Sfaturi de dieta si slabit de la Mihaela Bilic

Photobucket


”In primul rand, in loc sa alegem produse aduse de la mii de kilometri distanta, care au petrecut mult timp in frigidere sau in rafturile supermarketului, ar fi bine sa cumparam produse din piata. Mai este important sa alegem fructele si legumele cat mai viu colorate. Culoarea portocalie, galbena, rosie, verde inseamna prezenta in interior a betacarotenului. In plus, rosia e o sursa extraordinara de licopen, o substanta care protejeaza pielea de efectul imbatranirii si de razele soarelui, neutralizand radicalii liberi. La legumele transformate in salata este bine daca punem si o lingura sau doua de ulei de masline sau de orice fel, deoarece grasimea in contact cu legumele face ca elementele care sunt liposolubile sa fie mai usor de absorbit. In momentul in care folosim orice salata tip frunza este important ca ea sa fie spalata exact atunci cand o mancam, pentru ca vitaminele hidrosolubile se pierd prin spalare.”

”Fructele au mai mult vitamine si mai putin minerale. Pentru a beneficia de cat mai multi nutrienti ar fi bine sa avem varietate in consumul de fructe si de legume. Mare atentie la cantitatea de zahar din fructe. Nu trebuie sa ne bazam alimentatia unei zile preponderent pe fructe. Nu trebuie sa facem un exces din ele mai ales daca vrem sa slabim.”

”Nu trebuie sa uitam de varianta de transformare a carnii si a legumelor in ciorba sau supa. Este un aliment usor care tine stomacul plin timp de trei ore si poate constitui o masa de pranz completa pentru o doamna care are de gand sa piarda cateva kilograme. Impreuna cu un ardei iute care creste metabolismul si intensifica arderile poate constitui o masa de pranz echilibrata si satioasa. Nu trebuie sa uitam de produsele lactate, pentru ca si ele au aportul lor de calciu si de vitamine hiposolubile. Iaurtul este un aliment anorexigen care taie foarte bine pofta de mancare, asa ca putem sa apelam cu usurinta la un iaurt de baut pe care il gasim oriunde intr-un moment de foame sau de slabiciune. De asemenea, oul este prietenul curei de slabire: este anorexigen, contine un concentrat de vitamine si de minerale, are doar optzeci de calorii (cu conditia sa nu ii dublam numarul de calorii prajindu-l in ulei).”

Cea mai buna cura de slabire

Photobucket


Cea mai buna dieta pentru majoritatea oamenilor este una vegetariana. O dieta vegetariana poate fi utilizata pentru scăderea în greutate . O dieta vegetariana nu înseamnă neapărat una sănătoasă. Fulgi de cartofi, brânză, prajiturile şi băuturile răcoritoare, toate pot fi parte dintr-o dieta vegetariana. O dieta sanatoasa vegetariană, vă poate ajuta să pierdeti in greutate şi sa te simti extraordinar.

Tipuri de vegetarianism
Există mai multe niveluri de vegetarianismului. Lacto-ovo vegetarieni sunt cei mai comuni şi consuma plante, oua si lapte. Vegetarienii puri consuma numai alimente din surse vegetale. Semi-vegetarieni preferă să mănânce alimente vegetariene în primul rând, de multe ori pentru motive de sănătate sau dieta, dar nu sunt 100% vegetarieni. Oricare dintre aceste tipuri de vegetarieni vă poate ajuta să piardeti în greutate în cazul în care este aplicata în mod corect.

Dacă decideţi să mergeţi cu cea mai populara lacto-ovo dieta vegetariana, asiguraţi-vă că limitati cantitatea de brânză din dieta. Ar trebui doar să fie folosita pentru garnitura la o masă, nu trebuie să fie o mare parte din ea.

Regimul alimentar echilibrat este cheia!
Deci, ce face ca o dieta vegetariana sa fie atat de eficient? Adoptată în mod corect, o dieta vegetariana este mai scăzută în calorii şi mai multe substanţe nutritive. Ea contine proteine, carbohidraţi, în timp ce se reducere sau elimina grăsimile rele . Vei avea mai multa energie, cu aceasta dieta şi puteti manca alimente mai multe.

Cartile vegetariene oferta retete delicioase
Cele mai bune diete vegetariene sunt bazate pe legume.
Cautati cărţi de bucate care se concentrează în special pe fructe şi legume. Dacă nu va place sa gatiti, cauta cărţi de bucate rapide şi uşoare.

Unele persoane pierd in greutate rapid în cazul în care trece la un regim vegetarian. Când începeţi dieta ,asiguraţi-vă că aveţi un echilibru sănătos de proteine, carbohidraţi, şi grăsimi.

Componente importante ale unui regim alimentar echilibrat


Proteinele

Mulţi vegetarieni sunt îngrijoraţi ca nu consumă suficiente proteine. Este extrem de dificil de a deveni cu deficit de proteine, dacă mâncaţi suficient. Cerinţele organismului de proteine sunt jumătate din ceea ce consumă media ,in general.

Proteinele nu se gasesc doar în surse de origine animală. O cana de fasole neagră conţine 15 de grame de proteine. O ceaşcă de mazăre fierta conţine 9 grame. O cana de orez brun are cinci grame, la fel ca o cana de spanac. Un cartof de marime medie are patru grame. O cana de lapte de 2% are 8 grame, în timp ce o cana de lapte de soia are 7.



