? Fenomenul este numit efect yo-yo.

Din punct de vedere al mecanismelor metabolice, in cursul unei diete, in organism se produc dezechilibre energetice, intre aportul de calorii, din alimente, si arderile fiziologice.

Incetarea dietei si revenirea la alimentatia normala face ca acumularea de kilograme sa fie rapida, pe fondul deficitului nutritional impus de dieta.
Alternanta exces/restrictii intretin efectul yo-yo. “Acumularile de kilograme care urmeaza unei diete, sunt foarte greu de dat jos, pentru ca organismul opune o forma de inertie metabolica. Un detaliu putin cunoscut: kilogramele se dau jos cu mai multa greutate, cu cat sunt mai vechi.

Lipsa activitatii fizice si un comportament alimentar gresit, in care predomina lipidele si dulciurile, in defavoarea fructelor, legumelor si alimentelor bogate in proteine, sunt o alta cauza.
Consumul de alimente care stimuleaza productia de insulina, care la randul ei stimuleaza apetitul, este un factor favorizant, asociat cu un regim de viata dezordonat.

Specialistii afirma ca este de dorit sa consumi un aliment nesanatos, intr-o cantitate rezonabila, la ora normala de masa, decat sa sari peste o masa si sa mananci, la urmatoarea, doua portii, de foame!

Ulei de peste sinonim cu tineretea

Cercetătorii de la Universitatea din California au finalizat primul studiu care arată clar legătura dintre grăsimea de peşte şi capacitatea organismului de a-şi menţine vitalitatea şi tinereţea.

Rezultatele au fost fabuloase. O cantitate mare de omega-3 încetineşte îmbătrânirea ADN-ului conţinut în telomeri - extremităţile cromozomilor, care protejează împotriva inflamaţiilor şi a altor procese legate de îmbătrânire.

Telomerii sunt un semn al tinereţii biologice şi al sănătăţii. Pe măsură ce îmbătrânim, aceştia se scurtează şi nu-şi mai pot îndeplini rolul cu succes. Oamenii de ştiinţă consideră că scurtarea telomerilor stă la baza multor afecţiuni legate de vârstă.

Pe langa alte beneficii pe care le are uleiul de peste, se mai adauga si mentinerea tineretii.

Cura de slabire cu iaurt

Photobucket


Dieta consta in: 3 zile de dieta si se slabeste 2-3 kg in functie de organism. In fiecare zi acelasi meniu:

mic-dejun: iaurt cu fructe cat doriti

pranz: o salata amestecata cu iaurt natural degresat si acrit cu lamaine

cina: iaurt natura 150 gr cu o lingurita de dulceata

Obligatoriu: 2 litri de apa pe zi, eliminarea dulciurilor, alcoolului si a bauturilor carbogazoase.

Cura de slabire a lui Beyonce

Photobucket


Potrivit site-ului pipole.net, actrita a urmat un regim drastic si a slabit 9 kilograme in doar 10 zile.

Dieta controversată pe care a urmat-o Beyonce pentru filmul "Dreamgirls" constă într-un amestec de sirop de arţar, apă, suc de lămâie şi piper cayenne, pe care îl serveşti de fiecare dată când ţi-e foame, în loc să mănânci. Nutriţioniştii au avertizat, de nenumărate ori, că acest sirop nu conţine mai deloc nutrienţi şi că femeile care consumă aşa ceva timp de câteva zile riscă să ajungă în spital, cu probleme serioase.

Nutriţionistul meu mi-a sugerat că singurul mod de a slăbi rapid, pentru a arăta perfect în film, este să urmez dieta pe bază de sirop de arţar. Dar, imediat ce am renunţat la acest sirop, m-am îngrăşat la loc. Nu aş recomanda această dietă nimănui. Există şi moduri sănătoase de a scăpa de kilogramele în plus, dar eu nu prea am avut de ales atunci”, a declarat Beyonce.