Carbohidrati

Este adevărat că, hidraţi de carbon pot face dificilă pierderea in greutate. Eliminati carbohidrati simpli din dieta . Alimente ca prajiturile, biscuitii, pâinea ar trebui să fie consumate cu moderatie. Corpul tau transformă aceste tipuri de amidon simplu în zahăr.

Grasimile

La fel ca carbohidratii, există grăsimi bune şi grăsimi rele. Grăsimi bune pot ajuta de fapt, la pierderea în greutate. Deoarece sunteţi pe o dieta vegetariana, este uşor să se evite cele mai multe grăsimi rele, cum ar fi grasimi saturate.

Acizi graşi esenţiali (AGE) sunt grasimile pe care doriţi să le încorporati. Alimentele care conţin grăsimi bune sunt nucile,seminte de in, avocado .

Cum se aplica metoda Montignac

Metoda Montignac este împărţita în două faze.

Etapa I: pierderea in greutate

Aceasta faza variază în funcţie de excesul de greutate care urmeaza a fi pierdut. În afară de alegerea grăsimilor şi proteinelor cu înţelepciune, această fază constă în principal de a manca carbohidrati şi anume cele cu index glicemic clasat de la 35 sau mai mici. Scopul este de a mânca mesele care nu provoacă creşteri ale nivelului de zahăr din sânge. Alegerea noastra alimentara cu înţelepciune activeaza procedee care elimina grăsimile stocate (lipoliza), prin arderea lor ca plus de energie (termogeneza).


Faza II: faza de stabilizare şi de prevenire.

Hidrati de carbon trebuie să fie întotdeauna alesi in functie de indicele glicemic. În această fază, domeniul de a alege din este mai larg decât în faza I. Putem chiar spori capacitatea noastră de a alege, prin aplicarea unui nou concept, rezultatul glicemic (sinteză între indicele glicemic şi conţinutul pur de carbohidraţi), precum şi nivelul zahărului din sânge care rezultă din mese. În aceste condiþii, putem mânca orice carbohidrat ne dorim, chiar şi cei cu indici glicemici mari.

Michel Montignac a fost primul (începând din anii 1990) care propune utilizarea de indici glicemici pentru a preveni şi reduce obezitatea. Mulţi alţi experţi de sănătate au urmat în curând. Metoda Montignac este acum parte dintr-o scoala internationala de gândire de către oamenii de ştiinţă din întreaga lume. dintre care, omul de ştiinţă de prestigiu australian, profesorul J. Brand-Miller şi epidemiologul bine-cunoscut american, Walter Willett.

Datorită rezultatelor sale excelente şi efectele secundare favorabile- aşa cum este arătat prin studii ştiinţifice- Metoda Montignac s-a dovedit a fi o contribuţie inovatoare şi extrem de valoroasa pentru rezolvarea problemelor de greutate de control.

Dieta Montignac - principii

Metoda Montignac nu este o dieta în sensul tradiţional al cuvântului. Dieta este de a limita cantitatea de alimente consumate, ceva care poate fi făcută doar pe pe termen scurt.

Metoda Montignac nu limitează cantitatea de alimente pe care le consumam. Este un mod echilibrat de a manca prin alegerea de la fiecare categorie de produse alimentare: carbohidraţi, grăsimi şi proteine.  Ea ne învaţă obiceiurile alimentare pentru a îndeplini obiectivele noastre:

Metoda Montignac ne învaţă să adaptam obiceiurile alimentare pentru a se potrivi cu obiectivele noastre:

Pentru a pierde in greutate;

Pentru a preveni riscul de a obţine greutate;

Pentru a preveni diabetul zaharat tip II;

Pentru a reduce riscurile de boli de inima.

Cele două principiile de bază ale metodei Montignac:

Primul principiu este de a depăşi mesajele greşite, care ne spun că caloriile sunt ceea ce ne face sa crestem în greutate. Această credinţă, în ciuda eşecului sau dovedit, din păcate, este încă larg răspândită şi predicata de dieteticieni .

Al doilea principiu este să mâncaţi alimente care sunt hrănitoare. Cele mai bune sunt cele cu cel mai mic indice glicemic. Calitatea produselor alimentare de grăsimi depinde de natura lor, de acizi graşi, după cum urmează: 

Acizii polisaturati Omega 3 (de grăsimi de peşte), precum şi acizii graşi monosaturati (ulei de măsline) sunt cele mai bune alegeri.  Acizi graşi saturaţi (unt, carne cu grăsime) trebuie să fie evitati. Proteinele ar trebui să fie alese în funcţie de modul în care acestea se completează reciproc .

Alimente pentru a scapa de acnee


Photobucket



Nu puteti scapa de cosuri? Incercati sa va controlati alimentatia si sa consumati alimentele de mai jos:

1. Apă
Cel mai important lucru care il puteţi face pentru a scapa de acnee este de a bea multă apă. Adultii au nevoie de 2 l de apă în fiecare zi şi asta e de apă pura, nu sucuri sau supe . Apa va păstra pielea hidratata .