Cura de slabire a lui Teo Trandafir

Photobucket

Iata cum arata o saptamana de regim:

Luni:

Mic dejun

- un ceai de plante, o omleta (gatita dintr-un ou si o feliuta de sunca presata)
- o felie de paine si o portocala

Pranz

- 150 g de carne de vita la gratar
- o salata de cruditati (rosii, castraveti, ceapa, putin ulei de masline)

Cina

- 100 g peste la cuptor
- un ceai de tei
- un mar

Marti:

Mic dejun

- un ou fert
- un ceai verde
- o felie de paine de secara

Pranz

- piept de pui la gratar
- un iaurt degresat
- un mar

Cina

- fasole verde fiarta
- o portocala
- un ceai de lamaie

Miercuri:

Mic dejun

- o cafea fara adaos de zahar
- o felie de paine
- 100 g de sunca presata

Pranz

- peste la gratar (cu lamaie)
- o banana

Cina

- salata de cruditati cu piept de pui
- un ceai de fructe
- un kiwi

Joi:

Mic dejun

- un bol cu fulgi de porumb amestecat cu un pahar de lapte degresat
- un mar

Pranz

- 150 g file de somon
- o felie de paine de secara
- o portocala

Cina

- o salata de sezon
- o portocala
- un ceai de tei

Vineri:

Mic dejun

- o felie de paine de secara
- o felie de cascaval
- o cafea fara adaos de zahar

Pranz:

- 150 g de piept de pui la gratar
- o salata de varza
- un ceai de plante


Pe langa acest regim, Teo Trandafir face mult sport si bea aproximativ 2 litri de lichide pe zi. Alte reguli: nu bea alcool, nu mananca alimente care ingrasa dupa ora 18.00, nu consuma dulciuri. Urmand acest regim sanatos puteti slabi 3 kilograme in circa 2 saptamani

Cura de detoxifiere a colonului

Zilnic suntem expuşi la mii de substanţe toxice şi chimice atât la locul de muncă, cât şi acasă, prin aerul respirat, alimente şi apă potabilă, precum şi prin medicamentele luate. Şi mai mult, folosim mai multe dulciuri şi alimente artificiale decât în tot cuprinsul istoriei omenirii şi ne distrugem organismul regulat cu diferite substanţe energizante şi calmante.


Detoxifierea colonului deficitara inseamna in primul rand tulburari digestive cronice, care se asociaza cu oboseala, insomnii, probleme nervoase si mentale, dureri menstruale si artrite. Pe termen lung, detoxifierea precara a colonului si problemele de tranzit intestinal pot duce chiar la boli cardiace, cancer, reumatism, probleme ale sistemului nervos.

Detoxifierea colonului se realizeaza prin eliminarea scaunului. Scaunul este format din celule care se descuameaza de pe epiteliul intestinal, din bacterii, din substante pe care organismul le elimina prin bila, prin sucul pancreatic. Scaunul mai contine fibre vegetale (celuloza, lignina), care asigura detoxifierea colonului, fiind foarte rezistente la actiunea bacteriilor.

CONDITIE OBLIGATORIE

Sa consumi 2-3 l de apa plata pe zi (cu inghitituri mici la interval
de 10-15 minute)

ALIMENTE RECOMANDATE

Consuma fructe crude sub forma de salate sau shakuri

Consuma fructe uscate: stafide, smochine, curmale, caise

Consuma cereale integrale, nuci, seminte(neprajite), alune (neprajite)

Consuma legume crude (in special legume verzi) sub forma de salate sau oparite

Consuma miere 1-2 lingurite pe zi (in loc de zahar)

Consuma ceai verde in loc de cafea pentru energizare

Consuma sucuri naturale (preparate in casa) si infuzii de plante

Consuma ulei de masline presat la rece adaugat la salata de cruditati

Consuma ocazional sana sau chefir (atentie la etichete, sa nu contine
E-uri)

Cura de detoxifiere a organismului

Dieta de detoxifiere ar trebui urmată în urma unor excese alimentare, după Sărbători, perioade în care s-a consumat multă băutură sau după petreceri care ale căror efecte se simt în organism.