2. Afine, mure, zmeură
O mână de fructe de padure proaspete (nu congelate), este o mare sursă de anti-oxidanţi şi beta-caroten.

3. Ceai verde
Ceaiul verde este o alta mare sursă de anti-oxidanţi şi, de asemenea, de produse anti-inflamatorii chimice numite catechine. Consumul de ceai verde vă vor ajuta cu roseata, umflatura şi durerile de acnee.

4. Cereale integrale
Produsele alimentare cu cereale integrale, cum ar fi cerealele la punga, painea si pastele fainoase, sunt o sursă bună de seleniu, un alt produs chimic care este util in prevenirea acneei.

5. Laptele
Laptele de vacă este o mare sursă de de vitamina A şi vitamina D si ambele sunt bune pentru o piele sanatoasa. Pentru femei, este, de asemenea, o mare sursă de calciu.

6. Uleiul de masline
Uleiul de măsline şi uleiul de susan sunt ambele surse bune de grasimi monosaturate, care furnizează acizii graşi de care are nevoie pielea.

7. Iaurt simplu
Aplicat la rece, iaurtul simplu pe fata ta o dată pe zi, dimineaţa. Lasă-l pe doar un minut sau două apoi se clateste cu apa calda . Vitamina A din iaurt va ajuta vindeca oricarei acnee existente şi va preveni în viitor.

8. Sucul de lămâie
Acesta este un tratament care il aplicaţi pe piele, nu o mâncaţi. Pentru a utiliza aceasta, se amestecă cu un pic de suc proaspăt de lămâie, cu o linguriţă de zahăr tos şi aplicati în cercuri mici pe piele umedă. Acest lucru va lupta cu acneea şi va dispărea si de asemenea, nici o cicatrice veche nu va ramane.

Ardei umpluti pentru dieta

Photobucket



Ardeii umpluti sunt întotdeauna populari, uşor de facut si cu carbohidrati putini..

Se taie partea de sus a ardeilor şi se scot seminţele din interior. Se ia nişte carne de vită slaba ,se toaca se adaugă ceapa, usturoi, cimbru, piper se amesteca si se introduce în ardei.

Se pun la fiert acoperiti cu apa. dupa ce au fiert se adauga putin cascaval ras deasupra.

Timp de gatire şi timpul de pregătire - 1 oră

Supa de legume pentru slabit

Photobucket


Ingrediente:

2 cartofi mici, decojiti si taiati bucati
1 conserva de rosii ,
2 linguri de ulei de masline
4 catei de usturoi, tocati
1 ceapa mare, tocata
2 morcovi mari, tocate
2 cesti fasole verde
1 / 4 varza, tocata
1 nap mediu, tocate
2 tulpini mici de telina, tocate
1 / 2 lingurita de cimbru
sare si piper, dupa gust
apa
ulei


Preparare:

Intr-o tigaie se incalzeste uleiul de masline, se adauga ceapa si se prajeste pana devine translucida.Se adaugă usturoi si se prejeste pentru câteva minute .
Se adaugă legumele tăiate rămase si se prajesc pentru aproximativ un minut sau două (adăugaţi inca o lingura de ulei de măsline, dacă este necesar).
Se adaugă cimbru şi de asezoneaza cu sare şi piper după gust.
Se transfera amestecul intr-o oala, se acopera cu apa si se fierbe pana can legumele sunt bine patrunse.

Porţii: 12
Calorii: 79
De grăsime Total: 2,5 g
Colesterol: 0 mg
Sodiu: 534.8 mg
Carbohidrati Total: 13.3 g
Fibre: 2,8 g
Proteine: 1.9 g
Weight Watchers Puncte: 1

Ciupercile in retetele culinare de slabit

Photobucket


Atunci când cineva încearcă să piardă în greutate, caloriile sunt numele jocului. Şi ciuperci ofera o explozie mica de calorii .

Ciupercile oferă o gamă neobişnuita de elemente nutritive, spre deosebire de cele din carne, care le face deosebit de adecvate pentru vegetarieni. Ciupercile fierte sunt o neaşteptată sursă de proteine. Sunt bogate în fier, Riboflavina, si Niacina; ofera sume decente de potasiu, seleniu, cupru şi zinc.

Seleniul este folositoar pentru ca peroxidază organismului glutation, care este un antioxidant puternic. Un alt puternic antioxidant L-ergothioneina, este bogata în portabella .

Unii cercetatori au descoperit ca enoki fierte, stridii, Shiitake, pin, precum şi ciuperci pai, au o activitate antitumorala.

Valorile nutritive 100g

Calorii: 21
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 4 g
Proteine: 2 g
Fibre alimentare: 2 g
De sodiu: 2 mg
Riboflavina: 1 mg 
Niacin: 4 mg
Fier: 1 mg de
potasiu: 277 mg
Zinc: 1 mg
Seleniu: 9 mcg

Conopida un aliat pentru dieta sanatoasa

Photobucket


Conopida nu are nici o grăsime, este ridicata în vitamina C, si poate trece ca o versiune de putini carbohidrati in locul piureului de cartofi, cu usurinta.

După citrice, conopida este cea mai bună sursă naturală de vitamina C, un antioxidant care pare sa ajute la combaterea cancerului. Este, de asemenea, un războinic important în lupta continuă împotriva infecţiei. Conopida este, de asemenea notabil pentru fibrele sale, de acid folic, si conţinutul de potasiu, dovedind ca este mai hranitoare decat aspectul său alb, decat s-ar fi crezut. Conopida poate fi, de asemenea o arma impotriva cancerului. Acesta conţine substanţele fotochimice, numit indoles, care ar putea stimula enzimele care blochează de cresterea cancerului.

Valorile nutritive

Dimensiune: 1 / 2 cana
Calorii: 15
Grăsime:1 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 3 g
Proteine: 1 g
Fibre alimentare: 2 g
De sodiu: 9 mg
Vitamina C: 28 mg
Acid folic: 27 mcg
potasiu: 88 mg

Ananasul, un desert cu calorii putine

Photobucket


Serveşte ananas pentru desert şi nimeni nu se va plânge de lipsă de dulciuri. Acesta este doar unul beneficiile asceseti delicateţe. Ananasul este, de asemenea, o modalitate dulce pentru dvs. de a obţine mangan, care este dintre mineralele care ajuta la consolidarea oaselor si o stea jucatoare cand vine vorba sa te protejeze împotriva daunelor radicale, prin rolul antioxidant . O ceaşcă depăşeşte suma zilnica recomandata de 30 la sută. Puteţi, de asemenea obţine o sumă decente de cupru şi tiamina, plus mai mult de o treime din necesarul de vitamina C .

Vitamina C este un antioxidant si ajuta la mentinerea sistemului imunitar prin creşterea rezistenţei împotriva răcelilor, gripei, precum şi a altor boli infecţioase. Ananasul conţine o enzimă numită bromelaina care ajuta la digestie şi ajută la prevenirea inflamaţiei şi umflăturilor. Pentru a obţine cele mai multe beneficii anti-inflamatoare, mâncaţi ananas singur astfel bromelaina nu este utilizata de alte produse alimentare pe care le aţi mâncat cu el.

Valorile nutritive

Calorii: 77
Grăsimi: 0 g
Grasimi saturate: 0 g
Colesterol: 0 mg
Glucide: 20 g
Proteine: 1 g
Fibre alimentare: 2 g
De sodiu: 1 mg
Vitamina C: 56 mg
Thiamin: <1 mg de
Cupru: <1 mg de
Mangan: 2 mg

Bananele in curele de slabire

Photobucket


Bananele sunt ideale pentru oamenii care caută sa piardă în greutate sau de a se menţine prin intermediul nutriţiei . Bananele oferă organismului hidrati de carbon - principala sa sursă de energie - şi oferă o bună sursă de vitamina C, vitamina B6, potasiu şi fibre. Bananele oferă un pahet alimentar fara grasimi si surse naturale de energie, minerale, vitaminele, si fibre.

Beneficii de sănătate

Bananele sunt încărcate cu potasiu, precum şi cercetători afirma că adăugarea de potasiu poate juca un rol mai important în controlul hipertensiunei arteriale ..Bananele, de asemenea, au o multime de magneziu, un mineral care ajuta la mentinerea tensiunii arteriale la nivelurile de sub control.

În general, fructele sunt o surse slabe de vitamina B6, dar bananele sunt excepţie, o singură are mai mult de 30 la sută din suma zilnică recomandată. Vitamina B6 vă ajută să vă păstraţi sistemul imunitar la maxima eficienta şi studii recente au descoperit ca, ca o deficienţă de acid folic, pe termen lung, si deficit de vitamina B6 poate creşte riscul de boli de inima.

Dieta cu mere, o reteta de succes

Photobucket


Merele sunt scăzute în calorii şi grăsimi, mai scăzute în sodiu şi conţine şi minerale, precum şi fibre. Acestea pot ajuta pe toti sa piardă în greutate în moduri diferite. Fibra vă ajută să vă simţiţi mai satula, pentru că se extinde in stomacul dvs., astfel încât este nevoie de alimentate mai puţine pentru a satisface foamea. Merele sunt scazute in sodiu, care poate fi un accesoriu bun pentru o alimentaţie sănătoasă. Păstrarea scăzuta de sodiu vă va ajuta la prevenirea excesului de greutate de apă, sau de reţinere. Şi, prin vitaminele continute mentin sănătatea şi vitalitatea. Desigur, fiind activă ,ajută sa arda calorii, in plus, pentru a accelera pierderea în greutate.


Merele sunt o sursă bună de vitamina C, un antioxidant, iar cercetările au arătat că antioxidanţii ajuta la prevenirea bolilor de inima , precum şi formarea unor forme de cancer. Merele sunt încărcate cu pectina, care pot ajuta la menţinerea nivelului de colesterol din sânge . Când se dizolvă în apă, fibrele solubile creează un gel , o substanţă care se leagă de acizii biliari şi atrage colesterolului din fluxul sanguin. Viscozitatea fibrelor solubile, de asemenea, încetineşte absorbţia de hidrati de carbon. Şi merele pot contribui la un zâmbet sănătos şi respiraţie proaspătă prin stimularea gingiilor şi de promovarea producţiei de salivă.