Consumă alimente bogate în fibre. Alimentele bogate în fibre sunt: fructele şi legumele proaspete, crude şi necuratate de coajă, fructele uscate, pâinea din făină integrală, cerealele, ovăzul, orezul brun şi biscuiţii din făină integrală.

Dieta cu alimente crude este compusă în general din fructe, legume, seminţe, cereale, fructe uscate şi sucuri, condimente şi ierburi. Este o dietă care susţine consumul exclusiv de alimente crude, neprocesate şi nesupuse la tratamente termice.

Este recomandat ca in timpul perioadei de cura sa va odihniti corect, sa dormiti minim 8 ore pe noapte.

Cea mai indicata cura de detoxifiere este cea in care aveti voie sa consumati doar fructe si legume in stare cruda, sa beti apa plata, sucuri naturale facute in casa si ceaiuri precum: ceai de aloe, ceai verde, de soc etc.

Nutritionistii sugereaza evitarea curelor de detoxifiere bazate pe un singur aliment, mai ales daca este acid, spre exemplu lamaia sau alte citrice.

Dupa finalizarea curei va trebui ca timp de o saptamana sa luati suplimente alimentare cu vitamine si minerale.

Cura pentru curatirea ficatului

Alimentatia si modul de viata sunt cei mai importanti factori care influenteaza functionalitatea ficatului. Iata cateva criterii dupa care trebuie alcatuita dieta pentru a mentine ficatul functional si deci organismul sanatos.

Broccoli si varza - isotiocianatii din aceste legume crucifere stimuleaza functiile ficatului si-l ajuta sa descompuna pesticidele si alte substante carcinogene.

Morcovi, sfecla rosie si mango - Alfa si beta carotenii continuti de aceste legume si fructe portocalii joaca un rol foarte important in prevenirea cancerului, mai ales al celui de ficat, esofag si stomac.

Citrice, mere, rosii - diversii compusi flavonoizi, care se gasesc in aceste fructe si legume, joaca de asemenea un rol important de antioxidanti necesari ficatului.

Usturoiul si ceapa - aceasta categorie de legume este bogata in alilsulfide, care ajuta la scaderea tensiunii arteriale ridicate, au actiune antibiotica si previn unele forme de cancer ale stomacului si tractului digestiv.

Grapefruitul roz, ardeii rosii si tomatele, strugurii rosii si afinele - antocianinele din pigmentul natural, care dau culoarea acestor fructe, pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin prevenirea formarii trombilor vasculari.

Pe cat posibil, alimentele trebuie consumate in starea lor naturala (fructele, legumele), iar cele care trebuie pregatite, se gatesc acasa, fara chimicale.

Este recomandata carnea slaba de pui si vita, dar cel putin o zi pe saptamana este bine sa ai un regim vegetarian. Carnea se poate inlocui foarte bine cu fasole, mazare, ciuperci.

Este interzis alcoolul, dar si cofeina, oricare ar fi sursa ei. Trebuie limitat si consumul de medicamente, daca nu sunt absolut necesare.

Cura de slabire cu mere

Photobucket


Dieta cu mere este simpla si usor de urmat. Practic se consuma un mar inainte de fiecare masa principala. Un mar de marime medie contine aproximativ 5 g de fibre, adica 20% din cantitatea de fibre zilnica recomandata. Vestea buna este ca fibrele continute in mar au o structura variata si toate sunt benefice, fie ele solubile sau insolubile.

Pectina sau partea solubila a marului, aduce un alt mare beneficiu prin prevenirea depunerii colesterolului pe artere. Fibrele insolubile sunt practic cele care creeaza cresterea volumului bolului alimentar la nivelul colonului si ajuta la eliminarea resturilor digestive usor si repede.

Principalul motiv pentru care se apeleaza la diverse diete, este slabirea fara riscul afectarii sanatatii. Prin consumul a minim 3 mere pe zi, se obtine mai usor senzatia de satietate si astfel se faciliteaza si procesul de slabire ponderala.