Kiwi , reteta pentru slabire rapida

Photobucket



Kiwi este literalmente umplut cu fibre. Toate aceste seminţe se combina pentru o bună doză de fibre insolubile, care ajuta la digestie prin scăderea in timp a tranzitului de scaune prin intermediul sistemului digestiv. Dar, kiwi oferă, de asemenea fibre solubile, care promovează senzaţie de plenitudine - un ajutor natural pentru dieta. Prin crearea de gel cum ar fi substanţele biliare, acesta are potenţialul de a reduce nivelul colesterolului din sânge.

Kiwi sunt plini de vitamina C, care este esenţială pentru gingiile sănătoase şi pentru vindecarea rănilor, şi are mari cantitati de de magneziu şi potasiu . Kiwis sunt, de asemenea, plin de flavonoide şi a carotinoide, oferind antioxidanti de protecţie. Flavonoidele, de asemenea,ajuta la îmbunătăţirea integrităţii vaselor de sânge, şi reduc inflamaţiile.

Ceaiuri de slabit

Photobucket


Ceaiurile pentru slabit actioneaza pentru a purifica organismul, elimind toxinele acumulate dar si excesul de apa. Atunci cand vrei sa tii o dieta e bine sa incluzi in regimul de zi cu zi si un ceai depurativ. Ceaiurile pentru slabit pot fi consumate si dupa mesele copioase, pentru a ajuta organismul sa digere mai usor excesul de grasimi.

Ca orice dieta sau cura de slabire, si cea bazata pe ceaiuri are avantaje si dezavantaje. Din punct de vedere al avantajelor, ceaiurile de slabit nu contin nicio calorie, hidrateaza organismul, reduc riscurile aparitiei bolilor respiratorii si cardiace, previn formarea cheagurilor de sange si au actiune energizanta. In ceea ce priveste dezavantajele, ceaiurile de slabit duc la aparitia starilor de oboseala, agitatie si insomnie. Pentru a inlatura aceste dezavantaje este bine sa alegeti ceaiurile de slabit naturale, din plante. In aceasta categorie intra ceaiul de urzica, ceaiul verde, ceaiul din frunze de dud sau nuc, ceaiul chinezesc sau antiadipos.

Unele persoane pot resimti anumite simptome, cum ar fi cele prezentate mai jos:
Usoara senzatie de slabiciune, oboseala, ameteli. Acestea sunt efectele demineralizarii organismului.
Tulburari ale tranzitului intestinal (mai ales la cei cu probleme de constipatie). Acestea se "regleaza" pe masura ce organismul se obisnuieste cu ceaiul.
Senzatie de uscaciune a gurii si gatului, din pricina deshidratarii.

Dieta cu drojdie de bere

Photobucket


Datorita continutului enorm de vitamine si minerale, drojdia de bere este folosita in diete de slabire si in foarte multe tratamente cosmetice.
100 grame de drojdie de bere contin:
- de 10 ori mai multa vitamina B1 decit piinea integrala;
-de doua ori mai multa vitamina B2 decit ficatul;
- de 10 - 20 de ori mai multa vitamina PP;
-de 10 ori mai multa vitamina B6 decit carnea;
- de 5 - 10 ori mai mult acid pantotenic decit cerealele;
- de 20 de ori mai mult acid folic decit taritele de griu.

Drajdia de bere este un supliment care mentine sanatatea si ajuta sa slabiti.

Drojdia de bere are efecte benefice şi asupra multor funcţiuni ale organismului, precum şi în tratarea multor boli: enterite, colite şi diaree, ciroza ficatului, toate formele de avitaminoză B, diabet zaharat, furunculoză, acnee şi seboree, scleroză în plăci.

Drojdia de bere poate fi folosită şi în caz de osteomielită, pneumonie, gripa, variolă sau anemie. Drojdia de bere cîştigă din ce în ce mai mult teren în medicină, fiind folosită atît în scop terapeutic, cît şi profilactic. Pe piaţa occidentală există deja drojdie de bere îmbogăţită cu seleniu (agent antioxidant) sau cu siliciu.

Cura de drojdie de bere are eficienţă dacă este urmată timp de 3-4 luni, iar efectele ei nu întîrzie să apară. Se administrează de 2-4 ori/zi, dimineaţa şi seara. Poate fi amestecată cu lichide, dar trebuie neapărat luată între mese. Dizolvată şi băută înainte de masă, taie pofta de mîncare, micşorînd numărul de calorii primite de organism. Efectele unei linguri de drojdie de bere se resimt aproape imediat şi se menţin timp de mai multe ore.

Ceaiul verde slabeste

Photobucket

Pilule de slabit sunt deseori periculoase şi ambalate cu alte ingrediente nesănătoase, dar nu există un motiv pe care sa folositi ceai verde. Ceaiul verde vă ajută să pierdeti în greutate. Desigur, acesta nu va fi "de 10 kilograme într-o săptămână" sau alte prostii pe care companiile de marketing le pretind, dar ceaiul verde a fost dovedit ştiinţific pentru ca arde calorii şi blochează absorbţia de grăsimi.

Ceaiul verde arde grasimile
Produse alimentare (inclusiv zahărul şi grăsimea) sunt sintetizate in substanţe numite "trigliceride", în ficat şi intestinul subţire. Acestea sunt apoi transportate in sange si  la alte ţesuturi din organism.

Trigliceridele sunt folosite ca sursă de energie pentru susţinerea vieţii şi a activităţilor fizice şi sunt foarte necesare. Problema apare atunci când există exces de trigliceride, pentru că atunci sunt transformate în grăsimi care, ulterior, cauzeaza obezitate.

Asta în cazul în care ceaiul verde vine in ajutor. Acesta conţine cantităţi mari de polifenoli, care mobilizează enzimele care sunt responsabile pentru dizolvarea trigliceridelor in exces. Pe termen lung, acest lucru înseamnă că ceaiul verde este eficient în arderea grasimilor.

Ceaiul verde stimulează metabolismul si accelereaza pierdere în greutate.
Ceaiul verde contine antioxidanti puternici, denumiti polifenoli catechin care sunt responsabili pentru multe din beneficiile pentru sănătate. Unul dintre ele, în special, galat epigallocatechin (sau EGCG pe scurt), a fost găsit pentru a stimula metabolismul şi accelera pierderea in greutate.

EGCG, împreună cu cofeina din ceaiul verde, stimulează sistemul nervos central şi stimuleaza grăsimea pentru a fi eliberata în fluxul de sânge pentru ca organismul să o folosească drept combustibil. Acest proces de numeşte "termogeneza". Aceasta prevede plus de energie, te scapa de excesul de apă, precum şi, de asemenea, ajută la arderea ţesutului adipos din organism.


Ceai verde ajută la un efort fizic mai lung

Toată lumea ştie cât de important este exerciţiu fizic in a pierde in greutate. Se ard calorii , creşte energia dumneavoastră si stimulează metabolismul . Catechin polifenoli din ceaiul verde par să stimuleze utilizarea de acizi graşi de către ficat şi a celulelor musculare. Acest lucru, ulterior, reduce rata de hidraţi de carbon care sunt utilizati şi pentru a permite rezistenta exerciţiilor fizice. De fapt, un studiu cu extract de ceai verde pe soareci de laborator a crescut cantitatea de timp în care animalele ar putea înota înainte de a deveni epuizate la fel de mult ca inainte.

Omega 3 si ulei de peste

Photobucket

Uleiul de peste, o componenta esentiala a oricarei alimentatii sanatoase. Mulţi experţi în domeniul sănătăţii şi cercetători cred că acizii graşi omega 3 sunt nutrienţii esenţiali cei mai dispăruti din dieta noastră de astăzi. Acest deficit joaca un rol major in bolile de inimă, cancer şi tulburările cerebrale.

Nu este surprinzator, studiile au arătat că multe dintre aceste boli şi tulburări se imbunatatesc atunci când omega 3 este utilizat suplimentar.

Organismul uman necesită o cantitate enormă de omega 3 acizi graşi pentru a funcţiona corespunzător.Creierul uman este format din grăsimi 60%, şi aproximativ jumătate din grăsime este DHA omega 3.

Organ-ul nostru principal, cel care controlează întregul nostru organism, creierul, este compus dintr-o cantitate imensă de grăsimi . Majoritatea oamenilor nu stiu acest lucru. Şi o parte semnificativă din această grăsime este omega 3 acid gras cunoscut sub numele de DHA, prescurtarea de la acid docosahexaenoic.

Deficienţele în grăsimi Omega 3 au fost legate de: depresie, anxietate, modificări ale dispoziţiei, tulburare bipolară, depresie postpartum, boala Alzheimer, ADHD si ADD.

Milioane şi milioane de persoane suferă de aceste condiţii sigur.
Cercetatorii de la instituţii de prestigiu ca şi Harvard si Şcoala de Sănătate Publică au demonstrat unele dintre aceste condiţii se va îmbunătăţi considerabil cu aportul omega 3 de acizi graşi.

Alte studii au arătat că, chiar dacă nu aveţi oricare dintre aceste boli, memoria şi concentrarea se pot îmbunătăţi cu utilizarea consecventă de suplimente de ulei de peşte.

Suplimentele de ulei de peste, foarte mari în grăsimi Omega 3, s-au dovedit de ajutor pentru cei cu boli de inima şi ajuta la protejarea celor care nu au aceste boli.

Dacă ştiţi cineva care suferă de psoriazis sau acnee, ştiti cât de dureros şi jenant pot fi. Una din problemele primare în aceste boli este de inflamaţie. Cu toate că uleiurile de peşte nu vor vindeca aceste boli, proprietăţile sale anti-inflamatorii, ajuta la a le face sa dispara in timp.

Între timp, cu toate că studiile care au fost efectuate nu sunt concludente, se pare că creşterea aportului de Omega 3 grăsimi pot ajuta în lupta împotriva cancerului.

Din păcate, peştele gras, odinioară cea mai bună sursă de omega 3 contin elemente periculoase, cum ar fi PCB, mercur, plumb şi altele. Acest lucru este pur şi simplu din cauza poluării industriale care a crescut, în multe din oceane şi căile navigabile ale lumii.