Tot marul contine 80 kcal, nu contine grasimi, deci nici colesterol. In plus, glucidele din mere ajuta la ameliorarea poftei de dulce si deci scad incidenta "pacatuirii" cu ciocolata sau inghetata. Ce sa mai vorbim, ca sunt si usor de transportat, nu se zdrobesc in poseta sau ruxac si nu au nevoie de frigider.

Beneficiile dietei cu mere, in afara de cel al pierderii kilogramelor nedorite mai includ si prevenirea anumitor tipuri de cancere, a bolilor cardiovasculare, etc. Asadar dieta cu mere este o dieta recomandata deoarece impreuna cu celelalte alimente care o compun, consumate cu moderatie poate aduce organismului un plus de echilibru.

Exemplu de meniu pentru dieta cu mere:
Mic dejun

1 măr
omletă cu brânză

Gustare

1/2 cană de brânză dulce
½ cană iaurt degresat

Prânz

1 măr
piept de pui la grătar, două căni de broccoli la cuptor şi jumătate de orez brun

Cina

1 măr
somon la grătar
salată verde

Exercitii video pentru abdomen

Aceste exercitii sunt garantate pentru a intarii musculatura abomenului.

Slabeste 1 kg pe saptamana

Photobucket



Cura se slabire este un proces mai lent si cea mai sigura si eficienta cale este de a urma un regim alimentar in care sa slabiti 1kg pe saptamana. Atat recomanda si specialistii in nutritie.

In timpul acestei cure se elimina din alimentatie bauturile dulci(suc, cafea, ceaiuri dulci), dulciurile, painea si alimentele bogate in grasimi.

Exemplu de zi pentru dieta:

Mic dejun

-cereale cu lapte
-1 ou fiert
-100 g sunca

Gustare:
- 1 mar

Pranz
-orez cu 1 pulpa pui
-supa de legume

Gustare:
- 1 mandarina

Cina
-piept de pui cu ciuperci

Incercati in timpul acestei saptamani sa nu va infometati si sa respectati mesele sarace in calorii si de asemenea incercati sa faceti mai multa miscare. Daca nu va place sportul incercati sa dansati, sa faceti curatenie generala sau cumparaturi fara masina.

Regimul de intretinere Oana Zavoranu

Photobucket



Sunt lacto-vegetariană. Nu pot să renunţ şi la brânză şi la lapte şi la unt. Am renunţat la carne pentru că iubesc foarte mult animalele şi pentru că am zis de mai multă vreme, dacă eu salvez pe an doi pui de la tăiere, e OK. Unu la mână. Doi la mână: animalele când sunt ucise, simt treaba asta. Legumele şi fructele sunt sănătoase. Am înţeles că te conservi mai bine dacă nu mai bagi proteină animală în corp. Tenul îţi este mult mai luminos. Nu mai îmbătrâneşti atât de repede. Se produc nişte schimbări la nivelul ţesuturilor şi te menţii mai proaspătă şi mai pură. Şi ăsta e unul dintre motive. Da’ ce-ar trebui – să-mi doresc să fiu bătrână şi urâtă? Normal că-mi doresc să fiu tânără şi frumoasă. Când o să fiu babă o să-mi fac operaţii, o să mă întind, să nu fiu cu zbârcituri şi cu pleoapele căzute şi cu 1.000 de riduri.

Nu-mi plac. Bătrâneţea pe mulţi îi încântă, pe mine mă înspăimântă. Chiar dacă e o chestie naturală şi normală, n-are cum să-ţi placă când te uiţi la o fotografie şi spui „ia uite, băi – cum eram şi cum sunt acum.” N-are cum să-ţi placă treaba asta. Logic să-ţi placă să fii frumos, să ai tenul frumos, să fii suplu, cum eşti sau cum ar trebui să fii când eşti tânăr."

Sursa Tabu.ro
LaFemme