Totusi exista suplimente de ulei de peste.
Aici sunt criteriile de evaluare pentru suplimentele de ulei de peşte:

•Tipul de peşte folosit - este natural ridicat în DHA si EPA omega 3? Şi mai ales DHA?
•Este purificat / molecular distilat?
•Este peştele prins la nivel local pentru a în cazul în care produsul este proaspat? Sau este râncezirea un motiv de îngrijorare?
•Produsul are o defalcare exactă între DHA omega 3 si omega 3 EPA, şi nu doar total de omega 3 de conţinut pe care deservesc?
•Cât de portii conţine pe sticla?

Dieta sanatoasa si rapida cu sucuri de fructe si legume

Photobucket


Sucurile de fructe şi de legume sunt folosite pentru a pierde în greutate, câştig de energie şi detoxifierea organismului de efectele nocive ale digestiei şi a toxinelor din mediu.

Dietele nu sunt destinate să fie pe termen lung . De fapt, cercetatorii susţin că nu ar trebui să fie folosite pentru a pierde din greutate ci ca un program de dezintoxicare.

Cele mai multe diete cu suc dureaza de la una la cinci zile. Alimentele permise doar sunt de 100 la 100 sucuri de fructe şi sucuri de legume, uneori diluate cu apă plata. Sucuri proaspăt stoarse sunt preferate, precum şi toate sucurile trebuie să conţină nici o sare, zahar sau aditivi.


Veţi pierde in greutate rapid, din cauza aportului caloric foarte scăzut, cu toate că pierderea in greutate nu este, nu este de obicei scopul postului. Multi oameni cred ca dietele cu suc le permite organismului sa întinereasca şi sa se vindece de la sine.


Multi oameni se simt odihniti şi revitalizati după o dieta cu sucuri.

Bautura Slim fast pentru slabit

Elementele de bază Slim-Fast

Potrivit site-ul lor web, Slim-Fast este o uşoară, hrănitoare, comoda, economica, mare-degustare, simpla şi o metoda flexibila pentru scăderea în greutate şi de întreţinere în greutate.

Programul încurajează un aport de 1.200 la 1.500 de calorii pe zi, exercitarea de zi cu zi de 30 la 60 de minute şi modificările stilului de viaţă pentru a promova programul de întreţinere de lungă durată în greutate.

Sunt disponibile într-o varietate de arome, conţine 170 - 220 de calorii si sunt fortificate cu vitamine si minerale.


Shake-ul poate oferi un regim alimentar echilibrat pentru majoritatea oamenilor.

Mic dejun:

Slim-Fast

Prânz:

Slim Fast

Jumătate un sandwich de curcan (200 calorii) sau salata de citrice cu spanac.

Cină:

Sparangel la gratar, vinete şi suc de fructe

Peşte la cuptor, pui fara piele sau de carne de vită macră

Salata cu dressing

mici porţii de cartofi, paste, orez sau de porumb

Fructe:

mere, o jumătate de ceaşcă de struguri,o jumătate de banană sau salata de fructe mici

Snackuri:

popcorn

Cele mai bune vitamine pentru femei

Substante nutritive de care aveţi nevoie în fiecare zi.


Vitamina A

Photobucket

2500 UI (50% DZR), 20% sunt beta-caroten. 100% din 5000 UI este prea mult pentru femeile cu diete relativ sănătoase. Cele mai multe pachete de vitamine contin prea multa vitamina A - doza tipic variază de la 3500 la 5000 UI - şi unele oferi chiar mai mult..

Vitamina B

Photobucket

(B6, B12, riboflavina, tiamina şi niacina) (100% DZR pentru toate, cu excepţia DV de 50% pentru niacina). Vitamina B este prezenta intr-o multime de produse alimentare, în special cereale, astfel încât nu aveti nevoie de mai mult. (Creanţele de PMS nu sunt acceptate de cercetatori) .

Vitamina C

Photobucket

60 mg (100% DZR). Cercetatori sugereaza doza zilnica recoandata de 60 mg nu este suficienta. Veţi obţine mult mai mult, prin alimente - un pahar cu suc natural de portocale, de exemplu, contine 120 mg de vitamina C.

Acidul folic



400 mcg (100% DZR). Se gaseste in multe cereale fortificate, cum ar fi de cereale fulgi şi produse de panificaţie si veţi obţine toata doza de acid folic de care aveţi nevoie.


Vitamina E

Photobucket

30 UI (100% DZR). Nu există nici o dovadă aveţi nevoie de mai mult decât ceea ce se găseşte in alimente. Cercetatorii nu au reuşit să dovedească faptul că suplimentul de vitamina E protejează împotriva bolilor cardiovasculare sau cancer.


Fier

18 mg (100% DZR). Femeile tind să aiba mai putin fier, 18 mg, dar este suficienta: exista rezerve de fier in organism, şi nu doriţi să atingă nivelul toxic, de 45 mg, care poate provoca diaree, pe termen scurt şi probleme cum ar fi bolile de inima in timp.


Vitamina K


25 mcg (31% DZR). Vitamina K lucrează cu vitamina D şi calciu pentru a construi oasele, dar unele multivitamine lăsa K cu totul si pot interfera cu subţierea sangelui . Femeile cu inimi sănătoase, pe de altă parte, ar trebui să adauge, probabil, un supliment care conţine aproximativ 100 de micrograme.

Vitamina D


800 UI (200% DZR). Fără D, organismul dumneavoastră nu poate absorbi calciul. Mai multe studii au arătat că aveţi nevoie de cel puţin 600 UI (DZ este de 400), combinat cu calciu pentru a reduce fracturile. Totusi trebuie un supliment D suplimentar de 200 UI.

Magneziu

50 mg (13% DZR). Cele mai multe femei nu au acest mineral care protejează împotriva bolilor de inima, diabet şi a cancerului de colon - si multivitaminele, nu oferă nici mai mult.Pentru a ajunge la 320 mg pe zi, folositi un alt supliment cu continut unic de magneziu.

Reteta de slabit cu omleta de spanac



Aceasta reteta face parte din Dieta Wonder.

Ingrediente:

1 ou
4 albusuri de ou
2 cepe verzi tocate fin
30 g frunze de spanac
2 felii de pâine de secară, prăjită
1 linguriţă urda cu conţinut scăzut de grăsime


Mod de preparare:

Se bate oul cu albusurile si cu ceapa si se condimenteaza cu putina sare. Se toarnă de ouă în tigaia incazita cu putin ulei. Se imprastie spanacul peste omleta . Se serveste cu paine de secara.

Calorii 164

Suma / portie % DV
Total grasimi 3.8g 5%
De grasimi saturate 1.0g 5%
Grăsimi mononesaturate 1.4G
Grăsimi polinesaturate 0.7g
Trans Fat 0.0g
Colesterol 105mg 35%
De sodiu 371mg 15%
De potasiu 345mg 9%
Total Carbohydrate 18.3g 6%
Fibre dietetice 3.0G 11%
Zaharuri 2.3g
Proteine 13.9g 27%

Spirulina ajuta la slabit



Supliment nutritional ecologic pur, intervine in reglarea tuturor functiilor organismului: regleaza metabolismul, rol antioxidant si regenerant, accelereaza procesul de vindecare; fortifica sistemul imunitar si creste rezistenta organismului la infectii; creste numarul de eritrocite si stimuleaza productia de hemoglobina; regleaza activitatea sistemului endocrin. Are actiune detoxifianta si hepatoprotectoare, eliminind din organism produsii toxici.


Adjuvant in controlul greutatii corporale prin reducerea apetitului si activitatea sa hipolipemianta, hipocolesterolemianta si de reglare a glicemiei.


Cantitatile mari de proteine pe care le contine o fac superioara oricarei plante sau legume cu continut marit de proteine si aproape la fel de nutritiva precum carnea de vita. Pe langa aportul de nutrimente esentiale pe care il poate aduce spirulina poate fi folosita cu succes ca adjuvant in tratarea a nenumarate afectiuni, dar si ca supliment alimentar in curele de slabire unde, sub supraveghere medicala, se pot obtine cele mai spectaculoase rezultate, nefiind nicidecum vorba de o cura prea costisitoare ci relativ ieftina si foarte eficienta.

In curele de slabire, spirulina se ia cu 30-40 de minute inainte de masa, avand capacitatea de a scadea apetitul. Astfel, veti manca mai putin fara a va simti flamand. Cercetarile efectuate de Organizatia Mondiala a Sanatatii au aratat ca o doza de pana la 50 de grame de spirulina pe zi este inofensiva.

Dieta rapida

Dietele de 5 zile sunt indicate pentru cei care vor sa piarda 4-5 kilograme rapid. Pe langa pierderea greutatii, cura de 5 zile detoxifica organismul si, in absenta excesului de sare, impiedeca retinerea apei. Respectati urmatoarele reguli: beti zilnic 2-3 litri de apa plata, ceaiuri naturale fara zahar, cafea - maximum 1-2 cani pe zi neindulcita.

Cele 5 zile se imaprt in cinci categorii: ziua cu legume, ziua cu fructe, ziua cu orez si legume, ziua cu lactate si ziua cu sucuri naturale. Ordinea nu este importanta, va puteti alegele zilele in fuctie de orarul dumneavoastra.
Dintre fructe se elimina bananele iar dintre legume se elimina cartofii.

Diana Munteanu, invingatoare in lupta cu kilogramele

Photobucket

Devenita de curand mamica, Diana Munteanu-Niculescu se bucura din plin de vacanta, fiindca incepand din toamna a revenit pe micile ecrane cu emisiunea "Conferinta de presa". Pana cand se va apuca de treaba insa, vedeta Antenei 2 este hotarata sa scape de cele cateva kilograme in plus pe care sarcina i le-a adus.

Deja a dat jos cateva kilograme, fara sa apeleze la ajutorul unui nutritionist, adoptand un regim alimentar sanatos. "N-am tinut regim, dar am mancat sanatos. N-am facut un efort foarte mare pentru a slabi. Nu m-am infometat", dezvaluie Diana, pentru ziarul Ring.

Fiind ea insasi fosta sportiva de performanta, sotia fotbalistului Claudiu Niculescu stie insa ca pentru a reveni la forma si greutatea pe care o avea inainte de sarcina, nu este indeajuns sa fie atenta doar la ce si cum mananca, asa incat are de gand sa apeleze la jogging. "Mai am doar cateva kilograme de dat jos. O sa ma apuc in curand de jogging. Imi place sa alerg, am facut atletism de performanta in tineretea mea".
LaFemme